Magyarázatot vár Karácsony Gergely főpolgármestertől a budapesti Fidesz arra, hogy március 15-én, a nemzeti ünnepen miért nem kerültek ki Budapest köztereire, hídjaira, főútvonalaira a nemzeti színű zászlók.

Fidesz számonkérte Karácsonyt jogszabály sértés miatt
Fotó:MTI/Balogh Zoltán

A budapesti Fidesz szerdán a Facebook-oldalán közölte, hogy az ügyben Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője levelet írt a főpolgármesternek.

A politikus – a közösségi oldalon közzétett – levélében az olvasható, március 15-én,

Budapesten közlekedve megdöbbenve tapasztalták, hogy az 1990-es rendszerváltás óta először nincsenek föllobogózva a nemzeti ünnepen sem a főútvonalak, sem a közterek, sem a hidak. "Ez a mulasztás egészséges hazafias jóérzésünkön kívül jogszabályokat is sértett"

- fogalmazott Láng Zsolt hozzátéve: számos baloldali vezetésű kerületben a városházára sem került ki a magyar nemzeti színű zászló.

Láng Zsolt közölte:

a főpolgármester jogszabályban előírt kötelezettsége is, hogy március 15-én a magyar nemzeti zászlót kitegye Budapest főbb közútjaira, köztereire és hídjaira. Ezt a főváros fellobogózásáról szóló önkormányzati rendelet mondja ki

- mutatott rá.

Karácsony Gergelytől választ várnak arra is, hogy van-e felelőse és következménye a jogsértésnek, amiben Budapest vezetése a saját jogszabályait nem tartja be, továbbá ezek után hogyan várja el bárkitől is a jogkövető magatartást.

Mostanában Ön annyit foglalkozik az Amerikai Egyesült Államok politikai életével, érdekeivel. Ön szerint mi történne Washington polgármesterével, ha a függetlenség napján nem tenné ki a fővárosban az amerikai zászlót?

- zárta levelét Láng Zsolt.

Forrás:MTI
Címlapkép:MTI/Balogh Zoltán

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Most a járvány közepén ez a legfontosabb dolog,hogy kint legyenek a zászlók. Két fiatal gyerek ment valahol Pesten nemzetiszínű zászlóval valamelyik körúton,azokat meg egy egész csapat rendőr támadta le.Hogy is van ez?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Azert mert elvetettek Budapest penzet te kocsog geci. Mar a kukak uritesere sincs penz, nemhogy a varos felzaszlozasara.
Leginkabb pedig nem a nemzeti lobogot kene felhuzni, hanem fekete gyaszlobogatk, mert naponta mar 200-an halnak meg a jarvanyban - MIATTATOK!
szaboria1
A nem Láng eszű Zsotika arra nem tud gondolni, hogy sem pénz sem ember nincs a járvány miatt. Ja a másik kijárási tilalom van a zászlókat meg általában mindig éjjel szokták kihelyezni amikor kevesebb a forgalom.
Yoda69
@Shikari: Te nem vagy magyar, csak egy román troll aki idepofatlankodik mert a nácik dobnak neki néhány csontot fizetsegul.
ómió
Nemzeti? Karigeri azt csak "pianóban szereti"! Majd május 1.-én nézzük meg!
Nessy
A középületeken, meg ahol kellett kint voltak a zászlók,a Nemzeti múzeum zászlóba volt csomagolva.
A fidesznek a lényeg a túlzott, üres külsőség, Orbán csak zászló rengeteg előtt tud felolvasni. Az ünnep valós, eredeti eszméje számukra nem létezik.
szaboria1
Mint kiderült kint voltak a zászlok csak Láng 16-án kereste mikorra azt már leszedték.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.