Rendőrök lelövésével fenyegetőzött egy munkanélkülivé vált zalai szakács.

A járványügyi korlátozásokat megelégelő, a koronavírus miatt Ausztriában állástalanná vált szakács ellen emeltek vádat Zalában, miután rendőrök és TEK-esek lelövésével fenyegetőzött – tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Pirger Csaba közölte:

az 51 éves zalakarosi férfi Ausztriában dolgozott egy szálloda szakácsaként, de a vírushelyzetből fakadó korlátozó intézkedések miatt tavaly november óta nem tud dolgozni, ezért jövedelme nincs.

Az anyagi tartalékait felélő férfi a feszültséget nagyobb mennyiségű alkohol elfogyasztásával igyekszik oldani, amivel azonban "viselkedésszabályozása gyengül, aránytalan indulati reakciók keletkeznek nála" – fogalmazott a szóvivő.

A vádlott január 5-én hajnali fél háromkor telefonon hívta fel a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságot azzal, hogy

elege van a járványhelyzet miatti korlátozásokból, elfogyott a pénze, ezért ezután minden rendőrt és TEK-est le fog lőni a maroklőfegyverével.

A bejelentés tartalma, annak veszélyes fenyegető jellege miatt a rendőrség azonnal intézkedett a férfi ellen, akinek nem volt fegyvertartási engedélye, ezért az eljárást lőfegyverrel való visszaélés gyanúja miatt indították el.

A nyomozás során azonban kiderült, hogy a vádlottnak nincs lőfegyvere, a bejelentést ittasan, elkeseredettségében tette meg, ezért a gyanúsítást módosították.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség végül hatóság büntetőeljárás alapjául szolgáló félrevezetésének vétsége miatt emelt vádat a férfi ellen.

Forrás: telex.hu, MTI

Címlapkép: Pixabay

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rokker33
Érdekes Én is szakácsként dolgozom Ausztriában !Van munka csak lehet hogy nem volt annyira jó, hogy máshová felvegyék!Magyarországon még van munka csak gondolom az a pénz nem tetszett neki.
bence
@magyar1: ! Talán közmunkára elmehetne ! Vagy mégsem ?!
magyar1
@bence: Nincs ám közmunka sem, ott is protekcióval mehetnek.
magyar1
@Shikari: Tudod akinek van munkája elég nagyképű ahhoz, hogy gondolkodás nélkül elítéljen és csak a saját vagyonkáját emelgesse, de ha nem szükség arra amit te gyártasz nem lesz vevőd te is csődbe mehetsz. A való világ ez:
www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/abebe-daniel-bebe-bevetel-nelkul-maradt/ghw2dvc
magyar1
@Shikari: Ez jogos, csak szegények belebolondulnak a tehetetlenségbe. Volt már nálam is, hogy majdnem elszakadt a cérna, de az eszem szerencsére győzött. Empátia nálad nulla.
Aki Én
@Shikari: ...te mindenki mást fenyegetsz, mert ócska, gyáva ember vagy.
Aki Én
@Shikari: ...mondom, ócska, gyáva ember vagy.
És rettentően buta.
magyar1
@Shikari: Természetesen nem és ezt is elítélem mert azoknak megy neki akik nem ártottak neki.Amúgy a szemet-szemért híve vagyok. Aki okozza a baj az nem gond ha visszakapja. A Sors is rendezi ezt így néha.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.