Korszerűsítik a felcsúti milliárdos érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels épületállományát írja a HVG.

Egyszerre indított el 14 szálloda korszerűsítési projektjét 30 milliárd forint önerőből és a hozzá kapott 17,7 milliárd forintos Kisfaludy-pályázati támogatásból a Hunguest Hotels Zrt. 

A lap egy interjút közöl a társaság tavaly kinevezett vezérigazgatójával, Détári-Szabó Ádámmal, aki szerint a Hunguest a hazai szállodatörténet legnagyobb felújítási programját tervezi megvalósítani. “Olyan szükséges beruházásokat is elvégzünk, amelyekre már nagyon megérett az idő”.

Az elnyert támogatásról szólva Détári-Szabó azt mondta:

A legnagyobb összeget nyerte a Hunguest, igen, hiszen mi vagyunk a legnagyobb vidéki szállodalánc, a projektenkénti pályázati támogatásunk viszont nem kiugró, szállodánként 1,26 milliárd forintos átlag jön ki, a fajlagos költség nem nálunk a legnagyobb. A pályázati keretből összesen 35 projekt kapott támogatást, a mi 14 szállodánk a teljes összeg mindössze egyötödét hozta el”.

A cikkben arról is írnak, hogy a Mészáros Lőrinc-féle Hunguest ugyan bocsátott el embereket tavaly, de őket nem a pandémia miatt, a tavalyi létszámleépítésekre a több évig tartó építési projektek miatt volt szükség a cégnél. Ugyanakkor a társág több mint ezerfős állományát már az idén kétszáz új munkatárssal bővítik.

Az interjúban felvásárlási lehetőségek is szóba kerülnek, ezekről a vezérigazgató azt mondta:

Mint minden piaci szereplő, és mint Magyarország egyik vezető turisztikai vállalata, természetesen mi is folyamatosan nézzük az akvizíciós lehetőségeket, és vizsgáljuk az optimális belépési pontokat. Ugyanakkor a tőzsdén lévő Opus Global Nyrt. leányvállalata vagyunk, ezért bennfentes információnak minősülne bármilyen egzakt válasz, ami befolyásolhatná a részvényárfolyamot. Az nyilvánvaló, hogy mind az ingatlanpiac, mind a turisztikai szektor változásban van, és mindig vannak lehetőségek"

