Szombatra 1 870 631 fő a beoltottak száma, ebből 667 303 fő már a második oltását is megkapta – írja a koronavirus.gov.hu.

A brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, ezért a korlátozások továbbra is érvényben vannak.

Drámai a helyzet: Ezek a legfrissebb adatok a koronavírusról
Fotó:Pixabay

10 167 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 624 779 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 253 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 19 752 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 393 999 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 211 028 főre emelkedett. 11 779 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1512-en vannak lélegeztetőgépen.

A kórházi oltópontokon Pfizerrel, a háziorvosoknál Sinopharmmal, AstraZenecával, és Modernával folytatódik az oltás. A kormány döntött az óvodai, iskolai és bölcsődei dolgozók kampányszerű oltásáról is.

Forrás:koronavirus.gov.hu
Címlapkép:Pixabay

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Először is, minden TISZTELETEM, és MEGBECSÜLÉSEM az orvosoké (az "inasoké"is), az ápolóké, az ápolónőké és a mentősöké, akik most a koronavírusjárvány 3.-hullámában megfeszített, heroikus erővel küzdenek beteg honfitársaink életéért 24-órában! A helyzet sajnos napról-napra romlik, egyre több a fertőzött, a megbetegedett, és a lélegeztetőgépre szorulók száma, és a halottak száma is tartósan 200-felett van! A kórházak Covid osztályai megteltek, már van olyan hely, ahol a műtöket is kvázi intenzív osztállyá alakították át, mert már nagyon sok a lélegeztetőgépre szorulók száma!
Gulyás azt mondta nemrég, hogy minden rendben, a magyar egészségügy bírja a terhelést, és van elég lélegeztetőgép, oxigén, és személyzet! A nagy lószart Gulyás elvtárs! Mert hiába vettek 17.400-lélegeztetőgépet (többszörösen túlárazva) Kínából, ha nincs hozzá megfelelő szakszemélyzet(aneszteziológus,intenzív szakápoló) akkor nyugodtan a hajukra kenhetik! Leszögezhetjük, hogy az orbán rezsim a pandémia elmúlt egy éve alatt csak a hatalom bebetonozásával (felhatalmazási törvény) és a lopással(több száz milliárdot kaptak a családtagjai, strómanjai, és oligarchiái) volt elfoglalva, a magyar munkavállalókat, nyugdíjasokat, vállalkozókat, és családokat magasról leszarták, pedig több tízezren veszítették el az állásukat, vagy csődölt be a vállalkozásuk, de a kormány érdemben nem segített rajtuk!
GeoCravker
@Eladott Ország: Az orvosoké ugyanúgy minden tiszteletem, mint egy influenza-járvány idején.
A számok alapján azonban érdemes összevetni, mondjuk, a 2015-ös indluenza-járványéval. A számok alig különböznek. Ahogy a korábbi SARS-tól sem omlott össze a világ. Ergo: a nemzetközi pániknak és gazdasági összeomlást szerintem nem elsősorban a vírusnak köszönhetjük, hanem a vírus csak találkozott a világszintű, immár évtizede ismert erőforrás-válsággal. Kiváló fedősztorit kínálva a gazdasági bénák kormányának, és felmentést kínálva az egomán diktátoroknak. Ki is használják a kormányok mindkét esetben.
Pálinkás Pál
@GeoCravker: tökéletesen igazad van...agy bolhát felfújtak elefánttá...az elmúlt évtizedekben többször volt ilyen járvány..csendben lefutott..csak most át akarják rendezni a világot...no meg a pénz sem utolsó amit kaszálnak rajta...és a nép butításának hála...gond nélkül megtehetik...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.