Szerinte az AstraZeneca és a Szputnyik esetében feltétlen másnak kell lennie a harmadik oltásnak, de a Pfizernél vagy Modernánál lehet ugyanabból a vakcinából a harmadik oltás.

Mint ismert, pénteken beszélt arról szokásos pénteki rádióbeszédében Orbán Viktor kormányfő, hogy engedélyezik Magyarországon a koronavírus elleni vakcinákból a harmadik oltást. Kásler Miklós egészségügyért is felelős miniszter szombaton úgy vélekedett, hogy a szakirodalom a vegyes oltást ajánlja, majd arról beszélt, hogy két Pfizer után harmadiknak akár egy kínai oltást is be lehet adatni.

Karikó Katalin is megszólalt a vakcinák keverhetőségéről

A Széchenyi-díjjal idén kitüntetett Karikó Katalin Semmelweis Ignác-díjas kutatóbiológus, biokémikus, az mRNS alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója, a mainzi BioNTech alelnöke, a Pennsylvaniai Egyetem egyetemi docense Budapesten 2021. május 27-én.

Fotó, címlapkép: MTI/Cseke Csilla

Hétfőn a Népszavának a Pfizer Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Vereckei Péter viszont már arról beszélt, hogy mivel klinikai vizsgálatok nem támasztják alá, jelenleg ezért nem támogatják az oltóanyagok felcserélhetőségét és kombinált használatát – összegezte a hvg.hu az elmúlt napok vakcinával kapcsolatos híreit.

Karikó Katalin az RTL Klub Híradójának írt a felmerült kérdésekkel kapcsolatban. 

Szerinte az AstraZeneca és a Szputnyik vakcinák esetében a harmadik oltásnak feltétlen másnak kell lennie, de az mRNS-t tartalmazó Pfizernél és Modernánál lehet ugyanabból a típusú vakcinából adni a harmadik oltást.

Az RTL-nek Rusvai Miklós állatorvos arról beszélt, hogy a vektorvakcináknál (mint az AstraZeneca és a Szputnyik) kifejezetten előnyös lehet, ha más típusú oltóanyagból jön a harmadik oltás. A kínai Sinopharm vakcinával oltottaknak is ugyanezt javasolta Rusvai, hogy más típusból kérjék a harmadik oltást.

Forrás: hvg.hu, rtl.hu/rtlklub/hirek

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Végre,egy szakember nyilatkozik a vakcinákról,és nem orbán,vagy valamelyik önjelölt virológus a kormányból, Ezekszerint kásler, (akiről nem tudni,hogy mit keres még a közéletben) is csak hülyeséget tud nyilatkozni,hát inkább hallgatna.Azt mondja kásler,hogy két pfizer után ő a kínait javasolja. Nagyon el akarják oltogatni a kínai esővizet,nehogy rájuk rohadjon,mint a lélegeztető kütyük,amiknek a tárolása is havi 90 millióba fáj az adófizetőknek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
Végre,egy szakember nyilatkozik a vakcinákról,és nem orbán,vagy valamelyik önjelölt virológus a kormányból, Ezekszerint kásler, (akiről nem tudni,hogy mit keres még a közéletben) is csak hülyeséget tud nyilatkozni,hát inkább hallgatna.Azt mondja kásler,hogy két pfizer után ő a kínait javasolja. Nagyon el akarják oltogatni a kínai esővizet,nehogy rájuk rohadjon,mint a lélegeztető kütyük,amiknek a tárolása is havi 90 millióba fáj az adófizetőknek.
Pálinkás Pál
" A csatornának Rusvai Miklós állatorvos azt mondta..." nem érzitek mennyire röhejesek vagytok?egy lódoktor osztja az észt humán vírus ügyben...meg annak a Pfizernek az alelnöke aki vakcinájával 2-szer oltott emberekkel vannak tele az izraeli kórházak!!! közben az infláció az egeket verdesi, ti meg rettegtek majd megint a szaros ,semmit nem érő maszkok mögött...miközben a gazdaság összeomlik...az amúgy is főleg aggastyán,súlyos beteg emberek miatt!!! mielőtt bárki ugatna...abból az állítólagon 4 millió halottból én kiegyezek ha valaki csak 10 000 olyan áldozatot mutat, aki 65 év alatti, és nem szenvedett betegségben!!! de meg is érdemlitek, csak azokat sajnálom akik miattatok kénytelenek ugyanezt elviselni...jól teszik az angolok, náluk tegnaptól szabadság, a franciák meg szigorítani akarnak...megérett a világ a pusztulásra!!!
Toller Béla
A működés mechanizmusát alapul véve, ha a kínait beadják egy Pfizerrel vagy Modernával védett (oltott) valakinek, nagy valószínűséggel beindul az immunháború, aminek a tisztelt megmentendő kliens fogja a kárát látni ! Világos ?
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: Pali a vírus az vírus, és arról ugyanúgy a lódoktornak mint a zemberdoktornak ugyanazok az ismeretei kell legyenek.
Emmersson71
"...de az mRNS-t tartalmazó Pfizernél és Modernánál lehet ugyanabból a típusú vakcinából adni a harmadik oltást."

Megint gyáva ez az asszonyság! Lehet, nem is tudja, hogy az..gyorsan "átprogramozódott" nyugat-balkánivá :(
A "LEHET" szóba fog kapaszkodni Orbán és sleppje!!!

KELL, SZÜKSÉGES, FONTOS, HOGY...
Pfff..gyáva, megalkuvó pitsa!
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: ha már itt tartunk...biztos csak véletlenül tanulnak külön egyetemen...az őz simán megeszi a gyilkos galócát...mert a gyomra lebontja a mérget...ajánlanád embereknek?...hiszen csak egy gomba...a lódoktornak,meg az emberdoktornak is...
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: Pali, te ismét félrebeszélsz. A virusokról minden szakon ugyanazt tanítják, csak a kezelési módok másfélék a különböző egyedeknél. ..oéya ez mint a szorzótábla...ugyanaz az elemiben is mint az egyetemen.
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: na ja...csak éppen a vírus teljesem másképp hat az emberre,mint az állatra...épp úgy mint a gyilkos galóca...tehát akkor ki is beszél félre?...és még valami...Angliában majdnem mindenki be van oltva..de a fertőzések növekednek...fel kéne fognotok, az immunrendszer számít, nem a varázslöttyök...
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: Az nem számír Pali hogy hogy hat, ugyanazt tanítják a hatásáról mindenhol...tehát ugyanúgy tudhatja. Én nem jártam egyetemre csak egy tchnikusi diplomám van de ugyanazt az anyagismeretet tanították , ugyanazt a rajzot, ugyanazt a géptant tanították mint amint az egyetemen mérnöknek...mert azok mindenhol ugyanazok és ugyanúgy kell tudni.
Gazella
Menjen vissza ISA-ba azt keverje ott a szart.
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: akkor ha ugyanaz..remélem ezek után lódoktorhoz mész ,ha valami bajod van...
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: Dehogy Pali, ezután is rendesen a háziorvosomhoz fogok járni de ha egy állatorvos bármilyen véleményt ad egy orvosságról azt elhiszem mert ő azt tanulta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.