Csütörtökön előkészítő ülést tart a Debreceni Törvényszék annak a két vádlottnak az ügyében, akikkel szemben „különösen nagy értékre, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt” emelt vádat az ügyészség.

400 milliót sikkasztott két banktisztviselő hat év alatt

Fotó: pixabay.com

Az ügy lényege, hogy a két banki, pontosabban takarékbanki alkalmazott 2007 márciusától 2017 szeptemberéig több mint tíz évig dolgozott Debrecenben ugyanabban a bankfiókban, majd kis kihagyás után egy másik fiókban 2018 februárjától 2018 áprilisáig, amíg a fiók be nem zárt. Ezek kis fiókok voltak, előfordult, hogy nem volt főnökük sem – írja a telex.hu.

Ők ketten, egymással együttműködve, 2012-től 2018 tavaszáig 31 lakossági és 21 vállalati ügyféltől tulajdonítottak el összesen több mint 400 millió forintot.

A módszerük az volt, hogy aláírást nem tartalmazó vagy hamisított bizonylatok felhasználásával, az ügyfelek tudta és beleegyezése nélkül vettek fel különböző összegeket a számlákról.

Forrás: telex.hu

Címlapkép: pixabay.com

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Hat év alatt szép termés, hogy nem buktak le. Valószínűleg egy NER csókost kihagyhattak a buliból, vagy ráléptek a tyúkszemére, esetleg nem tarthatták be a szolgálati utat.
Néro
@Eladott Ország: A pénz be szolgáltatás útját. Úgy gondolták önállóan lophatnak pedig Fitymáknál ez csapatmunka.
Pokróc
Aki sok pénzel dolgozik, egy része igy vagy úgy el is fog próbál lopni belőle .
A másik része, aki sok pénzel dolgozik és nem lop önként belőle az egy jóval nagyobb rabló bűnszövetségnek a tagjává válik és türelmesen megvárja amíg megkapja a részét .
Nagy különbség az hogy az utóbbiért nem jár büntetés ,sem elbocsájtás . Pénzoszás ,prémium ,fizetésemelés és őszintének tűnő vállveregetés jár . Jó voltál kisbarátom ,ezt várta el tőled a szevezet . Lojális voltál . + érdemelsz némi csekély részt az idei zsákmányból :-(((((((((((((((((((
vacsi
Ha főnökük nem is volt - de ellenőrzés sem volt?!
ila51
a bíró kérdi a vádlottat , hogy tudta becsapni a barátját , hisz bízott önben ...na pont azért , könnyen
...itt is megvolt a bizalom , meg az alkalom

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.