Március végén megközelítette a harmincmilliárd forintot az egészségügyi intézmények adóssága, a február végi 22,8 milliárd forint után március 31-én 29,1 milliárd forint összegű kifizetetlen számla sorakozott náluk. 

Milliárdos adósságok tengerében fuldokolnak a magyarországi kórházak

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Világazdaság MTI által idézett cikke szerint A Magyar Államkincstár (MÁK) legfrissebb adatai szerint a 604 adatszolgáltatásra kötelezett intézményből az adósok száma 294, ezek közül 152-nek van kizárólag 30 nap alatti tartozása.

„A magyar fekvőbeteg-intézményrendszer beszállítóinak száma 4,5 ezer körüli”

– mondta Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség (OSZ) főtitkára, aki szerint a kifizetetlen számlákkal rendelkező cégek száma a pandémia alatt nem csökkent, de vannak hangsúly-eltolódások. Így például megnőtt a higiénés szolgáltatások igénybevétele és a Covid-ellátáshoz kapcsolódó gyógyszer- és orvosieszköz-felhasználás.

Forrás: telex.hu

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Miután a kórház, nem luxus szálló, nem stadion, nem templom, nem kastély, így nekik ennyi sem jut a pár ezer milliárdos, járvánnyal kapcsolatosan kiosztott védekezési költségből! Elvégre, csak a betegek életét mentették! Na, hívek, ezt indokoljátok!
justhpeter
Ebben semmi furcsát nem találok. Ha csak a fertőtlenítőszerek árát veszem már minden kórház udvarán lehetne egy kisebb stadion. Kásler papa majd szépen belenyúl a felül nyitott kasszába és szépen kifizet mindent.orbán már tavaly emlegette, hogy az egészségügyre korlátlanul van pénz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.