Majd csak augusztus 3-án dönthet egy esetleges vizsgálatról.

A Magyar Hang értesülései szerint Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos éppen a nyári szabadságát tölti, ezért hiába érkezett több beadvány is a Pegasus-üggyel kapcsolatban, majd csak augusztus 3-án dönt egy esetleges vizsgálat megindításáról.

Pegasus-ügy: Szabadságon van az ombudsman, ezért majd csak két hét múlva dönthet egy esetleges vizsgálatról – Csak a 2022-es választás után tudjuk meg ennek az eredményét?

Fotó (illusztráció): Pixabay

Vasárnap és hétfőn egy nemzetközi oknyomozás révén derült ki, hogy számos országban telepítették meghatározott célszemélyek telefonjára az izraeli NSO által kifejlesztett kémprogramot, a Pegasust. Magyarországon a célszemélyek között újságírók, ügyvédek, Gödöllő polgármestere, valamint a 24.hu-t kiadó Central Médiacsoport tulajdonosa is ott volt. A szoftverfejlesztő egy volt munkatársa azt mondta a Washington Postnak, hogy a magyar kormány is vett Pegasust.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke azt mondta a lapnak a lehallgatási botrányról, hogy a mostani hírek titkos információgyűjtésre utalnak, ezt a szakszolgálat végezheti igazságügyi miniszteri vagy bírói engedély alapján. Ha lesz vizsgálat, akkor biztosan meg tudják majd állapítani, hogy kaptak-e a szakszolgálatok felhatalmazást.

Péterfalvi Attila tájékoztatása szerint ha vizsgálati eljárást indítanak, akkor annak lefolytatására 60 napjuk lesz, míg ha hatósági eljárást, akkor 150 napjuk. Utóbbi határideje egyszer 150 nappal meghosszabbítható, így előfordulhat, hogy a vizsgálat eredményét – ha indul ilyen – majd csak a választás után lehet megismerni.

Forrás: Magyar Hang, 24.hu

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@csak úgy...: fél, hogy lehallgatják:)))))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
Az egész maffia és az alegységek is nem érnek rá ezzel a piti botrányocskával foglalkozni, hiszen a legfontosabbat csinálják: holiday van.
A demokrácia, a jogállamiság várhat, amíg a maffiatagok nyaralnak, sőt, legjobban teszi, ha elmegy ő is nyaralni.
Örökre! Akkor dóóóóga sem lesz soha ennek a szélhámosnak sem.
Nessy
Ilyen bagatell ügyért csak nem fogja a szabadsága alatt felemelni a telefont, hogy a helyettese intézkedjen! Nehogy azt mondja valamelyik lökött, hogy nincs hivatali apparátusa az ombudsmanónak!
Úgy vannak vele, hogy ez alatt a két hét hátha feledésbe merül az egész téma! Ilyen ügybe csak egy amerikai elnök bukik bele, nem egy Orbán!
Dr. Proktor
Nemrég volt a hírekben, hogy piti GDPR vétségekért is súlyosan büntettek gazdasági szereplőket...
Akor biztos az irodájában volt!
Dr. Proktor
Opsz, ha volt a kormánynak GDPR szabályzata és annak megfelelően történt az adatgyűjtés - akkor nincs itt mit nézni...
ómió
Tessék azonnal berendelni, efftársak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.