Nyílt levélben fejtette ki a Magyar Orvosi Kamara elnöksége, milyen módszertani hibákkal van tele a táblázat, amelyet a vakcinák hatásosságáról közzétett a kormány.

Keményen nekiment a Magyar Orvosi Kamara a kormány kínai vakcinát reklámozó halálozási táblázatának – több baj is van az adatsorral szerintük

Fotó: MTI/Komka Péter

Ahogy korábban mi is megírtuk, a kormány vasárnap nyilvánosságra hozta a magyarországi oltások utáni fertőzési és halálozási adatokat. Ezt a kormányzati tájékoztató honlapon így reklámozták: „A Pfizer-BioNTech-vakcinával történő oltás után többen betegedtek meg, és kétszer annyian haltak meg, mint a Sinopharm-vakcina után" – derült ki a Magyarország kormánya nevű Facebook-oldal vasárnapi bejegyzéséből.

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége a táblázattal kapcsolatban közölte:

Ezek az adatok a jelenleg közölt formájukban nem alkalmasak az egyes vakcinák hatásosság-különbségeinek megállapítására

Azt is kifejtették, hogy mi a baj szerintük az adatsorral:

ismeretlen a feldolgozási metodika,

hiba, hogy egyben kezelik az első és a második oltás adatait,

nem foglalkoznak azzal, hogy az egyes vakcinákkal oltottak egészségi állapota különböző,

más az oltások időbeli eloszlása,

és nem számolnak az egyes vakcinákkal oltottak eltérő korátlagával.

Így az adatok „összehasonlításra, mélyebb következtetések levonására nem alkalmasak”.

Arra kérték a kormányt és az Operatív Törzset, tegyék lehetővé, hogy a szakemberek kutathassák az oltással kapcsolatos adatbázisokat.

A táblázat Karikó Katalin szerint is „teljesen félrevezető” úgy, ha nem tüntetik fel a beoltottak és az elhunytak korát. Ráadásul ha komolyan vennénk a táblázat számait, akkor abból az jönne ki, hogy "Magyarországon kétszázhuszonötször annyian halnak meg az oltottak közül koronavírusban, mint az Egyesült Államokban".

A Pfizer-vakcina kifejlesztésében főszerepet játszó Széchenyi-díjas magyar kutatóbiológus szerint fontos közreadni, hogy kiket és mennyi ideje oltottak a szerekkel.

Karikó Katalin szerint „még kutatónak sem kell lenni ahhoz”, hogy valakinek feltűnjön, hogy a táblázatban egymás mellé rakott számok ebben a formában összehasonlíthatatlanok.

Azt kellett volna feltüntetni, hogy Magyarországon 4 hónap alatt 100 000 idős, krónikus beteg emberből hányan haláloznak el az öregek otthonában, illetve krónikus betegséggel nem rendelkező 100 000 emberből hányan halnak meg 4 hónap alatt

– tanácsolta Facebook oldalán a szintetikus mRNS alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója.

A lentebb bemutatott tablazatot sokan elkuldtetek ezert kiegeszitettem a szukseges informacioval amit sajnalatosan...

Közzétette: Kati Kariko – 2021. április 25., vasárnap

Forrás: HVG.hu

Címlapkép: MTI/Komka Péter

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Azért kíváncsi lennék,hogy ki állította össze a kormány táblázatát. Cecil?Vagy maga kásler?El nem tudom képzelni,hogy orbán honnan kukázta össze az embereket,akiket maga köré gyűjtött.Egy biztos,nem volt feltétel az ész,a logikus gondolkodás,és a valamihez értés. Kiadnak egy ilyen táblázatot,ami arra jó,hogy a világon mindenhol kiröhögjék azt,aki összehozta.Mert ezek szerint mindenféle szakmai dolgot nélkülöz.Nem véletlenül reagált rá Karikó Katalin tegnap.Tudjuk,hogy nagyon el akarják oltogatni a kínai cuccot,de épp a kormány idióta kommunikációja miatt lettek bizalmatlanok iránta az emberek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
@Clavigo: Ezzel a cimmel fog büszkélkedni a fideSSes kipcsak,mert mást nem tud felmutatni az utódjainak!,és úgy adja el,hogy a magyar olympinán nyerte!
nezelodo
A közzétett táblázatok még a laikus, de gondolkodó, (nem fideszfan), polgárokat is elgondolkoztatják, hogy miért van szükség erre a rémhír terjesztésre!? Az pedig hab a tortán, hogy az oltásra való regisztrációkor engedélyezett, a járvánnyal kapcsolatos email-es tájékoztatóban milyen szakmai indokok teszi szükségessé, hogy a baloldal oltásellenességével etessék a már beoltottakat, és rémisztegessek az EU-ból származó vakcinákkal beoltottakat a nagyszámú megbetegedéssel és elhalálozással. Nem tisztelt vezetőink, nyilvánosan is beismerik, hogy önök alávaló, rémhírterjesztő gazemberek!
ómió
@Emmersson71: Rendben van, hogy ráhazudod, de most éppen a kamarai efftársaid teszik!
ómió
@Sámannus: Ne "bexarjál", hanem agyat növessz, hogy legyen mivel gondolkodnod! Vagy az már évtizedek óta nem sikeredik? Ez lehet, ám, az "efftársi pech"!
ómió
@gina: Mi történt veled, bolsiék agysérültje!? Fáj valamid? De legalább a böszmeszart töröld már le a szád széléről!
Aki Én
A világ @férge: és @ómidiótája: Két ilyen elbaszott buta korcsa nincs még a világnak, mint ti ketten.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.