Az Orbán-adminisztráció hivatalnokai szokás szerint mélyen hallgatnak, nem válaszolnak a kérdésekre.

Népszava: halálos következményei lehetnek a védettségi igazolványok körül kialakult káosznak

Fotó: Facebook

Koronavírusban elhunyt embernek is postázták az oltási igazolványt, az állami szervezetek nem reagálnak az adatkezelési problémák kapcsán – írja a Népszava.

Sok probléma felmerül azonban az igazolványok kiadásával. Olyanok is megkapták az okmányt, ráadásul nem kis számban, akik nem fertőződtek meg, és védőoltást sem kaptak.

Az, hogy a kormányzat adatkezelési gyakorlatában súlyos hiányosságok vannak, több eset bizonyítja, miszerint egy koronavírus-fertőzésben elhunyt férfinek is postázták az igazolványt, a haláleset után két héttel.

A Népszavának Nagy Ákos zeneszerző számolt be tapasztalatairól. Elmondta, ő és felesége is megkapta az okmányt, bár egyiküket sem oltották be koronavírus elleni vakcinával és át sem estek a fertőzésen.

Szerinte az állami hivatalok hibája emberek életét sodorhatja veszélybe, hiszen lehetnek olyanok, akik tévedésből kapják meg az oltási igazolványt, és visszaélnek azzal, kimaradnak az oltási folyamatból és adott esetben fertőzik környezetüket.

Nagy Ákos annak tudja be a tévedést, hogy tavaly december 18-án ő és felesége is elment egy szűrőpontra, mert

„valami bujkált bennük”.

Az első és a második gyorsteszt is negatív értéket mutatott.

Szerinte szűrési eredményük valahogy bekerülhetett az egészségügyi adatok közé, és egy állami hivatal „polcán” rossz helyre került.

Az igazolványokat Budapest Főváros Kormányhivatala állítja ki, az ellenéki napilap megkeresésére nem reagáltak. Azt, hogy ki tekinthető fertőzésen átesettnek, az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben tartják nyilván, a rendszer fenntartója az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ).

Az OKFŐ a belügyminiszter irányítása alatt van, aki egyébként felel a személyiadat- és lakcímnyilvántartásért is. A Népszava Megkereste a Belügyminisztériumot, de nem válaszoltak, így tett a Miniszterelnöki Kabinetiroda is, amely a vakcinainfón keresztül gyűjti az adatokat azokról, akik regisztráltak oltásra.

Forrás: Népszava

Címlapkép: Facebook

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
@RonaGyuri: a feltett kérdés pontatlan, pontosabban nagyin Orbán szája íze szerint fogalmazott: Magyarországnak jó-e???
Nos, ha ezen kifejezés alatt az országot, az adófizetőket értjük egyértelmű a NEM, Azonban mint tudjuk Orbán retorikájában önmagát azonosítja Magyarországgal, s az határozottan egyértelmű, hogy neki személy szerint igencsak jó üzlet a kínai és a ruszki vakcina! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Qqberci
Ez nem orosz rulett, ez felcsúti rulett...
Nessy
A sok bába közt elvész a gyerek! Hárman három felé gyűjtik az adatokat, egymással nem kommunikálnak, és kész a káosz! A kormányhivatalok néha többet ártanak, mintha nem lennének. Különösen, ha olyan vezeti, aki egyik területhez sem ért, de tökéletes a politikai tisztánlátása,nagyon jó haver, valakinek a valakije.
mzper x
Az Orbán-adminisztráció hivatalnokai szokás szerint

mélyen hallgatnak, nem válaszolnak a kérdésekre

vagy valamilyen értelmetlen hülyeséget mondanak

vagy csak simán hazudnak.

A fideszes szavazóknak ennyi elég, a többiek meg nem számítanak, hisz úgysem rájuk szavaznak.
Toller Béla
Ha ezek hozzáérnek valamihez, az azonnal tönkremegy ! És még büszkék is rá ! "Védettségi" igazolvány ...mekkora bunkóság ! Az oltást, a fertőzésen való átesést igazolhatja, a védettséget nem ! Védeni a zsidókat kellett volna, mostanában a szegényeket és a munka nélkülieket, a kevesebb eséllyel indulókat és a magatehetetleneket ...
balos
@Toller Béla: Aki nem lép egyszerre nem kap vakcinát "estére",pedig a vak-cina nagyon jó,a fideSSes zsebeket dagasztó!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.