A Momentum petíciót indított annak érdekében, hogy egy személy maximum 8 évig lehessen miniszterelnök – jelentette be a Facebookon Fekete-Győr András és Gelencsér Ferenc.

Elindult a petíció, hogy 8 évnél tovább senki ne lehessen miniszterelnök Magyarországon
Fotó: MTI/Illyés Tibor

“Az elmúlt 100 év magyar politikája nem az emberekről szólt, hanem Horthykról, Kádárokról és Orbán Viktorokról. Ezek a politikusok nem azon fáradoztak, hogy a magyarság nyugati életszínvonalon élhessen, hanem a mindenkori egyéni, politikai hatalmi érdeküknek megfelelően vezették ezt az országot.”

- indokolta a kezdeményezést Gelencsér Ferenc.

Fekete-Győr András – a Momentum miniszterelnökjelöltje – elmondta, hogy amennyiben ő lesz a következő miniszterelnök, törvénymódosítást fog kezdeményezni arról, hogy egy miniszterelnök maximum 8 évig irányíthassa Magyarországot.

“Soha többé nem fordulhat elő az, hogy egyetlen ember kénye-kedve szerint alakuljon az ország sorsa. Amennyiben egyetért kezdeményezésünkkel támogassa petíciónkat!”

- buzdított aláírásra

A petíciót itt írhatja alá.

Forrás: Facebook/Momentum Mozgalom

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SÍva
Igaz, hogy eső után köpönyeg és nem leszek Momentumos szavazó soha de ezzel a kezdeményezéssel teljesen egyet értek! Alá is írom!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SÍva
Igaz, hogy eső után köpönyeg és nem leszek Momentumos szavazó soha de ezzel a kezdeményezéssel teljesen egyet értek! Alá is írom!
tudode
Szintén élettapasztalat nélküli jogÁSZ mondja!
.
Összehasonlííthatatlanok a felcsúti nemzetvezetővel egyik említett vezető sem, mert
.
- a Horhy rendszerben 200 Pengő fixxel az ember könnyen vikszelt. El tudott tartani három gyermeket .pollbáfi szinten,egy háztartásbeli Édesanyával, nem kellett hajlékot vásárolni
.
-- a II. világháború után volt perspektíva, oltári szegénységben is, eltüntek a romok, helyreállították a közműveket, volt munka, épültek a lakótelepek, a falvak termelték az élelmet
.
Szemléltetésként
.
www.rferl.org/a/broken-city-budapest-after-world-war-two/30599400.html
.
.
Az említett 100 évből átéltem már 86-ot, de ilyen kilátástalanság, bizonytalanság nem volt, amit összeharácsoltak az élettapasztalat nélküli ifjú titánok!
almalibre
Szerintem, most is csak 4 évig lehet valaki miniszterelnök, aztán választást írnak ki...
Highlanders
@Shikari: Utána meg azt, hogy húzzatok innen haza.
jesz
azt a petíciót már baszhattyák...Putyin tanácsait fogja Orbán követni, és örökös min.elnök lesz...pláne ilyen balfasz ellenzékkel a háttérben.

