A kormány szerdai ülésén azt állapította meg, hogy a következetes november 11-től bevezetett, változatlan szabályoknak köszönhetően sikerült megfékezni a második hullámot, azonban hetek óta nem csökken a fertőzöttek száma. Ezért továbbra is fontos a szabályok betartása – mondta Gulyás Gergely.

Gulyás: Jön a vakcinaútlevél

Elmondta, hogy az oltások folyamatosan zajlanak hazánkban. Az egészségügyi dolgozók közel 90 százaléka már élt az oltási lehetőséggel. Most már elkezdődött a hatvan év felettiek és a hatvan év alatti, krónikus beteg oltása is.

A várt vakcinaszállítmányok ismeretében a jövő héten folytatni tudják az hatvan év felettiek és a hatvan év alatti krónikus beteg oltását. Az oltócsoportok vissza fognak térni azokba a szociális intézményekbe, amelyekben valamilyen oknál fogva nem tudtak mindenkit beoltani, aki azt szerette volna.

Felhívta a figyelmet, hogy mivel lassan érkeznek az uniós beszerzésből a vakcinák, Magyarország több keleti vakcinagyártóval is megegyezett, így az oroszokkal és a kínaiakkal is.

A következő hetekben 500 ezer adag Sinopharm vakcina fog érkezni, és a Magyarországra érkező vakcinákat a szakemberek természetesen meg fogják vizsgálni

– hangsúlyozta Gulyás Gergely.

A kormány nemcsak keletről, hanem nyugatról is próbál még több vakcinát szerezni, habár a már lekötött mennyiségű vakcina elegendő lenne, ám ezek lassan érkeznek az országba. Ezért fontos, hogy minél több szállítótól szerezzenek be, hogy minél hamarabb be tudjanak oltani mindenkit – mondta a miniszter.

Jön a vakcinaútlevél

Védettséget igazoló okiratot fog bevezetni a kormány, ezt azok fogják megkapni, akiket már beoltottak.

Ennek nem lesz érvényességi ideje, azonban szerepelni fog benne a vakcina második beadásának időpontja.

Azok is kapnak majd ilyen igazolást, akik már felgyógyultak a betegségből, de az ő esetükben a negatív vírusteszt napja vagy a kórházból való távozás napja fog szerepelni

– mondta Gulyás Gergely.

A harmadik módja az igazolás megszerzésének, hogy az emberek véréből kimutatják, hogy már átesett a fertőzésen, a vérből ugyanis kimutatható az antitest. Ezen állampolgárok számára költségtérítéses lesz az igazolás kiállítása, és négy hónapig lesz érvényes.

