A miniszterelnök 2021. április 9-i reggeli rádiós beszéde szerint múlt hét végére ígért egy nagyot, méghozzá azt, hogy május közepén 6 millió beoltottnál fogunk tartani.

Így tört darabjaira Orbán álma, és lett az 5 millió beoltott az új 7 millió

Ez nem jött össze, annyira nem, hogy a 6 millió beoltott május második felében lehetett volna meg, ha naponta 100-120 ezer oltást be tudnak adni. Mármint, ha lenne annyi jelentkező, hiszen jelenleg is csak alig lépte át a regisztráltak száma az 5 milliós határt.

Az oltási terv legnehezebb része a négymilliós szám után kezdődött.

Az eredeti terv részeként május 12-éig:

4 391 794 ember kapta meg az első oltását.

A májusi terv szerint napi 150 ezer új oltás helyett csupán átlag 40-50 ezer oltás sikerült beadni.

A 16-18 évesek oltása valamennyit javíthatott volna a számokon, de úgy néz ki, hogy a regisztráltak száma nagyjából maximum 100 ezer fő körül van.

Belátható volt az, hogy május végére hiába szerették volna elérni a 6 milliót, ez sehogy sem valósulhatott meg. A 7 milliós szám viszont szinte teljesen elérhetetlennek tűnik, és így lett az 5 millió az új haditerv.

Bár drasztikus növelést csak akkor lehetne elérni, ha vagy kötelezővé tennék az oltást, ennek kapcsán bővebben itt olvashat, illetve, ha a Szijjártó által ígért kínai vakcina mennyiséget elfogadnák az emberek. Persze most a gyorsuló oltási kedv az annak köszönhető, hogy a Sinopharm mellett – a készlet erejéig – Pfizer, Szputnyik és AstraZeneca oltások foglalhatóak. 

Letörtük a járvány harmadik hullámát, közeledünk az 5 millió beoltott felé, amikor életbe lép az újraindítás újabb fokozata. Megszűnik a kijárási tilalom, a közterületi maszkviselés és számos más korlátozás

jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök ma reggel.

Magyarország ma a járvány szempontjából védettebb és biztonságosabb, mint bármelyik Európai Uniós ország

– mondta Orbán Viktor miniszterelnök, de a szakemberek szerint ennek a mondatnak a létjogosultságához 7,5 millió embert kellene beoltani.

Címlapkép: Propeller

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Álom,álom, édes álom...

"Magyarország ma a járvány szempontjából védettebb és biztonságosabb, mint bármelyik Európai Uniós ország

– mondta Orbán Viktor miniszterelnök, de a szakemberek szerint ennek a mondatnak a létjogosultságához 7,5 millió embert kellene beoltani."

Ezt a számot sajnos soha nem fogjuk elérni!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
moareka
Az "álmát" a mi bőrünkön akarta és akarja megvalósítani. Ráb...tunk a kinaival,meg akar minket "védeni" azt hiszem, a lélegeztetők mellett köt ki a temérdek kínai... Mi a frászért kellett a Pfizert lemondani? Mindenki arra várt, s a kényszerűségből oltatta be magát a kínaival...most aztán nézhetjük, hogy más országokban a Pfizerrel oltanak orrba- szájba...Ami pedig az országokba való bejutást jelenti a két keleti vakcinával, nem ő b...ott rá, hanem mi! Ezért börtön járna! Ja, hogy lett beoltva.-)))))Valóban, ő sosem hazudott :-)))))
division
@Gazella: Nem veszed észre mekkora baromságokat beszélsz? Annyira buta vagy vírus terén hogy az már nem emberi. Éppen azokat kellene főleg védeni, akik krónikus betegek vagy nem elég erős az immunrendszerük, de ehhez az egészséges embereket is oltani kell. Miért nem a Szövetkezet Tv - n írogatsz Pócsékkal?
division
@sgl: A gyógyszer életeket ment, ahogy az oltások is, nem kellene a fegyverekkel összekeverni.
ómió
Látjátok, efftársak! Nem hatástalan az "oltáspártiságotok"!
Nessy
.@division: Alapjába véve, akkor mondhatnánk, hogy lecsengett a járvány jelenlegi hulláma, ha úgy a fertőződtek, mint az elhunytak száma 1 - 2 főre csökkenne. Az, hogy per ma hány ember valóban "védett", azt senki nem tudja, miután nincs oltás utáni szűrés. Ez így csak játék a számokkal.
Lepényleső
Aki 1,5 millió szavazatot a 8 millió 2/3 -ának mondja,az könnyen eshet ilyen számítási hibába?
(Bár ennek kárát az egész ország látja,mégis hagyják a közös pénzt ő számolja - el magára?)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.