Boldogkői Zsolt beszélt az Indexnek ezekről a víziókról. A virológussal annak jártak utána, hogy mi következik akkor, ha stagnál a regisztráció.

Kötelező lesz az oltás? Eljöhet a nap, amikor a tömegközlekedési eszközöket is csak ők vehetik igénybe!
Kép:Pixabay

Eljöhet a nap, amikor a tömegközlekedési eszközöket csak azok vehetik igénybe, akiknek van védettségi igazolványuk, de az sincs kizárva, hogy kötelezővé válik az oltás az orvosoknak, a pedagógusoknak, a bolti eladóknak és a szolgáltatóknak

–mondta.

Mára már majdnem ötmillió a beoltottak száma, a regisztráltaké pedig meghaladja az 5 milliót. Aki eddig jelentkezett, még májusban felveheti a vakcinát, ám nagy kérdés, hogy mi lesz ezután, hisz érezhetően csökken azok száma, akik igényt tartanak az oltásra.

Védettségi igazolványt viszont mindenki szeretne, főleg abban az esetben ha az élet egyre több területén válik majd feltétellé

– jelentette ki Boldogkői Zsolt virológus.

Jelenleg csak a védettek vehetik igénybe az éttermek belső tereit, és ők mehetnek csak szállodába, edzőterembe és fürdőbe, valamint még az elektív műtétek előtt is fel kell mutatni a hivatalos okmányt. A szakember szerint viszont ez még csak a kezdet.

Azon országok, ahol jól áll az oltási program, a magyarhoz hasonló problémával szembesülnek: az oltási hajlandóság elér egy szintet, ahonnan már nem, vagy csak nagyon lassan növekszik tovább. Ezen a helyzeten csak a jelenleginél drasztikusabb eszközök bevetésével lehetne túllendülni. Például, hogy a tömegközlekedési eszközöket is csak a védettek vehessék igénybe, de bizonyos szakmák képviselői számára kötelezővé is válhat az oltás. Ezek jellemzően azok a foglalkozások, ahol a találkozásokból adódóan nagy a járványügyi kockázat, gondoljunk itt az egészségügyi dolgozókra, a pedagógusokra, a bolti eladókra, vagy épp a szolgáltatókra, fodrászokra, kozmetikusokra

– mondta Boldogkői Zsolt, hangsúlyozva, hogy eddig még egyetlen ország sem mert ilyen kemény lépéseket tenni.

A szakemberek többsége egyetért azzal, hogy az oltás nem magánügy, hanem közügy, mivel egy fertőző betegségről van szó.

Amennyiben nem alakul ki a nyájimmunitás, akkor a járvány velünk marad, még ha időszakosan, például a nyári hónapokban minimálisra is csökkenhet a fertőzöttek száma.

Ha ez a vírus látható nyomokat hagyna a bőr felszínén, akkor sokkal magasabb lenne az oltási hajlandóság. Ettől függetlenül még van egy meggyőzhető réteg, akik eddig csak szimplán nem foglalkoztak ezzel a kérdéssel. Ugyanakkor sokan ellenzik az oltást, ki a különböző álhírek, téveszmék és felkorbácsolt indulatok okán, míg mások szabadságharcosként tekintenek a járványra, és nem engedik, hogy beleszóljanak az életükbe. Az oltásellenesek saját magukra és másokra is veszélyt jelentenek

– tette hozzá a virológus.

Forrás:Index.hu 
Címlapkép:Pixabay

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
"A szakemberek többsége egyetért azzal, hogy az oltás nem magánügy, hanem közügy, mivel egy fertőző betegségről van szó."
Minden tiszteletem Boldogkői Zsolté, de az oltás kötelezővé tételének hajója már elment, az eszeveszett kormányunk ezt már eljátszotta.
- mindenből politkát csinál, így tett a vírus elleni védelemmel is
- korábban gyakorlatilag felszámolta a járványügyi hatóságot
- az egész idő alatt össze-vissza hazudozott
A tömegben már erodált a bizalom az oltás, az oltóanyag és a kormány iránt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@division: nem tudhatom...nem néztem meg...
vacsi
@division: Nem az számít, hogy mit mond, hanem, hogy ki mondja...
division
@Pálinkás Pál: Nyilván nem, nem is értem miért küldtem el neked is, hiszen a tudás és az a videó köszönőviszonyban sincs sem veled sem még jó néhány Gödény fannal. Persze nem baj, aki lehülyézte lényegében semmit nem fogott fel az egészből, az idegen szavakból meg pláne, de holnap majd fogja a fűnyírót és irány az árokpart:-)
Főlökött
@Nessy: Mi is a gond ? Az, hogy én átestem a betegségen és szervezetem lekűzdötte a vírust sikeresen !
Ha egyszer már immun lettem ezen fertőzésre, mert az immun rendszerem lekűzdötte a betegséget, akkor miért is kéne megterhelnem még egyszer a szervezetemet mindezzel ? Másoknak jó legyen ? Miben is lenne jobb Nekik ? Főleg - ha be is oltották -> a 'másokat' ??

