Képtelenség a tervezett időpontig úgy beoltani minden pedagógust, hogy kialakuljon a védettség. Ráadásul a gyerekek a lehetséges nyitás után még sokáig nem lesznek beoltva. Kétséges, hogy kivitelezhető a terv, amelyet a miniszterelnök péntek reggel jelentette be a Kossuth rádióban.

Orbán április 19-én megnyitná az iskolákat, és addig be kell oltani a pedagógusokat – A PDSZ életveszélyes lépésnek tartja az áprilisi újranyitást

Fotó: pixabay.com

Be kell oltanunk a pedagógusokat és az iskolai dolgozókat is, mielőtt az iskolákat meg tudnánk nyitni – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádióban péntek reggel.

Egy szakszervezeti vezető kétségbevonja a kormányfő kijelentésének realitását. Szerinte kérdéses, hogy a nyitásig kialakul-e a védettség, ha beoltották az összes tanárt.

Az eddig regisztráltakat, úgy tűnik, hogy be tudjuk oltani, és április 19-én meg tudjuk majd nyitni az iskolákat

– jelentette ki Orbán szokásos péntek reggel a közmédiában.

Életveszélyes lépésnek tartja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, hogy áprilisban kinyitnák újra az iskolákat, ezt viszont Atv.hu írta, amelyet a 24.hu idézett még csütörtök kora este.

A PDSZ szerint ugyanis még akkor sem alakulna ki addigra a védettség, ha azonnal megindulna a dolgozók beoltása. Ráadásul, ahogy azt híradónak Nagy Erzsébet, a PDSZ pécsi ügyvivője elmondta,

ők gyerekekkel dolgoznak, akikről lehet tudni, hogy még nagyon sokáig nem lesznek beoltva.

A PDSZ indított egy felmérést is, amelyen eddig több mint ötezren vettek részt, erről részleteket már elárultak az ATV Híradójának. Nagy Erzsébet elmondása szerint a pedagógusok 24%-a már átesett a koronavírus-fertőzésen, közülük 87% még nem kapott oltást.

Azt is megkérdezték kollégáiktól, hogy visszamennének-e dolgozni, erre nagyon sokan azt mondták, hogy semmiképpen sem, és

a válaszadók közül 30% mondta azt, hogy akár sztrájkba is lépne annak érdekében,

hogy ilyen járványügyi adatok mellett ne kellejen jelenléti oktatásban részt venni.

Forrás: hirado.hu/24.hu

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Mondjuk a pedagógusokat előbb kellett volna oltani, mint a fiatal sportolókat. Ehhez szerintem nem kell sok ész.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
Az élősködő here focistákat már beoltották.,,, oszt jó van az úgy. A pedagógusok meg érezzék csak a törődést...Sztrájk ?? Ne röhögtessenek,,,Talán majd vasárnap délután egy fél óra időtartamig,,nehogy a More megsértődjön az Óljában..
justhpeter
Engem már nem érdekel mit zagyvál ez az ökör. Már régen nem tudom eldönteni, hogy ennyire ostoba vagy ennyira aljas.
vitriol
Mire ez a nagy kapkodás? Ismerje be a kormány, hogy elaludtak, csak többszöri figyelmeztetésre kezdik oltani a tanárokat, ezért az iskolanyitás is halasztható, máskülönben az egésznek semmi értelme!
kereső
A Pfizer és a Moderna vakcináknál tudható/ismerhető, hogy a minimum 80%-os védettség az első oltás utáni 21-28 napon belül következik be. ( a kinainál,orosznál nem publikálták).Akkor miről beszélnek a kormányzati vakegerek?
justhpeter
@vitriol: 12:20 Azért ennyire se nem értelmesek, se nem tisztességesek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.