A háziorvosok már kedden megkapták az oltási folyamatba bevonható regisztrált személyek legújabb listáját.

Hamarosan megkezdődik a "Tömeges oltási szakasz", most a 45 évnél idősebbek kerülnek sorra

Fotó: pixabay.com

Két emailt is kaptak kedden kedden kora este a háziorvosok

„az elkövetkező két hét oltási programjáról”

a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől (NEAK).

A Telex birtokába került emailek egyikében az országos oltási munkacsoport vezetőjének, György Istvánnak a levelét küldik ki, a másik a NEAK saját, személyes szignó nélküli levele.

György István a levelében arról tájékoztatja a címzetteket („valamennyi háziorvosi praxist vezető háziorvost”), hogy

„a 2021. április 24-25-ei hétvégén és a következő hét közepén előre láthatóan nagyobb mennyiségű Sinopharm típusú vakcina fog érkezni hazánkba”.

Ennek a nagyon nagy mennyiségű vakcinának az oltására a fővárosi kormánymegbízott már hétfőn tett lépéseket, a budapesti háziorvosoknak írt, a Telex.hu portálhoz szintén eljutott körlevelében Sára Botond még állítólag pénzt is ígért a beadott kínai oltásokért, bár az operatív törzs később a 24.hu-nak cáfolta, hogy lenne Sinopharm-fejpénz.

György István mostani levele viszont átfogó, az egész országra érvényes intézkedésekről tájékoztatja a háziorvosokat.

„A rendelkezésre álló vakcinák mielőbbi eloltása érdekében a következő hét 2021. április 26-tól április 30-ig, valamint 2021. május 3-tól május 5-ig »Tömeges Oltási Szakasz« kerül bevezetésre..."

A másik, NEAK által írt levél további részleteket is elárul az oltási program felpörgetéséről. Eszerint a háziorvosok már kedden megkapták az oltási folyamatba bevonható regisztrált személyek legújabb listáját, de egy új korcsoportos bontásban:

a regisztrált „45 évesek és annál idősebbek teljes köre, akik még nem kaptak oltást”, szerepel benne.

A levélben egy helyen ki is emelik:

„Ezen a héten elsődlegesen a 45 évesek és idősebbek oltását kell megtennie, illetve megszerveznie, de ha Ön már korábban egyeztetett ennél fiatalabb páciensei számára oltási időpontot, akkor természetesen az ő oltásuk is megtörténhet.”

A tömeges oltás azonban nem megy annyira gördülékenyen, mint elvárják. Erre utalnak a 24.hu cikkében, amely szerint nem érkezett meg a vakcina, ezért kellett halasztani az oltást.

Forrás: telex.hu

Címlapkép: MTI/Czeglédi Zsolt

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@Pálinkás Pál: Köszönöm, majd hozzáértővel konzultálok. :)
Csak, tudod, a nevemet semmi pénzért nem változtatnám meg, így vagyok jelen hosszú évek óta a nettérben. És, ha mégis átnevezném magam, a stílusom maradna, a véleményem szintén, akkor meg minek?
Az más kérdés, hogy új regisztrációkat lehetne a toron keresztül intézni. Úgyhogy köszi még egyszer!
Mindenképpen utána járok.
Nyírfa
Tömeges oltási szakasz= tömeges foci szurkolókkal.
Pálinkás Pál
@Nyírfa: pontosan...toron keresztül csináld azt a fiókot, amivel regisztrálni fogsz...ha esetlegesen országod ,szolgáltatód tiltja a tort...magát a tor hálózatot is el lehet rejteni...és ha teljesen " lapítani " akarsz..a gép macadress
Pálinkás Pál
@Nyírfa: folyt...mac adress címét is meg lehet változtatni...
Nyírfa
@Pálinkás Pál: :)) Én meg a teljes lapítás! Bár, olykor tényleg szeretnék! :)
Még a gimiben történt, hogy egy pattanás jött a szám fölé, irtó ronda volt, zsebkendővel eltakartam, legalább, amíg haza nem érek, senki ne lássa. De még túl kellett élni néhány órát. A vihar előtti csend nem lehet némább, mint ahogy én húztam meg magam, csak most a nevemre ne bökjön a tanár, hogy akkor legyek szíves...
Bökött. Felálltam, mint aki halni készül, az arcomat félig belepte a zsebkendő...a tanárnő, tele empátiával: Ó, szegénykém, a fogad? Ülj le, majd legközelebb felelsz. Megmenekültem. Nem így az egyik legkedvesebb osztálytársnőm, aki, egyébként hozzám hasonlóan nem készült, pedig egyébként szoktunk. De most ez egy ilyen nap volt. Akkora egyest húzott be, amilyet még sosem, hetekig nem is bocsátotta meg nekem! :)
Kár, hogy ez a tor nem az a Thor, és nem Chris H., pedig...!:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.