Gyanítom ez a felállás titokban az ellenzéknek kiválóan megfelel...jó fizetés, a büfé kiváló és olcsó, semmi felelősség, streszmentes élet...
rokker33
@Shikari: 16:06 De csak úgy támogatom, ha Gyurcsányt is betiltják örökre és nem lehet többé miniszterelnök !Se Orbán se Gyurcsány se ez a zöldfülű Fekete nem kell !:D
Javító
Pedig arról kéne , hogy csutak már 8 percet se. Pontosabban 7-6-5-...
rokker33
@Shikari: Had ne irjam le mert az a 2000 karakter ami itt engedélyezett az 10x se lenne elég annyit meg nincs kedvem írni, de Orbán mint miniszterelnök megbukott. Lassan 12 éve ő van hatalmon és a mai napig azt mondja Gyurcsány migráns Brüsszel Soros 2006 öszödi beszéd stb stb. Számomra ez már a legszánalmasabb kategóriába tartozik. És ez még semmi. Maradjunk annyiban hogy 11 év alatt többet térhetett volna a magyarokért.Jo lenne ha 22 ben egy új korszak kezdődne új arcokkal.
solidedge
Orbánra ez nem lenne érvényes. Ő nem miniszterelnök, csak bitorolja ezt a címet.
gina
@Shikari: Téged kell kitiltani innen és más oldalakról te tetü
NKF
Nem kell félni Fegyőrkém,téged ilyen veszély nem fenyeget!
Kiváncsi leszek, hogy majd az előszaron a bronzérmet sikerül-e megszerezned!
Sámannus
Ez kábé olyan mint a langyos víz feltalálása. Amúgy meg mi lehet a harmadik ciklussal a pohos beteszi a bugyogójába?
Gyerekek ne ríkassatok meg!
ómió
Így "betojtatok" a "Zorbántól", efftársak!? A "nép" döntése meg efftársilag még mindig smafu?
solidedge
@ómió: Orbánt nem a nép választotta miniszterelnöknek, hanem a Fidesz-KNDP. A nép döntéséről pedig annyit, hogy a Fidesz-KDMP 48,96 %-ot ért el, így 133 ember képviseli őket. Az 51,04 %-ot pedig 66 ember képviseli. Ha ez az érdekképviselet valakinek rendben van az forduljon orvoshoz.
ómió
@solidedge: Az "ellenzék" melyik választáson kapott 51,04 %-ot, hazudd már ide!? De akkor miért nem alakított koalíciót, amiben "kormányozhatna", ráadásul 2/3-dal!? "Elfelejtett"? Netán csak a szavazni soha el nem menők népes táborát is az ellenzékhez "könyvelted", hazudtad!? Hát, hacsak úgy nem...! Más hozzáhazudnivalód még nem akadt? Keresd tovább! Ha meg Orbánt nem a nép választotta meg, mert a nép "csak" az őt miniszterelnök- jelöltül állító Fideszt, (ez már a választás előtt ismert volt), akkor valami komoly gond lehet nálad kognitív gondolkodásilag. Szóval, az orvost neked ajánlanám!
Aki Én
@ómió: Nép döntése??? Épp most akarja az efftásad befogni a nép száját, úgy demokráciailag. Most írta, és még lájkoltátok is, hogy be kell tiltani a Momentumot.
Egyébként csak ti, a kisebbség akarjátok a rabló bolsikat. De a szektátok fele azt sem tudja, ki a minielmök, te buta bolsi balfasz.
Namely
Várom, mikor lesz olyan kezdeményezés is, hogy ne lehessen "Orbán" a vezetékneve, és "Viktor" a keresztneve egy miniszterelnöknek. Persze teljesen pártatlanul.
:D
UI: Fegyőr nyüzsög, nyüzsög, de nincs egyetlen épkézláb gondolata sem. Hogy miért? Mert nyugatról másolja a kommunista lózungokat.
Namely
@csak úgy...: butaság, de sajnos lassan realitás.
solidedge
@ómió: Valóban téves az adat, a hivatalos eredmény Fidesz_KDNP 49,27 %. De így is kevesebb, mint a választók fele szavazott rájuk. Ebbe törődj bele. A Fidesz ezt fújta fel kétharmadra. Hollandiában az egy szavazat egyet ér rendszer alapján a Fidesz-KDNP kisebbségben lenne.
solidedge
@ómió: Egyébként az alpári szövegedből jól látszik melyik oldalhoz tartozol.
Qqberci
@Shikarescu: Momentán a mócok Európába kommentelés lesz tiltva
ómió
@Aki Én: Hazudj már rá nagyobbat, bolsi fajgörény, mert ezt még a bolsi zombitársaid se veszik be! Látom, a rabló bolsikat (önmagatokat!) még mindig olyan hévvel hazudnád másra, hogy a tetves bolsiságotok másokban leledzését ott az elmeosztály munkásőr tagozatán, ahol vagy, már komolyan is hiszed! Még mindig nem tűnt fel, még annyi se, hogy a "szent" bolsi "zsoltár" Internacionálétokat még mindig ti, saját magatok szoktátok harsogni? Ilyen súlyos az elmebajod?
ómió
@solidedge: Na! Csak nem túl sokat hazudtál a bolsi tetübandádnak!? Mértéktartás, efftársak! Vagy hazudozásban olyat nem ismertek? Ha meg a választók kevesebb, mint fele szavazott a Fideszre, akkor, ugye, ebből az "jön le", hogy a választók több, mint fele meg a bolsi tetübandádra! Nem? Ha meg így van - ezt kérdeztem, nem esett le(?) - akkor miért nem a bolsi tetübandátok alakított kormányt, pl. "koalícióban" és miért a Fidesz? "Elfelejtettetek kormányt" alakítani? Akié a többség a választáson, azé a kormányalakítás joga! Nem tudtad? 2/3-ra meg senki nem "fújt fel" semmit - még, ha ráhazudnád se - viszont van egy választási törvény, ami szerint a mandátumok járnak! És ugyanezen választási törvény szerint volt anno még pufajkás efftársadéknak is 2/3-a (akkor még semmiféle "felfújást" nem "köhögtél"!), ahogy legutóbb a Fidesznek is! És, hogy az "efftársi önérzeted választásilag" földig rombolt ne legyen, csak megemlítem, hogy a Fidesz az elért választási eredménye %-ával Franciaországban nem 2/3-ot, hanem 4/5-öt ért volna el. Persze - tudom - az ott demokratikus lenne, csak idehaza "felfújt"! A szövegemből meg - ne hazudd félre - nem az oldalhoz-tartozásom látszik, hanem, hogy éppen melyik oldalon (ez jelenleg a Propeller) kommentelek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.