A médiatanács nem elvette, hanem "jogtalanul, diszkriminatív módon nem engedte tovább használni" a Klubrádió frekvenciáját, míg más műsorszolgáltatóknak biztosította az újabb hétéves sugárzási lehetőséget – írta a Klubrádió pénteken a médiatanács elnökének csütörtöki közleményére reagálva.

Klubrádió: a médiatanács jogtalanul, diszkriminatív módon járt el

A Klubrádió szerint a médiatanács elnökének soraiban "alig lelhető fel a valóságnak megfelelő állítás". A testületnek szerintük – Karas Monika állításával szemben – volt mozgástere, hiszen például az Inforádió esetében pontosan ellenkezőleg döntöttek, ugyanolyan előzmények után.

Hozzátették: a Klubrádió dokumentálta a médiatanács diszkriminatív döntéseit, amelyekkel azonos előzmények után nemcsak az Inforádiónak, hanem másoknak is kedvezően bírálta el a szerződéshosszabbítási igényét.

A diszkriminációt nem menti, hogy nem csak a Klubrádióval szemben alkalmaztak hátrányos megkülönböztetést

- írták.

Úgy fogalmaztak, hogy a Klubrádió nem elmulasztotta feltölteni a hatóság szerverére a heti műsorkvóták teljesítéséről szóló jelentését, hanem – a médiatanács álláspontja szerint is – csak egy éven belül két alkalommal késett vele. A kérdéses időpontban azonban nem is volt törvényben szabott határideje az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésének, amit el lehetett volna mulasztani, az adatfeltöltés pedig megtörtént – jelentették ki.

Csúsztatásnak nevezték azt, hogy ha a Klubrádió a törvényi kizáró okok miatt a hosszabbítást nem kérelmezte volna, akkor a médiaszolgáltatási jogosultság lejártáig, tehát február 14-éig a médiatanács le tudta volna folytatni a pályázatot, amelyen a Klubrádió is eséllyel indulhatott volna. A Klubrádió szerint a két ügy párhuzamosan zajlik, a pályázatot korábban is kiírhatta volna a médiatanács, annak jelenlegi állását pedig a kizárt pályázók jogorvoslata okozza, nem pedig a Klubrádió frekvenciahosszabbítás érdekében folytatott jogi harca.

Azt is furcsállották, hogy bár a médiatanács elnöke a rádiós piac állandó mozgására és a rendelkezésre álló frekvenciák "korlátos állami erőforrás" jellegére hivatkozik, "több tucat" frekvencia – köztük a Klubrádió régi 95,3 MHz-es hullámhossza is – kihasználatlan.

Megjegyezték: az, hogy a Klubrádió nem hét, hanem

tíz éven át sugározhatott ingyenes közösségi hullámhosszon nem a médiatanács tevékenységének eredménye, hanem "a médiatanács 2010 és 2013 közötti sorozatos törvénysértéseinek következtében hozott bírósági ítéletek kényszerítő erejének" a következménye volt.

Karas Monika, a médiatanács elnöke csütörtökön adott ki közleményt a Klubrádió ügyéről, amelyben hangsúlyozta: a médiatanács nem vette el a frekvenciát a Klubrádiótól. Azt írta: a rádiót nem érte hátrányos megkülönböztetés, a médiatanács több gesztust tett a rádiónak. A meghozott döntésekben a testületnek nem volt mozgástere, azok a médiatörvényből következnek. Hangsúlyozta: a tanács minden rádiót egyforma mércével mér. Úgy fogalmazott, hogy a médiatanács minden döntése megtámadható bíróság előtt, a bíróság pedig minden szempontot mérlegelve hozza meg döntését. A rádiónak továbbra is megvan a lehetősége, hogy sikeres pályázat esetén tovább szóljon ugyanazon a frekvencián, vagy bármely másik frekvenciára kiírt pályázaton induljon – írta.

