Parragh László, a kamara elnöke erről az Azonnalinak adott interjújában beszélt, amelyben szó volt az ország nyitásáról és Szájer Józseffel való régi barátságáról is.

Az újranyitással kapcsolatban azt mondta:

A 2,5 millió beoltottra mi azt mondtuk, hogy az lehet egy olyan határkő, aminél már némi enyhítés lehetséges. A következő szám, amit mondanánk, a 6-7 millió. Azt látjuk – és ezt a számok igazolják –, hogy az emberek csak kis mértékben a munkahelyükön fertőződnek át.

De persze az is kiderült, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara is javasolta a kormánynak az oltási igazolások bevezetését. Az oltási igazolásokkal kapcsolatban is megszólalt a kamara elnöke

ha öt-hatmillió embernek már megvan ez az igazolás, akkor őket „hagyni kell normálisan élni”, és az legyen karanténban, aki nem akarja magát beoltani.

Azért azt nem akarja, hogy első- és másodrendű állampolgárok legyenek az igazolvány alapján, de szerinte

 a beoltott többségnek kell kedvezni az ország nyitásakor.

Parragh karanténba küldené azt, aki nem oltatja be magát, szerinte a beoltott többségnek kell kedvezni, "őket kell hagyni normálisan élni”

Orbán Viktor miniszterelnök és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a kamara gazdasági évnyitóján az Intercontinental Budapest szállóban 2020. március 10-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Korábban a kamara ajánlotta a kormánynak a boltokban négyzetméterre leosztott vásárlószámot is, a kijárási korlátozás kitolását, ennek pedig a következő lépése az éttermek teraszainak megnyitása. 

Az interjúban végül felmerült Szájer József története is, mivel ő és Parragh a soproni Széchenyi István Gimnáziumba osztálytársak voltak. 

Nekem a Jóska padtársam volt, nagyszerű, nagyon-nagyon okos embernek tartom. Az elsők között voltam, akik fölhívták, amikor a botrány kirobbant. Őt beáldozták.

- mondta el.

Azt mondta neki, hogy továbbra is a barátja. De arra a kérdésre, hogy meglepődött-e amikor kiderült a botrányos eset nem válaszolt.

Ő a barátom, és ebbe már nem szeretnék belemenni

- zárta az interjút.

Forrás: Azonnali.hu
Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Na álljunk csak meg egy szóra. Mit is mondott hájas szélsőjobbos miniszterelnökünk???

AZ OLTÁS NEM KÖTELEZŐ ÉS MINDENKI VÁLASZTHAT VAKCINÁT. !!!.!!!.!!!. !!!.

Na ehhez képest lassan kötelező lesz, mert tolják arrafelé és választani se lehet igazán.
Mert a sor végére kerülsz. És az meg oly messze van.
Hazudnak, zsarolnak, aljas szemetek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@Horizont: Aki nem akarja magát beoltatni, az szarik a többi emberre is. A gyerekeknél valóban kötelezővé kell tenni (mindenkit kötelezni kellene mondjuk, bocsi), a cél a járvány megfékezése, nem a hülye laikusok eszmefuttatásai kellenének hogy legyenek. Meg lehet nézni azokat a "tanult" embereket, akik a "hallottam a szomszédtól" meg az "olvastam valahol a neten" hozzászólásokat szajkózzák itt is.
percsi
"ha öt-hatmillió embernek már megvan ez az igazolás, akkor őket „hagyni kell normálisan élni”, és az legyen karanténban, aki nem akarja magát beoltani."
Nem értem, miért nem élhet normálisan, hiszen állítólag az oltás védettséget ad! Vagy mégsem? Akit beoltanak, az fertőzött lesz, nekik kellene karanténba vonulni pár hétre.
Miért kellene karanténba zárni az egészséges embereket? Azért, mert nem bíznak az összetákolt vakcinában? Az influenza oltást sem kéri mindenki, pedig az is fertőz, abban is meghalnak évente több mint 20 ezren.
Józsikáról nem beszél, aki szándékosan terjeszti a vírust, az AIDS-t is.
Felháborító, hogy az összeeszkábált törvényükre hivatkozva elnyomják, riogatják az embereket, közben buliznak, étterembe járnak, utazgatnak, gruppenszexelnek, élik világukat.
kissé felnőttem
téged meg szegedre * ba minnél elöbb ótt lesz a találkátok
vacsi
@folt: Kik azok a zöld sapkások?
Béla333
Padtársak voltak és nagy-nagy haverok a Szájer Józsival... A mai napig...
A Józsit beáldozták, mert ő nem is...
Istenakinincsen
Az oltás nem véd meg a vírustól,ugyanúgy elkapja és terjeszti az"oltakozott"(nem én találtam ki,az okosok ezt mondják).
A védettségi igazolvánnyal rendelkezők(első oltás után megkapják,de nem védettek csak állítólag a második oltás után két héttel...ezt is a vírusszakik mondták,nem én)mehetnek mindenhová maszk nélkül,de azért a távolságtartás még kötelező!Miért?
Ki a lófasz ez a parragh?Menjen karanténba gyorsan életfogytig a gazdájával és a seggnyalóikkal együtt!
Nincs itt némi ellentmondás?
Nem értem.Aki védett az minek tartsa be a másfél méteres távolságot?Kitől?A másik védettől??
Lihegjenek nyugodtan egymás szájába,hiszen védettségi igazolványuk van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.