Forrás:HVG
Kép:MTI

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Tud valaki olyan milliárdos ,,támogatásról", amit nem Mészárorbánhoz köthető cég kapott?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Tud valaki olyan milliárdos ,,támogatásról", amit nem Mészárorbánhoz köthető cég kapott?
Nessy
@Aki Én: Akad Garancsi, Tiborcz is elvétve!
Aki Én
@Nessy: ,, amit nem Mészárorbánhoz köthető cég kapott?"
ómió
És nem hagyják efftársilag lerohadni? Aszta!
Nessy
@Aki Én: Ebben igazad van! Átsiklottam a névösszetételen! Kérek engedélyt meghunyászkodni! :-)))
csak úgy....
@ómió: téged (havonta) mennyiért "fejleszt" a fidesz efftársilag?
csak úgy....
a magyar népmesék szegénylegényei jutnak eszembe lölöröl...
persze az csak mese volt,-bezzeg a csuti kiskondás esete nem mese.
volvós
Ez a patkány is egyszer meg fog DÖGLENI...+ a sleppje...
ómió
@csak úgy...: Téged az efftársak úgy szoktak "fejleszteni"? De akkor miért hazudod rám? Úgy az "efftársi"?
balos
@ómió: pofád tedd vissza a seggbe!Jön a pótlékod!
balos
Ennyivel segítették ki a "slamasztikából" a lölöt,pedig a kisvállalkozásokat kellett volna kihúzni a fideSSes posványból!
csak úgy....
@ómió: lassan kezdem irigyelni töled az elmebetegséged! :)
nezelodo
Lári-fári, lássuk be a Váradi Andrástól ellopott birkatrágyával táplálta a gázszerelő a birodalmat, azért hízott ilyen szép kövérre, hogy még maga is meglepődött és amikor közel másfél milliárd MET jutalék landolt a számláján világgá trombitálta. Azóta megtanították, hogy a pofa súlyba...
ómió
@csak úgy...: Elmebetegséget láttál a tükörben, bolsi fajkretén!? És már magadat se ismered meg?! Inkább "efftársiasan" rám hazudnád?
ómió
@balos: Te seggben - ugye Böszmeseggben(?) - tartod a pofád, bolsi fajgörény!? És muszáj mindjárt rám is hazudnod? De legalább a Böszmeszart törölnéd le a pofád széléről, idiótája! Ne lazsáld el!
namihami
17,7 a mi zsebünkből, a többi a Budapest Bankéból. Vagyis: szintén a mienkből. Csak nem fogja kockáztatni a nehezen megdolgozott pénzecskéjét, ha ott a mienk?
Lepényleső
Egy géniusz ebbéli képességeit sem vitathatja erőszakkal kifosztott halandó,
- ha igen,akkor jöhet egy osztrák nyugdíjas,- és a vitatónak ismét kampó?
Sámannus
Baszódjon meg az összes hálapénzellenes hazudozó brácsás és kontrás, meg prímás.
verőce21
Ahhoz képest, hogy 700 Ft volt a bevezetési ára ennek a részvénynek a tőzsdére, a mostani 245-250 Ft-os részvényár nem valami hízelgő...
(Igaz, nem emlékezem, volt-e negyedelés, nyolcadolás a jegyekben?)
karma1
@ómió: te beteg elme! Mirol vartyogsz? Mi rohad le? A vadiuj szallo, amit tavaly adtak at??? Csavarodj le a tablettasrol, latod, ennyire hulye leszel tole...:)
tudode
Sermmi egyébről nincs szó, mint a székházmutyi hatványon folytatódik addig, amíg az ország nem köszöni meg a nincs mit!
karma1
@Horizont: Pont ez a legijesztobb benne...:(
Egyebkent elkepzelni sem tudom, hogy KINEK a szamara fejlesztik a szallodat? Turizmus = 0 - hat akkor? Attol jobban tartok, hogy olyan info birtokaban vannak, amit mi sosem fogunk megtudni, ill. addig nem, amig a mutyi ki nem derul. (Mert egyszercsak azokba a szallodakba valaki(k)nek be kell jelentkezni, igenybe venni, ott lesznek szobaasszonyok, kiszolgaloszemelyzet, ahonnan azert infok ki fognak csordogalni. Mint ahogy a lezerjanko vadaszkastelya se maradt titokban - meg egy csomo belso felvetel is lejott rola a sajtoban
Nessy
@Horizont: Magyarország tulajdonosa: Mészáros Lőrinc!
karma1
@Horizont: Csak egy nev lehet meszilolo mogott : orban-klan - es ENNYI ! Nehogy azt hidd, hogy ez mase - a csuti egoja nem ismer uzlettarsat - uzlettel egyebkent sem foglalkozik, ugyebar !? - osztozni meg az anyjaval se, es hat a nagyon igaz mondas ugy tartja, hogy amit ket ember tud, az mar nem titok! Kepzeld, ha ebbe masokat is belevenne!
Ugy van ez, hogy mindenkinek megadta a SZABAD RABLASRA az engedelyt - vagyis konkretan senkit nem vesz bele a bulijaiba, hanem kinevezi oket, helyzetbe hozza oket. Ahogy annakidejen a hadvezerek nem zsoldot fizettek a katonaiknak, hanem megengedtek, hogy vegigraboljak az elfoglalt falvakat, varosokat - ott sokkal tobbet lehetett osszeszedni, mint akar egy havi jo zsolddal. Es ha azt nezzuk, azoknak is "csak" egy-egy csatat kellett lejatszaniuk, a tobbi taborozas. Most hajszalpontosan ugyanezt csinaljak
