Vizsgálja-e az MNB Varga Judit igazságügyi miniszter és férje ingatlanhitelét? – érdeklődött írásban Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s országgyűlési képviselő Matolcsy György jegybankelnöknél. Varga Juditéknak Balatonhenyén van nyaralójuk, ami családi háznak épült 10 milliós családi otthonteremtési kedvezménnyel. De miután a házaspár Budapesten kapott munkát, nem költözött a Balaton-felvidékre. Amikor ez kiderült, Varga azt mondta, ha kell, kamatostól fizeti vissza a csokot.

A 444.hu vette észre elsőnek, hogy az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó arról kérdezte írásban Matolcsy György jegybankelnököt, hogy vizsgálják-e Varga Judit igazságügyi miniszter és férje ingatlanhitelét.

Ahogyan korábban mi is beszámoltunk róla, Varga és férje 2013-ban egy 2144 négyzetméteres telket vásárolt Balatonhenyén. 2014-ig még két másik területet (kivett, beépítetlen terület) is vettek közösen, ami összesen közel 16 ezer négyzetméter. A háromgyermekes házaspár a balatonhenyei ingatlanra a tulajdoni lap szerint családi otthonteremtési kedvezményt igényelt az UniCredit bankon keresztül a magyar államtól. A csokot nyaralóra nem lehet igénybe venni, a vagyonnyilatkozat szerint Vargáék balatonhenyei háza nem is nyaraló, hanem családi ház. A hír megjelenése után az Igazságügyi Minisztérium közölte:

visszafizeti a tízmilliós CSOK-támogatást az igazságügyi miniszter, ha a jogszabályban előírt határidőre sem költözik be családjával a 195 négyzetméteres házukba.

Matolcsy a válaszában azt írta, hogy bár a Magyar Nemzeti Bank felügyeletként – mintavétel alapján –

egyedi hitelügyletekre irányuló ellenőrzést is végez, azonban banktitoknak minősülő adatokról törvényi felhatalmazás hiányában nem adhat tájékoztatást.

Varga és férje a XII. kerületben 200 millió forintért vásároltak ingatlanokat: a vételárból 8 millió forint foglalót önerőből fizettek ki, a fennmaradó 192 millió forintot pedig bankhitelből fedezték – teszi hozzá a 24.hu.

Forrás: 24.hu, 444

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
a dolog két szempontból is előremutató:
jól demonstrálja, hogy Novák NER-társnő által szajkózott segítségek kinek és hogyan érkeznek,
s egyben arr is, hogy miért nem érti Varga NER-társnő az európai polgári kultúrák által megfogalmazott kritikákat a jogállamiságra vonatkozóan! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@csak úgy...: (13:25) Ha magyarul buta vagy, mint a segg, akkor a többi nyelven milyen...?

A gond az, hogy nem elég egymás után szavakat rakni, gondolat is kellene a szöveg mögé. De ezt te nem érted, szilikonnal kitömött fejű...
csak úgy....
@verőce21: "Nem az oltással kap chipet, már sokkal korábban megkapta, ha vett egy márkásabb ruhadarabot, cipőt... mindig tudják merre jár... " (@verőce21: )
aki marhaságokat terjeszt, firkál , az nagyon buta ! :)
verőce21
@csak úgy...: Egyszerű, nézd meg a "Hogyan készül" sorozatokat, te Ostoba!
RonaGyuri
@RonaGyuri: Stockholm szindróma vagy egyre terjedő tutyimutyiság

két friss hír összeköszön egymással és úgy tűnik vannak jelek is

Mottó helyett
„Fázunk és éhezünk
S átlőve oldalunk,
Részünk minden nyomor...
De …. „
Nem nincsen de, sőt
„Ha gazdánk jóllakék,
Marad még asztalán,
Nem mienk a maradék sem

Az ostor, az igaz,
Hogy pattog rendszeresen,
És pattogása fáj,
No de: ebcsont beforr.

S harag multán urunk
Ismét magához int,
S mi nyaljuk boldogan
Kegyelmes lábait, sőt inkább mást!

Látszólag lét egymástól nagyon távol álló dolog:
egyfelől; „Ha magyar vagy, bántalmazó kapcsolatban élsz a saját kormányoddal” címmel számol be egy írás az ártunk és qurmányunk folyamatos agressziójáról,
másfelől; „13 év után válik Orbán kedvenc minisztere – Miért játszották el a boldog családot?” címmel arról, hogy a derék (i)gazságügyérünk válik.
Nos azt kell mondjam – persze ha eltekintünk attól, hogy a jólismert vagyonmegosztó jogi trükkről van szó – abban is van némi ráció, hogy a derék férjemuram elgondolkodott azon, hogy neje milyen pofátlanul szokott (szinte csak azt szokott) hazudni … =))
Lepényleső
Igazságra,- nem telik tőlük,- sem egy szikrányi humorra,csak a nyers erő cinikus,hihetetlennek tűnő fitogtatására?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.