De Orbán Viktor amúgy is inkább lemond a pénz nagy részéről, hogy ne kelljen róla vitatkozni. Levelet írt hétfőn nyolc európai parlamenti képviselő Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének. Arra hívták fel a figyelmét, hogy a Magyarországnak az uniós segélycsomagból (hivatalos nevén: Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz) járó pénz körülbelül húsz százaléka eltűnhet. Ezt azzal indokolják, hogy a magyaroknak járó keret körülbelül ötöde, durván ezermilliárd forint a felsőoktatás modernizálására mehet el az Orbán-kormány tervei szerint. Viszont, ahogy a levélben írják, a kormány lehetővé tette az egyetemek alapítványok alá szervezését, ez a folyamat már zajlik, és ezek az alapítványok ellenőrizhetetlenek, az állam által irányíthatatlanok lesznek, így voltaképpen az ide küldött uniós támogatás is eltűnik szem elől.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
@Namely: 13.30
A cikkben fel vannak sorolva. Ők nem hiszem, hogy el szeretnék a maffia elöl lopni a Magyarországnak szánt Uniós pénzeket.
Ellenben aki meg el akarja lopni az egész országnak szánt pénzeket, azokat meg jól pofán kellene vágni!
Namely
@Béla333: Orbán előtt:
nyugati lobbi->eu-s bürokraták->nyugati adófizetők pénze->eu-s pénzek->keleti állami eu-s tenderek->nyugati lobbi->eu-s bürokraták (pl a mostani aláírók)
Orbán alatt:
nyugati lobbi->eu-s bürokraták->nyugati adófizetők pénze->eu-s pénzek->keleti állami eu-s tenderek->helyi oligarchák

Ilyen egyszerű.

"aki meg el akarja lopni az egész országnak szánt pénzeket, azokat meg jól pofán kellene vágni"
teljesen egyetértünk.
Pálinkás Pál
" ezek az alapítványok ellenőrizhetetlenek, az állam által irányíthatatlanok lesznek, így voltaképpen az ide küldött uniós támogatás is eltűnik szem elől. " valaki árulja el hogyan?...kimegy a hatóság...vissza a pénzt...ha nem, akkor amíg elő nem kerül , addig a vezetőség táborozik valamelyik fegyházban...de nem Kecskeméten a " parkettásban "...hanem a kancigányok között, mint a többi...szerintem hamar vissza lehet szerezni a pénzt...és hogy nem törvényes?...hát istenem...fidesz ellen minden megengedhető...a következő kormány figyelmébe ajánlanám Mussolini módszerét...hogy számolta fel a mafiát hetek alatt...
Béla333
@Pálinkás Pál: 14.13
Kitől várod el ezt a drasztikus lépést? Aki eddig is békében-barátságban, egymást ténylegesen soha el nem számoltatva váltogatták kormányon egymást? Mert azoktól várhatod.
Csak olyan jöhet szóba, aki eddig nem paktált le a Fideszes maffiával.
Pálinkás Pál
@Béla333: ez teljesen igaz...a mostani politikai elit jó része kukába való, pártállástól függetlenül...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.