Nyílt levélben fejtette ki a Magyar Orvosi Kamara elnöksége, milyen módszertani hibákkal van tele a táblázat, amelyet a vakcinák hatásosságáról közzétett a kormány.

Keményen nekiment a Magyar Orvosi Kamara a kormány kínai vakcinát reklámozó halálozási táblázatának – több baj is van az adatsorral szerintük

Fotó: MTI/Komka Péter

Ahogy korábban mi is megírtuk, a kormány vasárnap nyilvánosságra hozta a magyarországi oltások utáni fertőzési és halálozási adatokat. Ezt a kormányzati tájékoztató honlapon így reklámozták: „A Pfizer-BioNTech-vakcinával történő oltás után többen betegedtek meg, és kétszer annyian haltak meg, mint a Sinopharm-vakcina után" – derült ki a Magyarország kormánya nevű Facebook-oldal vasárnapi bejegyzéséből.

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége a táblázattal kapcsolatban közölte:

Ezek az adatok a jelenleg közölt formájukban nem alkalmasak az egyes vakcinák hatásosság-különbségeinek megállapítására

Azt is kifejtették, hogy mi a baj szerintük az adatsorral:

ismeretlen a feldolgozási metodika,

hiba, hogy egyben kezelik az első és a második oltás adatait,

nem foglalkoznak azzal, hogy az egyes vakcinákkal oltottak egészségi állapota különböző,

más az oltások időbeli eloszlása,

és nem számolnak az egyes vakcinákkal oltottak eltérő korátlagával.

Így az adatok „összehasonlításra, mélyebb következtetések levonására nem alkalmasak”.

Arra kérték a kormányt és az Operatív Törzset, tegyék lehetővé, hogy a szakemberek kutathassák az oltással kapcsolatos adatbázisokat.

A táblázat Karikó Katalin szerint is „teljesen félrevezető” úgy, ha nem tüntetik fel a beoltottak és az elhunytak korát. Ráadásul ha komolyan vennénk a táblázat számait, akkor abból az jönne ki, hogy "Magyarországon kétszázhuszonötször annyian halnak meg az oltottak közül koronavírusban, mint az Egyesült Államokban".

A Pfizer-vakcina kifejlesztésében főszerepet játszó Széchenyi-díjas magyar kutatóbiológus szerint fontos közreadni, hogy kiket és mennyi ideje oltottak a szerekkel.

Karikó Katalin szerint „még kutatónak sem kell lenni ahhoz”, hogy valakinek feltűnjön, hogy a táblázatban egymás mellé rakott számok ebben a formában összehasonlíthatatlanok.

Azt kellett volna feltüntetni, hogy Magyarországon 4 hónap alatt 100 000 idős, krónikus beteg emberből hányan haláloznak el az öregek otthonában, illetve krónikus betegséggel nem rendelkező 100 000 emberből hányan halnak meg 4 hónap alatt

– tanácsolta Facebook oldalán a szintetikus mRNS alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója.

A lentebb bemutatott tablazatot sokan elkuldtetek ezert kiegeszitettem a szukseges informacioval amit sajnalatosan...