Áruld már el "hány embernek adtad át a fertőzést akaratod ellenére?" hogy adhattam volna át, ha maszkban voltam és fertőtlenítettem a kezemet is.
De akkor visszakérdezek...Édesanyám rákos - kemós beteg, Tetszik tudni mit jelent ? Kemó -> lecsökkentett - leamortizált immunrendszer, na Őt láttal el és érdekes mód nem kapta el tőlem !!! Érdekes, nem ???
Tehát akkor "hány embernek adtad át a fertőzést akaratod ellenére?" = 0 ĐĐĐĐĐĐ
Na ennyinek tsokolom...
Tetszik tudni pilóta koromban kötelező volt a 'veszettség' :) -> influenza elleni oltás beadatása. Akkor is mondtam a dokinak, beadhatja saját magának, avagy bármely haverjának, de nekem nem. Mindíg meg tudtuk beszélni...
Miért is ? Kollégáim közül, akik megkapták, 4-5-7 napra páposcsibék lettek és nem repülhettek. Én normális hajózókaját fogyasztva ( minden reggel egy korsó hideg tej, normális kaja, paprika...néha paradicsom is-> tej nem kedvelte, meg a többi )
Azt az érát is túléltem, ezt is túl fogom. De, hogy erőszakkal nem adják be számomra, az bizonyos !!!
Már több hívást kaptam, hogy adassam be ! Erősen gondolkodom, hogy büntető feljelentést teszek a hívások indítói ellen, mert a számom titkos és nem nem hozzáférhető senkinek. Akkor hogy és miért, kinek az utasítására kezdeményezték és jutottak hozzá, titkos számokhoz és információkhoz. Mármint, hogy nem oltattam magam... Érdekes, nem ?

Én se rábeszélni, se lebeszélni senkit sem kívánok ! Mindenki azt tesz az életével - testével - szervezetével, amit akar. Ha valakinek viszont van egy döntése, azt tiszteletbe kell tartani és nem felülbírálva megmondani neki a tutit, mert az...
Nessy
@Főlökött: Néha érdekes dolgot tud produkálni a szervezet! Még kemós beteg esetében is. Van egy hangyafülnyi ismeretem a tumorról, és a különböző kezelési formákról. Egyébként részemről azt teszel, amit a szíved diktál! A betegségen való átesés, nem minden esetben ad védettséget, különösen ha gyógyszerrel kezelik. És mindenki, még a 90-95 %-s védettséget élvező ember is lehet vírus gazda.
De ez legyen a Te döntésed!
Főlökött
@Nessy: Tetszik tudni az asszony, aki elkapta és hazahozta kérésemre -> mivel nem kívántam azt, hogy egy fűtetlen nyaralóban hordja ki mindezt, semmi baja. Tehát mi gond ezzel ? Szerintem semmi..

Ha mások úgy döntenek, oltatják magukat...már 5 misi felett járnak, akkor ismét kérdezem. ehát mi gond ezzel ? Szerintem semmi..

Azt nem értem Önnek mi gondja azzal, ha valaki - mint ahogy én is, úgy dönt, nem kér az oltásból !
1000+1 kérdést fel tudnák tenni az oltással kapcsolatban, de sem Ön, sem a csoda virológusok, se a szakemberek, se senki nem tud rá válaszolni, csak hamukálnak és félrebeszélnek.
Pl.:
1., Meddig hatásos az oltás, oltástípusonként ?
2., Melyik oltás, mennyire hatásos ?
3., Oltások közül, melyiknek milyen drasztikus mellékhatása van ?

...de sorolhatnám napestig a kérdéseket, mivel ezekre érdemi választ nem tudnak adni, egyre sem !!!

"De ez legyen a Te döntésed!" -> igen az én döntésemnek kéne lenni (!), de pl. ma hívott a Fidesz, hogy oltassam magam, saját érdekemben. Számomat és oltatlanságomat honnan is tudták meg ? -> ja hogy ez bűncselekmény, érdekes, nem ?
Így saját döntés helyett - hazug és léhűtő politikusok megbízásából -> megbízottak rám próbálják erőltetni akaratukat -> Tisztelettel nem részletezem a megbízók és a megbízottak, saját hozzátartózóikkal mit és hogyan kövessenek el ! Miért, mer halmokban álló bűncselekmény mind, tsokoltatom Polt -> közpénzből fenntartott személyt ! Csak még nem ment el a szemészetre...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.