A Magyar Közlönyben jelent meg egy vonatkozó határozat – szúrta ki a telex.hu.

Már a Pfizerben is dúskálunk: 100 ezer vakcinát adunk Csehországnak
Fotó: MTI/EPA/Fehim Demir

Az utóbbi hónapokban számtalan alkalommal adtunk (kölcsön) vakcinákat a környező országoknak, legutóbb például Bosznia-Hercegovinának és Montenegrónak.

A telex.hu most észrevette, hogy a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint ezúttal Csehország kap tőlünk Covid-vakcinákat. A jelentés szerint 100620 adag Pfizer-vakcinát ad kölcsön az állam a Cseh Köztársaságnak.

A határidő azonnali, a szerződés megkötéséért Kásler Miklós és Szijjártó Péter a felelős, a vakcinák rendelkezésére bocsátásáért pedig Kásler egyszemélyben.

Magyarország egyébként májusban is adott már Pfizer-vakcinákat a cseheknek, akkor 40950-et.

Forrás: telex.hu
Fotó: MTI/EPA/Fehim Demir

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
A népírtó mocskos maffiózók. Miközben több százezer ember a bizonytalan kimenetelű kínai szarral van oltva.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
@134.bátor: Miért, ami nekünk pillanatnyilag nem kell, kinek adnád szívesebben? A mocskos, agresszív, rajtunk átgázoló migránsoknak?
ómió
Pedig, ugye, de "efftársi" lenne, ha ebben a nagy efftársi "oltáspártiságban" inkább hagynánk megrohadni!?
Eladott Ország
@vacsi: ma, 08:33 ◘ A Pfizer vakcina javallt, a tizenévesektől a nyugdíjasokig, ellenben még Kínában sem oltottak 60 év felett Sinopharm-vakcinával, nálunk meg a nyugdíjasok oltásával kezdték a kínai vakcinát tesztelni, mi voltunk a kísérleti egerek, hogy rohadjanak meg! A mai napig nincs EU/EMA engedélye a kínai "szenteltvíznek", csak WHO veszélyhelyzeti engedélye van, hogy a harmadik világban lehessen oltani vele!
nezelodo
Na ugye, hogy milyen egyszerűen meg lehet oldani, hogy ne omoljon össze a szuper szoftverfejlesztők alkotása, a regisztrációs kormányzati oldal, az oltásra való regisztrációval! Még egy bitnyi programelemet sem kellett megváltoztatni benne, máris gördülékenyen működik, ha egyszer nincs Pfizer-vakcina, mert elajándékoztuk. Még az sem tartotta vissza az igénylőket, hogy a zasszonyságból csináltak "Győri Gábort".
silber13
@134.bátor: 08.12-re: számtottak a magyarok adakozó kedvére, amiért egy büdös kanyit sem fognak fizetni!
vacsi
Engem is kínaival oltottak - mint gyerekkoromban mindenkit, bár akkor még nem Kína gyártotta - és nagyon elégedett vagyok vele.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.