A kormány szándéka szerint a következő 10 év iparfejlesztési erőfeszítéseiből és ráfordításaiból kiemelkedő mértékben részesül az élelmiszeripar – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter pénteken, Pécsen, ahol a szektor előtt álló kihívásokról és lehetőségekről egyeztetett az iparág képviselőivel.

Palkovics úgy tudja, soha nem látott fejlesztések jönnek a magyar élelmiszeriparban
Fotó: MTI/Mónus Márton

Az Innovációs és Technológia Minisztérium (ITM) közleményében ismertetik: a magyar mezőgazdaság Európában is kimagasló lehetőségekkel rendelkezik, a hazai élelmiszeriparban rejlő tartalékok azonban még jórészt kiaknázatlanok. A gazdaság újraindítási akciótervben mindeddig példátlan mennyiségű hazai és uniós forrás érkezik a vidékfejlesztésre, amely rendkívüli távlatokat nyit az agráripar és az élelmiszerfejlesztés előtt. A kormány mintegy 4300 milliárd forintot fordít egyebek mellett a magyar élelmiszeripar korszerűsítésére, az uniós társfinanszírozású beruházások hazai önrészét a lehető legmagasabb szintre, nyolcvan százalékra emeli.

Palkovics László a közlemény szerint kifejtette: "az élelmiszeripar az egyik legösszetettebb iparág, működése során alkalmaznia kell a biotechnológia, a gépipar, az elektronikai ipar, a logisztika és egy sor más terület eredményeit. Az ágazat teljesítménye a nemzeti önellátási képességeket és így a magyar családok életminőségét alapvetően befolyásoló tényező. Többek között ezért hozta létre a kormány a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemet, amely alapját képezi az élelmiszeripari fejlesztéseknek és szakképzésnek. A szektor fenntartható fejlődése és hatékonyságjavítása érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az Agrárminisztérium közösen készíti el az élelmiszeripari stratégiát".

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
@csak úgy...: Milyen komcsikról beszélsz!Nyilasok ezek a fideSSes dilettánsok!Azért lehetnek pozicíóban,mert olyan hülyék a feladathoz,hogy az már szinte mesteri teljesítmény!
Eladott Ország
Palkovicsnak (meg az összes többinek ) a figyelmébe ajánlanám megkérdezni azt a több mint 500 ezer munkanélkülivé lett polgárt, mennyire elégedettek a "sikeres" gazdaságvédelmi akció tervvel! És ezek csak azok az emberek, akik benne vannak a rendszerben! Szerintem nem aktuális a hurráoptimizmus. Tipikus diktatúra, hogy akkor adnak ki sikerjelentéseket, amikor nagy gáz van. Nem véletlen, hogy Orbánnal is most "a legelégedettebbek a Zemberek"...
namihami
Na, fideszközeliek, komoly időjárás változás van kilátásban. A hazai gazdaság ege felett komoly pénzesőfelhők gyülekeznek. És az orbáni módon kiválasztottak ezáltal gazdag termésre számíthatnak.
NER barátok, lehet sorbaállni és a kiválasztottak csókkal járulhatnak Istenük elé. Némi ""húsipari"" szakma és hosszú barátság előnyben!
human
@Qqberci: Tökgyalú? Na Berki Krisztián erre biztos felkapta a fejét.
kereső
Majd? Valamikor? Az elkövetkezendő 10 évben? Tényleg? És ezt már most el kell adni sikerjelentésként?
Hej, Akadémikus úr, de mélyre tetszett süllyedni ebben a mocsárban, ami a NER! Szégyen, az országra, hogy ilyenek a miniszterei, mind. Csak a propaganda, meg a kábitás. Itt minden már csak a győzelmi és siker jelentésekből áll, nem kormányzásból,az országért való valódi cselekvésről. Mondjuk hitlerék is ezt csinálták anno. A kurszki csata, amely a keleti fronton megforditotta a 3.vh menetét- csak rugalmas elszakadás volt. Hát igy.
ómió
Szóval, a kolhozkorszak "vívmányait" is meghaladóan? Pedig az volt az efftársi "non plus ultra"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.