(MTI)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
voltmárjobbis
Médiatanács: "Újabb 9 évig csak fideszesek ülnek majd a Médiatanácsban Hankiss Ágnest, Budai Lászlót, Meszleny Lászlót és Szadai Károlyt jelölte a Médiatanácsba az Országgyűlés eseti bizottsága hétfőn – tudatta Halász János, a testület fideszes elnöke. Ez azt jelenti, hogy a fideszes többség leszavazta az ellenzék jelöltjeit, és újabb 9 évre kizárólag a saját embereivel tölti fel a legnagyobb hatalmú magyar médiaügyi döntéshozó fórumot."
444.hu/2019/12/02/ujabb-9-evig-csak-fideszesek-ulnek-majd-a-mediatanacsban
voltmárjobbis
És ki a médiatanács elnöke?
Karas Monika, aki
Kinevezése előtt ügyvédi tevékenységéről vált közismertté, miután 2005-ben a Szárhegy dűlő-Sárazsadány-Tokajhegyalja Kft. jogi képviseletét sikeresen ellátva megnyerte az Orbán Viktor és felesége szerepével kapcsolatos pert az Élet és Irodalommal szemben
tudode
Azzalk a tingli, tanlival, hogy Népszabadság SIC, a megyei lapok ham bekapták, stb., aztán a Klubrádiót kicsedlezttette a kerti törpe azzal, hogy a 30 ezer Ft-os büntit nem kikériki 100 ezerért, elérte, hogy az évtizedekkel ez előtt elhallgatott Szabadurópa hangja helyett elérhető a

szabad-ejrópa.hu
www.szabadeuropa.hu/z/22185
------------------------------------------
.
---- "77 ezer a nyugdíjam' 55 ezer a rezsi "Mit segít a Heti Betevő".
www.szabadeuropa.hu/a/heti-betevo-meleg-ebed-a-raszoruloknak/31095818.html
---------------------------------
.
Mint a II. vh. után, azzal a különbséggel, hogy a gazdagok gazdagabbak, a szegények szegényebbek lettek!
namihami
Csupán engedelmeskedtek.
Egyszerű megoldás ezt a tetemes pénzt ilyen könnyen megszolgálni.
ómió
Futás, Strasbourgba, efftársak! Ott - ha bolsi - az anyagyilkosnak is "igaza van"!
1984
@Shikari: A fideszes rádiónál kicsit sem nem volt probléma az, amit Klub Rádiónál találtak.

Bírsz tárgyilagos lenni, fasiszta kis köcsög fideszes?
Odamegyek és a baromi nagy katonai késemmel alagutat vágok az ismeretlenbe...
1984
@ómió: Magyarországon megszűnt a jogállam ezért jogosan, az igazukat megerősítendő, nemzetközi fórumon kérik a felülvizsgálatot - független jogorvoslatként.

Tudod, hogy rossz vagy, vagy még fel sem fogod, hogy rossz vagy a zsigerileg?

Egy kérdésre adj választ - és utána elgondolkodom az érvelési rendszereden:
2010 óta hány magyar ember szenvedett borzalmas kínok között, hány magyar ember halt meg Soros György és Orbán Viktor miatt?

Az van hogy Magyarországon eddig egy ember sem halt meg Soros György miatt, viszont Orbán Viktor miatt évente tízezrek halnak meg !!!

MAGYARORSZÁGON CSAK ÉS KIZÁRÓLAG ORBÁN VIKTOR MIATT SZENVEDNEK ÉS HALNAK MEG A MAGYAR EMBEREK - MOST MÁR 11. ÉVE!!!

