Még Orbán Viktor reggeli rádióinterjújában is szóba került Kiss Csaba, aki nem hajlandó oltani a körzetében. Bár mind az önkormányzat, mint a tiszti főorvosi szolgálat szankciókat helyezett kilátásba, az ATV Híradójának elmondta, hogy nem gondolta meg magát.

Ha kell, az állammal és az önkormányzattal is dacol a káosz miatt lázadozó erdőkertesi háziorvos

Fotó: pixabay.com, illusztráció

Az erdőkertesi háziorvost az ATV Híradó telefonon érte el, és Kiss Csaba úgy fogalmazott, hogy a döntésének több oka is van.

Szerinte káosz van az oltások elrendelésében, mikor kit kell oltani, és ez hétről hétre változik.

“Azt se tudjuk, milyen oltóanyagot, és hogyan kellene adni”

- folytatta a háziorvos.

Egyebek mellett azzal indokolta az ellenállását, hogy  a rendelő nem felel meg ilyen körülmények között, hogy úgy tudjanak oltani, hogy ne a járvány terjedéséhez járuljanak hozzá, hanem a megelőzést segítsék.

Elmagyarázta, hogy két orvos és két fogorvos rendel náluk, a váróhelyiség pedig félig-meddig közös. Váltott rendelésben vannak, így bármikor bejöhet egy covidos beteg: Kiss Csaba részlezte, hogy pénteken például három covidos beteg sétált be a pozitív leletével hozzájuk.

A váróhelyiségük túl kicsi, hogy megfelelő távolságot tartsanak. Kiss Csaba azt szintén nehezményezte, hogy a szervezést is a háziorvosokra testálják: nekik kell fölhívni a pácienseket és beosztani őket – ez pedig jelentős terhelés.

A háziorvos elmondta, hogy “megfenyegette” már az önkormányzat, a tiszti főorvosi szolgálat is esetleges szankciókat helyezett kilátásba, illetve a Facebookról értesült arról, hogy maga Tuzson Bence írt neki levelet.

Az önkormányzatnál volt arról szó, hogy felfüggesztik a szerződését, a tiszti főorvosi szolgálat bár nem fenyegetett, megegyezni akartak, de Kiss Csaba azt vette ki a szavaikból, hogy hatóságként fognak eljárni, és megbüntethetik.

Amennyiben megbüntetik, csődbe fogja vinni a vállalkozást, és befejezi a működését.

Forrás: atv.hu

Címlapkép: pixabay.com

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
nos..és a tökorrú ellenzék csak kussol...így a büdös életben nem fognak nyerni...lassan már én is hányok ,ha az ellenzéki összefogásra gondolok, ahogy látom,probléma megoldásban semmivel nem jobb orbánnál...sőt ...az legalább ellenzékben folyton pofázott ,meg rohangált feljelenteni a kormányt Brüsszelbe, ez az impotens banda meg csak kussol ,mint szar a gazban!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
na és kivel baszik ki? Hát persze hogy a körzetébe tartozó vétlen emberekkel...akik eddig talán orvosként tisztelték. Nem az
állammal dacol, hanem a benne bízókkal...

Csődbe viszi a vállalkozását? Tegye..de olyan tartozást kell ráhúzni, hogy megemlegesse..
...mert új orvos mostanában nem lesz a körzetében.
Pálinkás Pál
nos..és a tökorrú ellenzék csak kussol...így a büdös életben nem fognak nyerni...lassan már én is hányok ,ha az ellenzéki összefogásra gondolok, ahogy látom,probléma megoldásban semmivel nem jobb orbánnál...sőt ...az legalább ellenzékben folyton pofázott ,meg rohangált feljelenteni a kormányt Brüsszelbe, ez az impotens banda meg csak kussol ,mint szar a gazban!!!
simmering73
Nem vállalja be, hogy olyan állapotok legyenek, mint a Jáhn Ferencben. Rávilágított a kormányszintű káoszra is. Szombathelyen is áll a bál emiatt. Bátor ember. A vége tudható, kicsinálják.
human
A stadionokat, Ráhel és Mészáros üres szállodáit nem lehet oltópontként felhasználni? Legalább a nemzeti voltának látszat felmutathatná a NER elit ilyenkor.
justhpeter
@jesz: Ki felel a járványért ? Ha erre megvan a válasz, ott lehet reklamálni. Itt meg meg kell nézni a tegnapi fúvárosi képeket és el lehet gondolkozni. Ott állítólag voltak felelősök.
lusta
@sgl: A háziorvos felelősséggel tartozik a betegeiért. A koronavírusos időben, amennyiben nincsennek meg a feltételek, hogyan tudja felelősségteljesen elvégezni a feladatát? Egymás hegyén-hátán álló, ülő páciensek potenciális fertőzésnek vannak kitéve. A Soros-bérenc föld-trafik tolvaj qurmányunknak kutya kötelessége a biztonságos feltételek létrehozása. Lenne. Az nem megoldás, hogy oldja meg a háziorvos.
Málna
@lusta: Miért lennének egymás hegyén-hátán a páciensek? Annyian lennének ott, amennyit ő odahív. Ez mind csak kifogás a részéről. Hagyja csak abba az egészet, nem kellenek ilyen orvosok.
jesz
@justhpeter: jó példát hoztál fel...borzasztó volt látni a tömeget, akik nem azért voltak annyian mert buli volt, hanem bekérték őket..

A képet látván foggalmam sincs kinek a kurva anyját szidjam...annyit látok, hogy az ellenzék vezérének kikiáltott Gyurcsány a lófaszban sincs...kussol...ha arra hivatkozik, hogy Brüsszelben kell lennie, akkor vannak helyettesei...hátmazok bizony mem érnek semmit... Egy sem állt az oltópont előtt táblácskával...
NKF
Húzzon a büdös picsába az ilyen genyóláda!Rohadék és kész!
terlasz
@jesz: Mégis mit tehetne az ellenzék azonkívül, hogy lármázik? Úgy gondolod, hogy a "Gyurcsány a hibással" le van tudva a kormány tehetetlensége?
Lepényleső
ÁVH,Gaz-M-20 leporolva,- máris jobb belátásra bírva?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.