„A magyar kormány a lehető leggyanúsabb választ adta azokra a kérdésekre, amiket a Pegasus megfigyelési botrányról kaptak” – írta Edward Snowden volt amerikai hírszerző a Twitteren.

Na, vajon ki hallgatott le kormánykritikus független magyar vállalkozókat, újságírókat? Snowden szerint nagyon gyanús a kormány válasza

Kép: A Guardian grafikájának jobb felső sarkában Orbán

Újságírókat, jogvédőket, tudósokat, politikusokat, ügyvédeket, üzletembereket és más civileket is célba vettek az NSO izraeli kiberbiztonsági cég ügyfelei, jellemzően autoriter vagy korrupt államok – derítette ki a párizsi székhelyű Forbidden Stories (FS) által vezetett nemzetközi tényfeltáró újságírói projekt.

A kémprogramról a magyar kormány is részletes kérdéssort kapott, benne az ebben a cikkben szereplő összes lényeges állítással, és ezek egyikét sem tagadták, illetve nem reagáltak rájuk érdemben. Annyit közöltek, hogy

„nincs tudomásunk a megkeresésben szereplő állítólagos adatgyűjtésről”,

és hozzátették, hogy Magyarország

„jogállam, és így minden egyén esetében mindig a hatályos jogszabályoknak megfelelően jár el”.

Erre reagálva írta Snowden – aki 2013-ban hozott nyilvánosságra nagy mennyiségű információt az NSA megfigyelőprogramjairól, majd Oroszországba menekült –, hogy, „úgy értem [utal arra, mi is az a lehető leggyanúsabb válasz, amit a magyar kormány adott a kérdésre], bármikor, amikor »nincs tudomásom«️ arról, csináltam-e valamit vagy sem, akkor követelem, hogy mondd meg, a külföldi kémektől kaptál-e fülest”.

Forrás: telex.hu

Címlaplép: Guardian

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ha provokátort látsz, tedd a dolgod!
cdn.shortpixel.ai/client/to_webp,q_lossy,ret_img,w_639,h_426/https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/05/46864_provokatorfigyelo_fidelitas.jpg
Szóval, „Szálasi csóró kisnyilas suszterének a gyereke, a Kádár érában – mint középosztálybeli nagy kommunista – ingyen diplomát adott a fiának, hogy a munkásszármazású fiatalúr dúsgazdagon a legnagyobb keresztény értelmiségi legyen az orbáni udvartartásban. Ez az érvényesülés magyarországi útja.” Mi van?!
A nagy testvér ( big brother) figyel téged!
zsurpubi.hu/shared/hirek/belpol/Ettore/Nagytestver_Orban.jpg
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
A magyar Watergate botrány, anno Nixon egy ilyenbe bukott bele.
kereső
@Eladott Ország: Talán azért sem, mert az "ellenzék" még mindig játszja a demokrácia szinjátékát- bizottságosdit szervez, ahelyett, hogy ott állna minden utcasarkon és táblákon hirdetné - fundan, kinai vasút, orosz kémbank, az állami vagyon ellopást, és most a nyilt diktatúra lehallgatási botrányát. De nem. Ők meg akarják mindezt "tárgyalni" az állampárttal.Nemzetbizottsági bizottság?? Akkor amikor nyilvánvalóan kiderül, hogy a orbán diktátor, és hazaáruló?
ómió
Már egy neokomcsi jenki hírszerzőnek is a "lehető leggyanúsabb"? A direkt ráhazudást azért meghagyja az ittenieknek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.