Ha még egyszer sorsozol te geci, odamegyek és szétfejellek - konkrétan az orrnyergedet belefejelem az agyadba!
ómió
@1984: Nem tetszik a valóság, bolsevikok fajkreténje!? Ennek fejében aljasabbnál aljasabb, ocsmányabbnál ocsmányabb hazudozásba kellett kezdened? Talán amiatt "szenvednek és halnak meg a magyar emberek - most már 11 éve", mert Orbán Viktor vezetésével ezalatt megduplázódott a magyar átlagbér? Vagy, mert a munkanélküliség 12,5%-ról 3-4%-ra csökkent le? Netán, mert ő nem nyult le a magyaroktól egy havi fizut meg 1-2 havi nyugdíjat, mint "bölcs Böszme vezéretek"? Vagy, mert azóta nincs évi kétszeri gázáremelés? Melyik is ezek közül az "efftársi elszegényedés forrása", te fajgörény!? Ja, hogy az "csak" fejben van, az agysorvadtaknál, ahogy nálad is!? Ha itt "megszűnt a jogállam", akkor hogyhogy bíróság mondta ki a "verdiktet" a veled együtt hazudozó Klubrádiótokra!? A Soros gazdád miatt elszegényedetteket meg azok között keressed, bolsiék elmebetege, akiknek a valutáját, vagy éppen a részvényeit "bedöntötte", elértéktelenítette! Felfogtad, bolsi fehérjehalmaz, vagy agy nélkül képtelen vagy odáig eljutni!?De akkor legalább a bolsevik mocskodat ne teregesd itt!
ómió
@Yoda69: Már te is rám hazudnád a tetves bolsiságodat, a mocskos hazudozásotokkal együtt, efftársi fajgörény!? "Aki Én" efftársadtól tanultad el, vagy még a foximaxin, idiótája!? Azóta se bírtál leszokni róla?
kissé felnőttem
@ómió: te fekete ondó nézz már körül a munkanélküliségi meg a közmunkási témában a bérekhez meg egyszerüen balfasz vag hogy jobban értenéd.60 ft os alma ma 500-1000 ig és csak alma mért kell 133 nak másfél milla havi ?aki dolgozik az meg 200,000? és még ennek mi a nettója? bujj jó mélyen a gazdád seggébe de egyszer magas lázban meg fogsz dögleni. Kenyerert ingyen kapod a gázolajat is öltöztetnek is hát ezért vagy ilyen mert a manna rátok zudul majd lesz más is Átlag bér a papit kibir mindent téged is az árak 4-5 x re emelkedtek vagy kajautalvány nyomdát kezelsz hogy itt marhaságokkal lealázol másokat milyen jogalapon??40 ezer forintos magyar nyugdija is vannak a gazdád meg xxx milliárdot baziliokázik el stadionra repülget el focimeccsre éreted te ezt? edd akkor majd azt is ami következik
ómió
@Yoda69: Bolsevik patkányt láttál tükörbe nézve, bolsevik fajgörény!? És már magadat se ismered meg? Hisz', akkor te "élmunkás efftárs" vagy, fajgörény! Pláne, hogy még a tetvesbolsi egódat is a másikra hazudod!
ómió
@kissé felnőttem: Bújjál ki a Böszmeseggből, bolsi fajkretén és törölgesd le magadról a bolsiszart! Hátha "hitelesebb" leszel! A valósággal szembesülve most se futja tőled másra a tetübolsi eszköztáradból, mint az általános mocskolódásra, szarkenegetésre? A "ki mennyit keres" meg az "infláció" az "efftársi témakör"? Talán, ha nem loptátok, bocsi, "privatizáltátok" volna szét az országot meg, ha 45 év alatt nem "vívtatok volna ki" 50 év lemaradást a "rothadó kapitalizmus" mögött, napláne, ha 2002-2010. között a népzsebelésen kívül mással is foglalkoztatok volna, akkor most kevesebb efftársi krokodilkönnyet kéne ejtened, idiótája, a "szegényekért", akiknek a szaporításáról kormányra kerülve "állandóan gondoskodtok"!
Yoda69
@ómió:
Izzadság szagú amit idehanysz bolsevik kutya.
Nyomj valami ujjat, ezek lejárt lemezek.
ómió
@Yoda69: Ha bolsevik kutyát látnál, efftársi fajgörény, nézz a tükörbe és ne másra próbáld hazudni a rühesbolsi egódat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.