karma1
@Horizont: Egy titka van a vertelensegnek: talalni 10 olyan embert, aki elfogadja a tenyt, hogy poltpetya es orban hazaarulok, es EBBEN AZ ESETBEN a RENDOR ES A KATONA megtagadhatja a parancsot, es eloallithatja a feletteset is! A valasztas napjanak estejen kell elsore EZT a 2 embert vezetoszaron elvinni - a tobbi azonnal elveszti a fejet, mert nem tudjak, mit kell lepniuk - ahogy en bizalmas baratoktol hallom, senki sem akar rendoroket, katonakat vegzalni, mert azok is parancsot teljesitenek, de amit ez a ket ember eddig elkovetett - es a kovetkezo evben meg kb,. 10 x ennyit el is fog - az tokeletesen kimeriti a hazaarulas es eskuszeges fogalmat!
A penz visszaszerzese nem lesz tul sokkal nehezebb, csak lassabb - mert targyalasok eredmenyekent kell vagyonelkobzast elrendelni - es itt is csak a vegrehajtas lesz az idoigenyes. De szerintem az Unio sziverol is nagy ko fog leesni, es fognak segiteni, - mert penz ott is van boven, csak nem mindegy, hogy a magyar oldalon ki kapja?
karma1
@Horizont: orban azert tartja poltot, hogy az osszes kimeno-bejovo mocskat eltakaritsa, es jogilag megvedje! Kepzelheted, mennyire lehet polt alkalmas a posztjara, hogyha mas kormanyoknal 9x hasalt el a fougyeszi poszt kinevezesen - mindig a fidesz akarta ot erre a posztra, nem veletlenul, mint azota kiderult.
Szoval hogyha azt az ugyeszt le tudjak kapcsolni, aki kiadhatna a jogi lepesekre az engedelyt, bekoteroljak, akkor nincs, aki meg tudja vedeni orbant. Bar rosszul mondtam, tomjen zsoti a harmadik, akit le kell kapcsolni, mert o meg a puhos helyettese - bar o is csak egy nipp a vitrinben - esze nem sok, onallosaga mint egy amobanak. Mivel a puhos teljesen egy kezbe osszpontositotta a hatalmat, es a mamelukjait is csak reszinfokkal latta el, rajta kivul senki nem latja at a Nagy Tervet - vagyis hogy a valasztas elvesztere eseten mi a teendo? Sot, meg az is lehet, amennyire magabiztos es pokhendi ez a majom, hogy mostanra sincs B terve - mondjuk terve egyaltalan nincs, csak a destruktivitas magasfokon.
solidedge
Mészáros beszállt a vírus elleni védekezés finanszírozásába. Első lépcsőben erre gondolt. Erőn felül dolgozik azon is, hogy kitalálja hogyan függ a két dolog össze. Ebben a Fidesz felajánlotta segítségét. Egyébként jön a könnyítés a kávézókban éttermekben is. A Fidesz közleményt fog kiadni, kinyithatnak a vendéglátóipari egységek. Egyenlőre csak öt percre, hogy átszellőztessék a dohos levegőt.
ómió
@karma1: És azt hol kell a cikkbe belehazudni, idiótája, mert egyébként nincs benne, hogy tavaly adták át!? Van rá jó tipped? Esetleg az efftársi delírium súgta ezt neked? Akkor meg ne hagyd elgurulni a gyógyszeredet!
karma1
@Horizont: Nem, nem meszaroson keresztul juttat. Csak pl. egyedul inditja egy kisebb versenyen, amiert meszilolonek mar nem erdemes lehajolnia, mert esetleg dolgozni is kell vele.
Papirmunkat nem lehet tulbonyolitani: egy svajci szamla aljan a legaprobb betus reszben mindig altalaban egy jogutod ceget, vagy szemelyt lehet majd megtalalni, aminel a cegben biztosan orban is reszes, tehat o veheti fol a meszaros neven futo svajci szamlakrol a penzt, vagy egyenesen prban valamelyik csaladtagja van megnevezve kedvezmenyezettkent.
Hidd el, az alkotmanybirak, ugyeszek, vizsgalobirok is nagyon pontosan tudjak, hogy a svajci szamlakon nem lehetnek bonyolult, kusza adatok, mert egy svajci bankban a penzt a penztaros szigoruan csak a szamlatulajdonosnak, vagy annak a halala, akadalyoztatasa eseten az aprobetusben megjelolt kedvezmenyezettnek fizethet ki! Kepzeld el, hogy valaki Svajcban pihenteti a vagyonat, amihez - a lebukas veszelye miatt - mondjuk 10-15 evig nem akar hozzanyulni. A bankpenztarosnak, bankigazgatonak egy vilagos jogviszonyu embernek kell kiadnia a penzt, mert a penzugyi fegyelem - plane ott - mindenek folott all!. Lehet, hogy azota az illeto bank igazgatoja, penztarosai, eloadoi mar 3x lecserelodtek a 15 ev alatt - ok csak tutira mehetnek! De tudjak ezt a magyar hatosagok is, es buncselekmeny alapos gyanuja miatt ezeket a szamlakat zaroltathatjak - es mar csak ido kerdese, hogy a magyarok lenyomozzak es visszaszerezzek ezt a penzt, ami a magyarokat illeti!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.