A fővárosi ingyenes antitestszint-vizsgálat első eredményei szerint a Sinopharm-vakcinával oltott 60 év felettiek mintegy 24 százalékánál nem találtak elegendő, koronavírus ellen termelődő antitest – tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-t.

Fővárosi antitest teszt: a Sinopharmmal oltott 60 év felettiek mintegy 24 százalékánál nem volt elég antitest

Fotó: Jesus VARGAS / AFP

A tesztelés meghirdetésekor közölték: az önkormányzat az oltóanyagok hatásosságának mértékével kapcsolatos, széles körben nyilvánosságot kapott aggodalmak miatt tartja fontosnak a fővárosi idősek védettségének, a szervezetükben megjelenő antitestek szintjének megismerését.

A fővárosi önkormányzat – az arra jelentkező kerületi önkormányzatokkal együttműködésben – az elmúlt hét elejétől biztosított ingyenes lehetőséget 60 év feletti budapesti lakosok számára antitest-tesztelésre – emlékeztettek a közleményben.

Mint írták, a tesztelésre jelentkezők önkéntesen adhatták meg az oltottságukra vonatkozó adatokat, amely alapján az 1798 vizsgálatból 1760 esetben értékelhető ki részletesen az eredmény.

A tesztelés első hetének eredményei szerint a Sinopharm-vakcina esetében a tesztelésben részt vevő, az oltásukról nyilatkozó 60 év felettiek esetében 23,90 százalékos mértékben volt tapasztalható az IgG típusú neutralizáló antitestek elégtelen mennyiségének jelenléte a vérkeringésben. Az 1760 értékelhető vizsgálatból 1230 esetben voltak Sinopharmmal oltottak. Közülük 294 esetben nem termelődött elegendő antitest.

A többi oltóanyag esetében a megfelelő antitestszinttel nem rendelkezők aránya lényegesen alacsonyabb – közölték.

AstraZeneca oltással 90, Janssennel 4, Modernával 42 vizsgálat volt értékelhető, mindegyik esetében megfelelő antitestszintet mértek. A Pfizer-Biontech-vakcinával oltottak közül 266 értékelhető vizsgálatból kettőnél, Szputnyiknál 128-ból hétnél nem termelődött elegendő antitest.

A Főpolgármesteri Hivatal azt írta, az 1760 értékelhető vizsgálat – a résztvevők véletlenszerű kiválasztása, illetve a súlyozás hiányában – ugyan nem képvisel a 60 év feletti budapestiek vonatkozásában reprezentatív mintát, "azonban az önkéntesen tett nyilatkozatok és adatszolgáltatások alapján elvégzett adatok értékelése és bemutatása is tanulságokkal szolgál".

A közlemény szerint a tesztelés során vénás vérből vett mintából, az ABBOT diagnosztikumokat gyártó cég által forgalmazott SARS-CoV-2 IgG II Quant Assay tesztmódszer alkalmazásával, szerződött külső laboratórium végezte el a vizsgálatokat.

Forrás: MTI

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Majd jön az ország fő virológusa, az engedélyezések szakértője a Peti gyerek és elmagyarázza, hogy igaz, hogy rohadt drága volt, de legalább rossz az anyag.
Aljas, mocskos szemét maffia! Dögöljetek meg Covidban mindahányan részt vettetek ebben az aljasságban.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sgl
@human: Egy kis ujjgyakorlat a felevetésedhez:

"Minta a 2002-es kormányváltás esete:
---év elején beadott egy tv javaslatot a fidesz, nem volt idő a meglepetésszerű kormányváltás miatt megszavazni, de a szociknak is tetszett, ezért csont nélkül beadták.
...Teljes döbbenet a szavazásnál: a fidesz ellene szavazott!!
Kérdezik, miért:
- Mert az ellenzékük javaslatát soha nem szavazzák meg! "

... ennyit a fidesz hazug poltikájáról, ilyen alattomosan szegik meg esküjüket, nem sz ország hanem a saját hatalom a fontos.

Na erre húzz zippzárt!
Nem esküjük az érdekes, hanem párthűség.
Na ezért olyan esküszegő etikátlan gazemberek, ezért szúrják hátba azt akinek köszönhetik létüket. (Soros)
Emmersson71
@ómió: Az "elbizonytalanítja"-ba a kormány állt bele azzal, hogy olyan megbízhatatlan vakcinákat vásárolt dupla-tripla áron, melyeknek még mindig nincsen EU-s engedélye, ráadásul sorra derülnek ki olyan országokban a vele kapcsolatos problémák, ahol Mao könnyét oltották!
Igen, EZ elbizonytalanítja az embert.

A "sor végére állsz" fenyegetőzés.
human
@sgl: A másik gond az olyan programok szétverése amik nem tudnak csak több kormányon átívelve megvalósulni. Ilyen például a cigány kisebbség felemelését célzó programok. Az egyik elindítja, az új kormány szétveri és gyakorlatilag megy a kukába az egész addigi munka és pénz, mert nincs ideje a programnak beérni. Ezért nem halad sehova ez az ország. Itt csak a térkövezés megy, mert azt pár hónap alatt le lehet rakni, lehet belőle lopni és át lehet adni. Aztán ezt még egy tucatszor meg lehet ismételni egy cikluson belül. Szociális program? Az nem jó. Annak csak a kidolgozása 1 év, 1 év a bevezetése, 10 év mire eredményt hoz. Na ebbe már sajnálják a pénzt tolni, mert nem lehet vele kampányolni és a sikert is valaki más fogja learatni. Így csúszik folyamatosan le a lejtőn ez az ország.
ómió
@Emmersson71: Igen, ezeket az általad most is idehazudott "megbízhatatlan vakcinákat" vizsgálat után a Semmelweis Egyetem épp a minap nyilvánította ugyanolyan megfelelőnek, mint a többi! De azért csak hazudozz nyugodtan - nehogy "elüss" az efftársaidtól!
Emmersson71
@ómió: 60 felett vagy alatt - nagyon nem mindegy!
ómió
@Emmersson71: Nézz utána az egyetem nyilatkozatának!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.