Alamizsnának is kevés a 0,6 százalékos nyugdíjkorrekció, ráadásul növeli is a különbséget a nyugdíjak összege között – jelentette ki online sajtótájékoztatóján vasárnap az LMP társelnöke.

Schmuck Erzsébet számításai szerint a korrekció összege nagyrészt csak néhány száz, vagy pár ezer forint, ami – tette hozzá – nem ellensúlyozza az élelmiszerek inflációját.

Elfogadhatatlannak nevezte emiatt, hogy idős emberek "ne tudjanak rendesen táplálkozni", vagy azért nem vehetik meg a gyógyszerüket, hogy jusson ebédre. Az infláció alatti emelés egyúttal azt is jelenti, hogy a nyugdíjasok hiteleznek az államnak – hangsúlyozta.

Az ellenzéki politikus azt is kifogásolta, hogy a korrekció nem veszi figyelembe a nyugdíjak összegét. Elhibázott stratégia annak adni, akinek van, a rászorulóknak viszont alig – fogalmazott. Az LMP a kisebb nyugdíjakat jobban emelné, ráadásul régóta szorgalmazza az évközbeni korrekciót, amit a kormány csak most, talán a közelgő választások miatt vezetett be – mondta Schmuck Erzsébet.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
sajnos nálunk ilyen propagandával is lehet élni! =))
RonaGyuri
ja és semmi szükség az évközi korrekcióra; januárban legalább az akkor már látható inflációval kellene számolni, s persze a svájci index-el!
Hogy egy valós nugger-kosár mentén azt már nem is merem említeni!!! =))
Nyírfa
Ez a lölök és a cselédek országa. Nm számít. A lényeg, hogy a francia-magyar meccs 1:1 lett. Gratulálok, magyarok.
magyar1
Így van a kisnyugdíjas egy fagyit sem biztos, hogy tud venni rajta milliókat kapók pedig jól járnak. Pedig nekik sem volt 100 kezük,fejük a munkához. Nem érdemlik meg.
ómió
A nyugdíjlenyulásotok, viszont, "túl sok" volt!
Nessy
@magyar1: És ez olló a 2000 előtt nyugdíjba menők több évtizedes munkájával szerzett nyugdíj, és a későbbi járulék plafon eltörlésével, magasabb bérekkel nyugdíjak miatt egyre szélesebbre nyílik! A maginflációval emelkedő nyugdíj, a svájci indexálás hiánya tovább növeli a kisebb nyugdíjasok hátrányát. A jövő nyugdíjasainak pedig a több éves megtakarítását eltüntető, bocsánat megvédő rendelet, meg több száz milliárd forinttal csökkentette az akkor még létező nyugdíj kasszát. Most egyszerűen megoldották. Minden járulék adó formájában a költségvetésbe kerül, onnan meg mindenhova, és ami marad az jut egészségügyi, nyugdíj kiadásra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.