Közzétette: Kati Kariko – 2021. április 25., vasárnap

Forrás: HVG.hu

Címlapkép: MTI/Komka Péter

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Azért kíváncsi lennék,hogy ki állította össze a kormány táblázatát. Cecil?Vagy maga kásler?El nem tudom képzelni,hogy orbán honnan kukázta össze az embereket,akiket maga köré gyűjtött.Egy biztos,nem volt feltétel az ész,a logikus gondolkodás,és a valamihez értés. Kiadnak egy ilyen táblázatot,ami arra jó,hogy a világon mindenhol kiröhögjék azt,aki összehozta.Mert ezek szerint mindenféle szakmai dolgot nélkülöz.Nem véletlenül reagált rá Karikó Katalin tegnap.Tudjuk,hogy nagyon el akarják oltogatni a kínai cuccot,de épp a kormány idióta kommunikációja miatt lettek bizalmatlanok iránta az emberek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
@sgl: Ez nem táblázat, csak egy tábla, számokkal.Mindig szerettem táblázatot tervezni, készíteni elemző statisztikus koromba. A mai informatikai háttérrel, megfelelő adatokkal, remek, laikusok által is érthető táblázatot lehetett volna készíteni. Igaz, kicsit más eredmény jött volna ki.
ómió
A kamarai efftársaknak is meggyűlt a bajuk a valósággal?
Nyírfa
Van még egy ország a miénken kívül, ahol orbán-féle járványlevezénylő tábornok ügyködik a szakemberek helyett? Legfeljebb egy, nem a dzsungeltől sötét, afrikai diktatúrában.
Giovanni Alba
Tapsvihar kérem szépen, tapsvihar! Megjött végre két mindentudó, akik egyenként is okosabbak Cukkerbergnél, jobban értenek a virológiához az oltást kidolgozó asszonyságnál, és úgy hülyék, ahogy vannak. Nyelik a fideszka propagandát, mint kacsa a nokedlit, ami még nem lenne baj, ha nem ide öklendeznék vissza.
Egyikük, bár inkább mindkettőjük, annyira ostoba, hogy lazán, csuklóból megkérdőjelezi mindenki szakmai hozzáértését, aki ellentmond annak, amit ő a tompa agyával kiókumulál.
Még kettő hasonszőrű megjelenését várom, popcorn, cola (coca, nem pepsi) előkészítve.
Nessy
@kereső: Lehet egy rendes táblázattal is bármilyen eredményt kihozni, elég csak a viszonyítási alapokkal, vagy az idő intervallumokkal manipulálni.De a kormánypropaganda még azt a fáradságot sem veszi, hogy a látszatra adjon! Tényleg igaza volt Kövérnek, amikor azt mondta, hogy a választókkal egy tízéves gyermek szintjén kell kommunikálni. Bár lassan már a súlyos demenciában szenvedők szintjére süllyednek !
Emmersson71
@ómió: A valóságot OV szokta a saját igazához hajlítani :P
Néro
Nincs azzal semmi baj a kormány szerint, Szerintük mindenki hülye de ők helikopterek. Mondjuk Papagáj Pitike biztos hogy helikopter meg a hozzájáró teli koffer is. De hát lényeiknek a tények úgy se érdekesek. Úgy is csak vegetatív idegrendszerük van.
Sámannus
Hogyan is gondolhatta kedves Katalin, hogy a kormány nem félretájékoztat, mert ebben valóságos nagyhatalom mindenki tudja.
Emmersson71
@Shikari: "Na kérem, ez a kifogás halmaz tipikusan olyan, mint a bíróságon a szakértők vitái, hogy az áldozatot 23, vagy 31 késszúrással ölték-e meg! "

Igen, ez a NER szempont. Vizsgáljunk egy adatot. Azt, ami a saját igazunkat támasztja alá.
Persze lehet, hogy az elkövető önvédelemből szúrt, felindult állapotban. Az is lehet, hogy a későbbi áldoat 120 kilós, bedrogozott állat volt, míg a későbbi elkövető egy 50 kilós nő, akit megvert és megerőszakolt a már halott pasi. OK, ezek is tények, de mi nem ilyen szempontok alapján vizsgáljuk az esetet, mert...illiberális..és Soros, meg gyurcsányhadházyjakabszéllcivilszervezetekCEUlibernyákok!

***

Olvass:

Ezek az adatok a jelenleg közölt formájukban nem alkalmasak az egyes vakcinák hatásosság-különbségeinek megállapítására

- ismeretlen a feldolgozási metodika,
- hiba, hogy egyben kezelik az első és a második oltás adatait,
- nem foglalkoznak azzal, hogy az egyes vakcinákkal oltottak egészségi állapota különböző,
- más az oltások időbeli eloszlása,
- és nem számolnak az egyes vakcinákkal oltottak eltérő korátlagával.

Karikó Katalin szerint „még kutatónak sem kell lenni ahhoz”, hogy valakinek feltűnjön, hogy a táblázatban egymás mellé rakott számok ebben a formában összehasonlíthatatlanok.

