A magyar kormány nem fogadja el a globális minimumadó bevezetését, miután az Magyarországon adóemeléshez vezetne – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek kedden Párizsban, miután találkozott Mathias Cormannal, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) megválasztott főtitkárával.

Szijjártó: "Senkinek nincsen joga kívülről beavatkozni a magyar adópolitikába"

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A tárcavezető szerint az elmúlt évtizedben bebizonyosodott, hogy az adóemelések útja zsákutca, az adócsökkentések jelentik a legjobb ösztönzőt a munkahelyek létrehozására, és a gazdaság növekedéshez.

"Senkinek nincsen joga kívülről beavatkozni a magyar adópolitikába"

- mondta Szijjártó, jelezve: Magyarország ragaszkodik ahhoz, hogy az adókulcsok megállapítása nemzeti hatáskörben maradjon.

Szijjártó Péter szerint bebizonyosodott, hogy Magyarország adta a legsikeresebb gazdasági választ a világjárványra és annak következményeire, ahogy az is, hogy az adócsökkentésre, a beruházások támogatására és a munkahelyek megmentésére fókuszáló gazdaságpolitikai irányvonal a helyes.

A miniszter úgy látja, hogy mára az is bebizonyosodott, hogy az adóemelések útja zsákutca, és aki nem képes ideológiai vitáktól mentesen gazdaságpolitikai döntéseket hozni, az lemarad az új világgazdasági korszakot elrendező versenyben.

"Világszerte olyan törekvések indultak meg, amelyek megnehezítik a világgazdaság gyors újraindulását, hiszen azok a törekvések, amelyek globális adóminimum bevezetésére vonatkoznak, azok ilyenek"

- mondta Szijjártó Péter.

Forrás: MTI

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
A jó édes kurva anyád!Akkor hogy a picsába lehet támogatást nyújtani KÜLFŐLDRE A MI ADÓ forintjainkból!A MEGKÉRDEZÉSÜNK NÉLKÜL!NEM ERRE ESKÜDTETEK GYILKOSOK!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro
Neked meg MINDENBE jogod van beleavatkozni az egész világon ugye Papagáj Pitike. Nem is értem , hogy a pofád hogy nem szakad le saját magadtól.
balos
A jó édes kurva anyád!Akkor hogy a picsába lehet támogatást nyújtani KÜLFŐLDRE A MI ADÓ forintjainkból!A MEGKÉRDEZÉSÜNK NÉLKÜL!NEM ERRE ESKÜDTETEK GYILKOSOK!
Qqberci
Szíjrágóü, befoghatnád végre a pofádat! Pénz az kéne, de csak akkor, ha szabadon el lehet lopni?...
RonaGyuri
itt vered a nyálas, s közben tövig benyalsz a kínai és a szovjet elvtársaidnak! =))
CsipkeRózsa
Mi, itthoni állampolgárok is beleszólhatnánk, miért emelt annyi adónemet a kormány, miért emelte fel az Áfa kulcsot 27 %-ra?

Ha tagok vagyunk egy klubban, akkor el kell fogadnunk a szabályokat is, nem csak az előnyöket.
T-Boly
@RonaGyuri: Hát persze ,hogy benyal! Nem ingyen teszi ! Büdös ,tetves fideszik mind kommunista ! Nem kicsit! Nagyon! Régen is kommunisták voltak,most is azok!
De azért szépen kérem dögöljenek meg maguktól !
T-Boly
Na kakadu,hogy fizetett a vakcinabeszerzés ?
Kivel,kikkel kellett risztelni? Ja majd a bíróságon egymásra kenitek !
A jellemetekből adódik,hogy egymást is fel fogjátok dobni. Fordulj fel !
134.bátor
Adócsökkentès? Miről beszèlsz barom? Hogy a NER lovagok vállalkozásainak csökkentettètek a terheket,az egyszerű emberek meg belefulladnak a kötelezettsègek fizetèsèbe?! Világbajnok 27%Áfa, Európai minimálbèr elutasîtása, családi pótlèk 11 ève változatlan,28 ezer Ft minimálnyugdîj, tovább is van ,mondjam mèg? Patkányok,fèrgek vagytok,a társadalom alakjai, egytől egyig!!!
Málna
@134.bátor: Családi adókedvezmény. Biztos hallottál már róla.
vitriol
Ez a csököttagyú már a pénzügyre is rátenyerelt.
Gazella
Kakadu.. ejnye kakadu.. de az EU tagja Magyarország, igenis közük van az adópolitikához..
Emmersson71
@Málna: Miért is csak azok kapnak szinte minden kedvezményt, ahol kölök van?! Ez rengeteg embert, családot kizár a körből!
Ahol kirepültek a srácok, mert már felnőttek, de anyu és apu még csak 45-50 éves, ott nem megy tönkre az ajtó, nem kell lecserélni az ablakokat?! Ha úgy alakul az élete egy párnak, hogy csak 40 éves koruk után tudnak gyermeket vállalni, akkor miért nem jár a CSOK?!
Alapvetően a magyarországi családi kedvezmények azokat támogatják, akik egyébként is a közép-felső osztályhoz tartoznak.

Meg úgy egyébként is: propeller.hu/itthon/3667284-hol-vege-elemzok-szerint-tovabb-tart-brutalis-dragulas?all#c3064869
Clavigo
@Shikari: Csillapodjál hülegyerek...Már a szád is habzik,gyagyás..
justhpeter
A kakadunak is csak a beérkező lóvé fontos és csak utána esik be az a kötelezettség, amit a gazdaállata elfogad.
Gauntlet
Mióta adóemelés a második adókulcs? Népnyúzók!
Málna
@Emmersson71: Mert ez az ország érdeke, hogy minél több gyerek szülessen. Erre ösztönzik a fiatalokat. Azért.
Aki Én
@Málna: Ahhoz képest sokat hivatkozol az adókedvezményre, hogy csekélyke információd van róla. Javaslok egy alapjogon járó tájékozódást. Van rá lehetőséged, már csak az igény szükséges.
Nem, nem segítek, ez a házi feladat.
Málna
@Aki Én: Nem kell tájékozódnom, tisztában vagyok vele.
ómió
Pedig "haladóék" szívesen "beállítanák"!
T-Boly
Kussoljon már a NER nyaloncok baromarcú tábora! Olvassátok ganyéjok magyarnemzet nevű szennylapot ! A jóisten bolondítson meg még jobban benneteket . POFA BE !
Mondtam,hogy KUSS !
Aki megszólít az háljon az anyukájával!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.