A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást.

Több mint száz rendőr, ügynök és ügyész csapott le a megkent kormánytisztviselőkre – így bizniszeltek a műszaki vizsgákkal

Fotó: Ügyészség

Mint az ügyészség hétfőn délelőtt nyilvánosságra hozott közleményéből kiderült, a nyomozó ügyészek hat személyt megmotoztak, kutatást végeztek és meggyanúsítottak korrupciós bűncselekményekkel.

A kuncsagtok meghatalmazottjai megkénték a vizsgabiztosokat, vagy ahogy a közlemény fogalmaz:

A megalapozott gyanú szerint egy Pest megyei műszaki vizsgaállomáson meghatalmazottként rendszeresen eljáró polgári személyek jogosulatlan anyagi előnyt biztosítottak a műszaki vizsgabiztosként dolgozó kormánytisztviselőknek, amelynek összege gépjárművenként ötezer forint volt.

A bűnügyi akcióban közreműködtek a Nemzeti Védelmi Szolgálat (ez a szervezet egyebek mellett a rendőrség belső titkosszolgálata) és a Készenléti Rendőrség munkatársai, a nyomozati cselekmények végrehajtásában – tizennégy ügyész mellett – több mint százan vettek részt.

A vesztegetési pénz átvételekor tettenért vizsgabiztosoktól megközelítőleg háromszázezer forint készpénz került elő,

a kutatások során több millió forintot, két személyautót foglaltak le a hatóság tagjai, ezen túlmenően három bankszámlát és egy ingatlant zároltak.

Az ügyészség elrendelte a műszaki vizsgaállomás valamennyi vizsgabiztosának és a korrupciós pénzt biztosító személyek őrizetét, és őket gyanúsítottként hallgatta ki.

A nyomozó ügyészség három személy esetében indítványozta a személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés elrendelését, a letartóztatások tárgyában a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája a mai napon dönt.

Forrás: Ügyészség

Címlapkép: Ügyészség

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Legalább egy kormányközeli kapcsolatuk lehetett volna.
justhpeter
Kit lehet ma megvesztegetni 5.000.- forinttal ? Ez valami vicc ?
Clavigo
@Shikari: Egyszer már a friss betonba is beleköthetnél,Bumburnyák. A témáról,esetleg valami ? Ja,,ahhoz meg hülye vagy... Gondolom ,nem érted mirôl van szó...
Lepényleső
...amit szabad a bánnak,- nem szabad a vizsgabiztosoknak,s erre a felismerésre eddig miért nem jutottak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.