Tegnap Müller Cecília mondta ki a járványról: " a harmadik hullám elkezdődött, ma reggel Orbán Viktor is arról beszélt, hogy a harmadik hullám felfutóban van – írja a Blikk.

Fontos! Engedélyt kapott a kínai vakcina az NNK-tól

A Sinopharm kínai gyógyszergyártó cég koronavírus elleni vakcináit pakolják a Hungaropharma gyógyszer-nagykereskedelmi vállalat budapesti logisztikai központjában 2021. február 16-án. Az első szállítmányban 550 ezer vakcina érkezett Kínából. Fotó: MTI/Mónus Márton

Az elmúlt napon 3093 új fertőzöttet regisztráltak, és elhunyt 110 beteg.

Mint ismert 550 ezer Sinopharm vakcina érkezett hazánkba, egy kielégítő dokumentációval együtt. Müller bejelentette, hogy az NNK megvizsgálta a kínai vakcinát, az összes dokumentációját, leírását és megfelelt a független hatósági laboratórium, hazai követelményeinek. Ez azt igazolja, hogy a gyártói minősítésnek megfelelt a hatóság általi vizsgálat is. Erről tájékoztatták az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet (OGYEI), mert Magyarországon ez a hatóság engedélyezi a vakcinák felhasználhatóságát.

Ha ők is engedélyezik, akkor elkezdhetnek vele oltani hazánkban

- mondta Müller, hozzátéve, hogy ez azért fontos lépés, mert tudjuk, hogy kevés vakcina áll rendelkezésünkre.

Mindent megtesznek azért, hogy csökkentsék a halálos áldozatok számát, ám ez nagyon nehéz feladat, hiszen világszerte zajlik a harmadik hullám. A mutáns vírusokkal együtt ismételten elindult felfelé a napi fertőzöttek száma, és sajnos az aktív fertőzöttek száma is növekszik. Ismételten 80 ezer fölé emelkedett mára – mondta el a tisztifőorvos. Emiatt fontos, hogy a magas kockázatú csoportba tartozók védelme most a legfontosabb, az oltás a legjobb fegyver erre.

Forrás: Blikk

Címlapkép: MTI/Mónus Márton

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Lehet oltani a teljes fideSS-kdnp-t és a szavazótábort.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Yoda69: A jelen cikk szerint érkezett dokumentáció. Legalább két napig mondanának egyformát! Lehet, hogy jó ez is, meg a Szputnyik is, de a kormány összevissza szövegelése miatt, már azt sem tudja elhinni az ember, amit kérdeznek. Talán nem kellett volna Orbánnak nagyképűen bejelenteni, hogy "szólt" / utasította? az OGYÉIt, a gyors ellenőrzés, és engedélyezés érdekében. Mert így az csapódott le, hogy a miniszterelnök utasítására engedélyezték pánikszerű gyorsasággal a Szputnyikot., és fogják a kínait. Az mindenesetre többszörösen drágább a többinél. Mindenki gondoljon amit akar!
Qqberci
Engedélyezte? 'Oszt ki nem szarja le?...
Yoda69
@Nessy: Nekem az jott le, hogy nem erkezett, hanem mar december ota itt van a fele, a masik felet meg azok olvastak el akik kimentek Kinaba tanulmanyozni. Igy a ketto felet osszerakva kijon az egesz szijjarto szerint, es ez mar eleg az engedelyezeshez.
Csak nehogy az legyen hogy ugyanazt a felet olvastak kinn, mint ami itt porosodik 2 honapja, mert akkor nagy lesz a kavarodas. Foleg ha hagyomanyos kinai nyelven irtak, es nem az egyszerusitetten.
Nessy
@Yoda69: Viszont felsorolták a várható mellékhatásokat. Még végig olvasni is sok volt. Jó, hogy most a gyógyszerhez minden egyszer tapasztalt mellékhatást leírnak, hogy ne reklamáljon a kedves beteg.
1984
Fideszes fontossági sorrend:

Akik pénzt nyúltak le ebből a kínai üzletből (is), azoknak ez a legeslegfontosabb.

Hogy mennyi kárt okoznak ilyesfajta üzleteléssel - esetlegesen erkölcsileg, anyagilag, egészségügyileg... vagy éppen a halálukat okozva - a magyar embereknek, az már egyáltalán nem fontos.

Kedves efftársak és efftársnők, és akkor most koszorúzzuk meg a Tienanmen téri kommunista emlékművet

index.hu/kulfold/2017/05/13/orban_viktor_megkoszoruzta_a_tienanmen_teri_kommunista_emlekmuvet/

Az SZFE Orbán Tienanmen tere!
Csak ő nem tankokkal, hanem tankagyú, tankarcú, tanktestű emberekkel fojtotta el a hatalom mérhetetlenül embertelen arroganciája ellen irányuló diáktüntetést.
ómió
Ez, akkor, most már az "efftársi világvége"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.