Képtelenség a tervezett időpontig úgy beoltani minden pedagógust, hogy kialakuljon a védettség. Ráadásul a gyerekek a lehetséges nyitás után még sokáig nem lesznek beoltva. Kétséges, hogy kivitelezhető a terv, amelyet a miniszterelnök péntek reggel jelentette be a Kossuth rádióban.

Orbán április 19-én megnyitná az iskolákat, és addig be kell oltani a pedagógusokat – A PDSZ életveszélyes lépésnek tartja az áprilisi újranyitást

Fotó: pixabay.com

Be kell oltanunk a pedagógusokat és az iskolai dolgozókat is, mielőtt az iskolákat meg tudnánk nyitni – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádióban péntek reggel.

Egy szakszervezeti vezető kétségbevonja a kormányfő kijelentésének realitását. Szerinte kérdéses, hogy a nyitásig kialakul-e a védettség, ha beoltották az összes tanárt.

Az eddig regisztráltakat, úgy tűnik, hogy be tudjuk oltani, és április 19-én meg tudjuk majd nyitni az iskolákat

– jelentette ki Orbán szokásos péntek reggel a közmédiában.

Életveszélyes lépésnek tartja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, hogy áprilisban kinyitnák újra az iskolákat, ezt viszont Atv.hu írta, amelyet a 24.hu idézett még csütörtök kora este.

A PDSZ szerint ugyanis még akkor sem alakulna ki addigra a védettség, ha azonnal megindulna a dolgozók beoltása. Ráadásul, ahogy azt híradónak Nagy Erzsébet, a PDSZ pécsi ügyvivője elmondta,

ők gyerekekkel dolgoznak, akikről lehet tudni, hogy még nagyon sokáig nem lesznek beoltva.

A PDSZ indított egy felmérést is, amelyen eddig több mint ötezren vettek részt, erről részleteket már elárultak az ATV Híradójának. Nagy Erzsébet elmondása szerint a pedagógusok 24%-a már átesett a koronavírus-fertőzésen, közülük 87% még nem kapott oltást.

Azt is megkérdezték kollégáiktól, hogy visszamennének-e dolgozni, erre nagyon sokan azt mondták, hogy semmiképpen sem, és

a válaszadók közül 30% mondta azt, hogy akár sztrájkba is lépne annak érdekében,

hogy ilyen járványügyi adatok mellett ne kellejen jelenléti oktatásban részt venni.

Forrás: hirado.hu/24.hu

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Mondjuk a pedagógusokat előbb kellett volna oltani, mint a fiatal sportolókat. Ehhez szerintem nem kell sok ész.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Mondjuk a pedagógusokat előbb kellett volna oltani, mint a fiatal sportolókat. Ehhez szerintem nem kell sok ész.
Javító
Mondjuk be se kellet volna zárnod Oskoláid Mini-sz-eszetlen ha nem focilistáidat oltod hanem a pedákat. Inkább köpködd a szotyit az észt meg hagyd másra a pénzt meg ne hord a padlás(od)ra. Nem a tied meg a Nagy Hím Tag Társaidé ! Bár nem is tom ,lehet nem így van. Olyan bizonytalan vagyok. Jahhhhh.
magyar1
Ha a pedagógus is maszkban dolgozna mint a kereskedelmi eladók és gyógyszertárosok akkor jobb lenne. De találják már el mit akarnak, miért ne lennének beoltva?
Nessy
Az szép, hogy beoltják a pedagógusokat (legalább is a kormánypropagandában), de szóljon már valaki a "köpcösnek", hogy 2 - 3 hét alatt alakul ki a védettség egy minimális szintje az első oltás után. Röviden: megfertőződhet, de megúszhatja az intenzív osztályt, viszont lehet látens vírus hordozó!
Clavigo
Az élősködő here focistákat már beoltották.,,, oszt jó van az úgy. A pedagógusok meg érezzék csak a törődést...Sztrájk ?? Ne röhögtessenek,,,Talán majd vasárnap délután egy fél óra időtartamig,,nehogy a More megsértődjön az Óljában..
justhpeter
Engem már nem érdekel mit zagyvál ez az ökör. Már régen nem tudom eldönteni, hogy ennyire ostoba vagy ennyira aljas.
vitriol
Mire ez a nagy kapkodás? Ismerje be a kormány, hogy elaludtak, csak többszöri figyelmeztetésre kezdik oltani a tanárokat, ezért az iskolanyitás is halasztható, máskülönben az egésznek semmi értelme!
kereső
A Pfizer és a Moderna vakcináknál tudható/ismerhető, hogy a minimum 80%-os védettség az első oltás utáni 21-28 napon belül következik be. ( a kinainál,orosznál nem publikálták).Akkor miről beszélnek a kormányzati vakegerek?
justhpeter
@vitriol: 12:20 Azért ennyire se nem értelmesek, se nem tisztességesek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.