(MTI)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Marhagulyásnak csináljanak valamit az orrával, vagy a gigájával, mert borzasztó hallgatni, állandóan szívja az orrát, ami sokszor torokban végződik. Néha meg is köhögteti. A feje is ocsmány, de amikor elkezd beszélni, kész hányinger. És nem csak azért amit mond. Hogy a pichába lehet ezt mikrofon közelébe engedni?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Macskaszem
Marhagulyásnak csináljanak valamit az orrával, vagy a gigájával, mert borzasztó hallgatni, állandóan szívja az orrát, ami sokszor torokban végződik. Néha meg is köhögteti. A feje is ocsmány, de amikor elkezd beszélni, kész hányinger. És nem csak azért amit mond. Hogy a pichába lehet ezt mikrofon közelébe engedni?
Pálinkás Pál
semmit .nem jelent...csak egy újabb szájkosár...ugyan is...az oltott is lehet hordozó...ergo semmi értelme nincs...és az unio alapelve...nem lehet diszkriminálni az oltatlanokat...ergo ,megint csak értelmetlen...arról nem beszélve,hogy ez a balhék melegágya lesz...szerintem a világ politikusai polgárháborúra gyúrnak...
Pálinkás Pál
no várjunk csak..." Védettséget igazoló okiratot fog bevezetni a kormány, "...ha így gondolják ,akkor rendben...de a szimpla védettség nem ad többlet jogokat...
kissé felnőttem
a gondolataitokat sikerülne már pályára állítani, nem megfékezni lassítani sem és itt a küszübön rágcsál már a harmadik fázis Gyergely megint egy példa ezét vagytok a begyében már mindenkinek lassan, melyik cimborátok éhezik ázik fázik ugyemajd Ő lesz az okmány gyártója u mint a bank meg a személyi vagy forgalmi . bezzeg rojtos már a taj kártyám a kutya sem törödik vele csak ecet kéne rá?
25 éves roncs rokkantositva . azt még nem tudják hogy mire mikor hogyan majd megállmodják 1001 éj van rá
kereső
És hova lehet utazni vele? Az orosz szttepére?Vagy kinába? Mert másra nem lesz jó. A kormány ad ki igazolást, hogy védettek vagyunk az orosz/kinai/török vakcina felvétele után? Na ne röhögtessetek már? Melyik eu-s tagállam fogadja ezt el, ismerve az engedélyezés körülményeit? Tényleg hülyének nézitek az embereket? GG!, téged egy kicsit komolyabbnak gondoltalak, de téged is megfertőzött a fideSS-es jó erkölcs. Gazember lettél.
134.bátor
Hát...èn is rosszul vagyok,ha meglátom azt a " jól lakott napközis" pofáját . Össze tudták szedni a legundorîtóbb bèlfèrgeket,aki szellemileg is visszamaradott. Nem fogják fel,hogy NEM KELL A KINAI VAKCINA A MAGYAR EMBEREKNEK!!!
134.bátor
Dagadt kiment a Kínai Kommunista Pártnak megköszönni a vakcinát...ès mi vagyunk a komcsik,meg libsik ...
szegfue
Hogy a bus fenében fogják kimutatni a vérből, ha már átesett valaki a Covidon?! U.is 10 emberből jó, ha 2-nél találtak antitestet!! Most már tényleg menjetek a sunyiba, rohadt férgek!
balos
Ezt a pofát nem lehetne sokszorosítani és kék plakáton "népszerűsíteni"?Félek,mire eléri a felmentés,már lerágják róla a húst a "keselyük"!
Pálinkás Pál
“Az oltás megállítja a tünetek kialakulását, de a vírus
terjedését nem gátolja. Vagyis nem túl ésszerű az
oltási igazolvány. Ez a legnagyobb gond.
Tudományosan nehéz indokolni az ilyen igazolványok
létjogosultságát, amikor lényegében nem véd majd a
fertőzéstől” – mondta egy szakértő, Alberto
Alemanno.
jogaszvilag.hu/napi/az-eu-szerint-nem-szabad-diszkrimi...
134.bátor
Arról beszélj hörcsögkèpű,hogy 50 milliárdot költöttetek az adófizetők pènzèből a semmit nem èrő ,senkinek sem kellő kínai vakcinára!!! 50 milliárdot!!! Az ember esze megáll!!! 300 milliárd használhatatlan,fos lèlegeztetőgèpekre,50 milliárd használhatatlan,fos vakcinára!!!
kissé felnőttem
@kereső: kubába pld annó mert szocialista ország volt vietnamba, az is testvérünk volt ja a fiatalja erre még nem emlékezhet a pénzünkből felépitettek egy ipari iskolát egy kórházat pár hónap múlt el jőttek a szörnyecske hirek le ám nem mellé lebombázták úgy megsirattuk a kidobott pénzt mint ma a stadionokra
kissé felnőttem
kék lesz e vagy piros mint az utlevél? neve meg? nemzeti covidám 19 vagy 20 menlevél menn vele kinn meg benn személyinke nem lehetne esetleg bele Kombinatórikázni?
TollerBela
Az egyetlen dolog, amiben ragyognak, ez a felesleges admin terhek bevezetése és állandó növelése, felesleges ellenőrzése és a gyarló polgárok vegzálása ! Ez egy életcél, amit a gyermekkori játszótéren kellett volna kiverni a fiúkból, később már reménytelen ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.