A Magyar Nemzet kérdezte meg a budapesti főpolgármestert, hogy miért nem engedi a Lánchíd augusztus 20-ai fényfestését, miután ezzel sírte tele a kormánypárti médiát a fővárosi Fidesz. Karácsony egy fotóval válaszolt, amin az látható, hogy dolgoznak a munkások a Lánchídon.

Tavaly a világjárvány miatt elmaradt a legtöbb Szent István-napi ünneplés, ezért természetes vágya mindenkinek, hogy Magyarország születésnapját idén méltó módon megünnepeljük – jelentette ki Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője a Magyar Nemzetnek azzal a sajtóhírrel kapcsolatban, hogy Budapest vezetése úgy döntött, nem engedélyezi a Lánchíd fényfestését.

A Fidesz és a médiája szerint Karácsony nem engedi a Lánchíd fényfestését, a főpolgármester egy fotóval válaszolt

A Lánchíd, még bőven a felújítás előtt

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A kormány tervei szerint biztonsággal megtarthatók az augusztus 20-i ünnepségek, és Európa legnagyobb fény- és tűzijátékát fogják megszervezni, ami a dunai rakpartok több mint négy kilométeres szakaszán lesz látható a Petőfi hídtól a Margit hídig. A főváros hídjai is díszkivilágítást, fényfestést kapnak, de információk szerint a Lánchíd fényfestését a főváros nem engedélyezte – idézte a Magyar Nemzet a Ripostot.

Láng Zsolt ezzel kapcsolatban kijelentette: "Tegye fel a kezét, aki tud mondani egy olyan ügyet, amelyet Karácsony Gergely nem a kormánnyal való hadakozásra használt fel". Úgy fogalmazott: "már megszokhattuk a baloldaltól, hogy mostohán bánnak a nemzeti ünnepeinkkel". "Gondoljunk csak az idei március 15-re, amikor a legtöbb budapesti utcáról hiányoztak a nemzeti zászlók" – hangoztatta.

A Magyar Nemzet írásos kérdéssel fordult a fővároshoz a témában, ám Karácsony Gergelyéktől nem kapott választ.

Láng Zsolt kijelentette: "ha a főpolgármester úr nem szerencsétlenkedéssel töltött volna másfél évet", akkor a Lánchíd felújítása nemcsak olcsóbb lett volna, hanem már rég készen is lehetne, és akkor nem lenne semmi akadálya az augusztus 20-i tűzijátéknak sem.

Karácsony Gergely főpolgármester amúgy válaszolt a Magyar Nemzetnek a Facebook-oldalán. A lap kérdését ugyanis bemásolta, és egy képet is csatolt a bejegyzéshez, amin az látszik, hogy munkások dolgoznak a Lánchídon.

Forrás: mti.hu, facebook.com/Karácsony Gergely

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Pedig írhatta volna azt is Karácsony, hogy Boldog faszkAlaptörvény Ünnepét!

Láng pedig annak ellenére hazudja azt, hogy március 15.-én nem voltak fellobogózva a hidak, hogy Karácsony Gergely pont Orbán ünnepi videójával cáfolta a hazugságát!

hvg.hu/itthon/20210318_karacsony_gergely_nemzeti_lobogo_budapest_marcius_15_fidesz

Persze, a nyilvánvaló jobbos médiatúlsúllyal addig lehet az ilyen Láng-félék aljas hazugságait sulykolni, amíg a hívek elhiszik és már maguk terjesztik :(

Jaa..és Tarlós Pipinek 9 éve volt a Lánchíd felújítására - mit csinált, megafonba ̶m̶a̶s̶z̶t̶u̶ kiabált?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Csizmás Kond: Felőlem szépen megvilágíthatnak egy munkaterületet,hiszen nincs több híd Pest - Buda között.
Csizmás Kond
@Nessy: A lánchíd egy szimbólum, és mindig is azt világitották ki, és nem tudom mi igaz az egészből de ha tényleg a munkával takaróztak az biza szégyen.
Csizmás Kond
@Emmersson71: Hát ennyit a műveltségedről...
Nessy
@Csizmás Kond: Ahhoz képest, hogy szimbólum, kormányunk óriás összeggel, 6 milliárddal hozzájárul a felújításához, csak csődbe ne menjen tőle! . Természetesen először nem volt feltétele a kifizetésnek, most már az is van! Kár, hogy a hídon nem lehet focimeccset rendezni, mert akkor feltétel nélkül ennek az összegnek a többszörösét állná a kormány!
Csizmás Kond
@Nessy: Ez nem pont így van, de kampánycélra első osztályú. Az a pénz amivel felújítják, legyen az kormánypénz vagy fővárosi, ugyanabból a kútból van merítve, tehát hogy ki adja az édesmindegy...és szerintem fel lesz újítva csak aki újíttatja az többet szeretett volna kaszálni...na de nem szeretnék ebből most kampányt csinálni.
Emmersson71
@Csizmás Kond: Ezt megint benézted, ismét öngólt rúgtál :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.