"Azt kellett volna feltüntetni, hogy Magyarországon 4 hónap alatt 100 000 idős, krónikus beteg emberből hányan haláloznak el az öregek otthonában, illetve krónikus betegséggel nem rendelkező 100 000 emberből hányan halnak meg 4 hónap alatt."
Sámannus
@Emmersson71: Ha le akarsz rombolni egy országot, mindig a jót kell szétverni. Kezdetektől ezt csinyálják.
Ezek életükben nem tettek értelmes dolgot, csak a lopáson jár mindig az agyuk, erre vásárolnak meg annyi agyatlant akik a hatalomban tartják őket.
ómió
@Emmersson71: A vakcinázás utáni helyzetet nem OV alakítja, hanem a valóság! Még, ha ráhazudnátok se!
Sámannus
@ómió: Ausztriában 15 haláleset miatt nincs nyitás nálunk 200 miatt van bexarok a te riherongy gondolkodásodon.
gina
Igen az oroszok táblázata ugyanolyan, lemásolták, olyan undoritó ez a banda...tipikus csaló mocskos fidesz
gina
@ómió: Te akkora barom vagy, ha OV főnid azt papolja a fű piros akkor nektek agyhalott IQ fidesz hivő nulláknak az biztos piros, ennyit erről te alpári...
fergeteg
Orvosok vagytok TI SENKIHÁZIK ?
Csak gáncsoskodtok,nem gyógyítotok. Hányinger doktorok vagytok. Macskajancsik.
fergeteg
Kamara egy nagy lófasz,kötekedő szaralakok.
csipetke
Azért kíváncsi lennék,hogy ki állította össze a kormány táblázatát. Cecil?Vagy maga kásler?El nem tudom képzelni,hogy orbán honnan kukázta össze az embereket,akiket maga köré gyűjtött.Egy biztos,nem volt feltétel az ész,a logikus gondolkodás,és a valamihez értés. Kiadnak egy ilyen táblázatot,ami arra jó,hogy a világon mindenhol kiröhögjék azt,aki összehozta.Mert ezek szerint mindenféle szakmai dolgot nélkülöz.Nem véletlenül reagált rá Karikó Katalin tegnap.Tudjuk,hogy nagyon el akarják oltogatni a kínai cuccot,de épp a kormány idióta kommunikációja miatt lettek bizalmatlanok iránta az emberek.
namihami
MOK?!?! Pedig azok még haverok is! A vezetőjük alombéli.
Már a cimborák is hátbatámadnak? Hiába volt a nagypénzekkel való beetetés?
Emmersson71
@ómió: Értem. Tehát, ha alakítani nem tudja, akkor OV ráhazudik :P
CsipkeRózsa
Egy a lényeg, megint mindenkit hülyének néznek!
Emmersson71
@Shikari: A NER csak a fidesznyik szarcsimbókokra vonatkozik, a normális, gondolkodó magyar emberekre nem :P
Húzz haza és locsold meg az Alaptörvény asztalán a friss virágot!

www.kormanyhivatal.hu/hu/pest/hirek/ismerje-meg-hazank-uj-alaptorvenyet-es-igenyeljen-szemelyre-szolo-diszpeldanyt-a-kormanyablakokban
balos
@Clavigo: Ezzel a cimmel fog büszkélkedni a fideSSes kipcsak,mert mást nem tud felmutatni az utódjainak!,és úgy adja el,hogy a magyar olympinán nyerte!
nezelodo
A közzétett táblázatok még a laikus, de gondolkodó, (nem fideszfan), polgárokat is elgondolkoztatják, hogy miért van szükség erre a rémhír terjesztésre!? Az pedig hab a tortán, hogy az oltásra való regisztrációkor engedélyezett, a járvánnyal kapcsolatos email-es tájékoztatóban milyen szakmai indokok teszi szükségessé, hogy a baloldal oltásellenességével etessék a már beoltottakat, és rémisztegessek az EU-ból származó vakcinákkal beoltottakat a nagyszámú megbetegedéssel és elhalálozással. Nem tisztelt vezetőink, nyilvánosan is beismerik, hogy önök alávaló, rémhírterjesztő gazemberek!
ómió
@Emmersson71: Rendben van, hogy ráhazudod, de most éppen a kamarai efftársaid teszik!
ómió
@Sámannus: Ne "bexarjál", hanem agyat növessz, hogy legyen mivel gondolkodnod! Vagy az már évtizedek óta nem sikeredik? Ez lehet, ám, az "efftársi pech"!
ómió
@gina: Mi történt veled, bolsiék agysérültje!? Fáj valamid? De legalább a böszmeszart töröld már le a szád széléről!
Aki Én
A világ @férge: és @ómidiótája: Két ilyen elbaszott buta korcsa nincs még a világnak, mint ti ketten.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.