Íme az újabb példa arra, hogy a kormány nehezen ismeri be, hogy tévedett.

Még mindig védik a kínai vakcinát: itt van Müller Cecília indoka, hogy miért kell a 3. oltás
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Mióta kiderült, hogy sok beoltottnál indokolt egy harmadik oltás felvétele, a kormány már számtalan indokkal előjött, hogy ez miért is van így, az egyik például az, hogy idővel csökken a vakcinák hatásfoka. Viszont eddig egyetlen alkalommal sem jött az szóba, hogy a kínai, Sinopharm vakcinák két beadott adagja után az antitestszám még mindig annyira alacsony a beoltottaknál, hogy ezért van szükség egy újabb – másfajta szer – beadására. Most pedig itt egy újabb mentőötlet, ezúttal Müller Cecíliától. 

Az országos tisztifőorvos a közmédiának mondta el, hogy a koronavírus variánsai okozhatják az új megbetegedések többségét, ezért egyes sérülékeny csoportoknál indokolt a harmadik oltás.

A harmadik oltás felvételét elsősorban időseknek, krónikus betegségben szenvedőknek, legyengült immunrendszerű betegeknek ajánlják. Hozzátette: a szakmai ajánlás szerint aki első két oltásnak vektorvakcinát kapott, az elölt vírust tartalmazó vagy mRNS-vakcinát kaphat emlékeztetőül és fordítva, de az is lehetséges, hogy valaki ugyanazt az oltást kapja harmadikként, mint amilyennel az alapimmunizálása történt – fűzte hozzá.

Megjegyezte: a fertőzésszámok ugyan alacsonyak, de mostanáig 58 esetben azonosították a koronavírus delta variánsát a magyar mintákban. Nincsenek kétségeik afelől, hogy ez a variáns veszi át a „vezető szerepet” és ez okozza majd a megbetegedések 80-90 százalékát.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Még több focit ! Legyen foci foci hátán ha nem terjed eléggé ez a vacak variáns. Akkor végre vehetünk újabb kínai gagyit horror péncér. Vagy még a régi se fogyott el? Ja nem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
A harmadik vakcina a kínai oltás miatt kell, mert 60 év felett csak szenteltvíz, vagy legjobb esetben nem ártó sóoldat, mindez aranyáron, ezért bíróság előtt felelni kell, mert ez közpénzlopás. Arról nem beszélve, hogy százezrek életét veszélyeztették, ez viszont már népirtás, ami a hágai bíróságra tartozik!
teuton57
@INRI: Ha vizzel oltanak, annak sincs mellekhatasa. Igaz, nem is ved, mint a kinai gagyi draga penzetrt. Ezert olcsobb lenne vizzel oltani,az egeszsegügyi miniszter javaslatara esetleg szenteltvizzel, az a betegsegek 80%-a ellen vedene. Szerinte...
kereső
@INRI: Mióta igazolás az egy vakcina hatékonyságára, - amelynek az a feladata, hogy aktivizálja az emberi immunitást(T-sejtek, B-sejtek)- hogy nincs mellékhatása? Könyörgöm, mi köze ennek a védettség kialakulásához? A fő immunológustól- toporzéktól kaptátok a választ?
tudode
Vajon ki tehet arról, hogy eltérve az EU-s protokolltól lesz egy tagország, amely kilóg a járvány során is azzal, hogy különutasként.belekotyog a szakemberek dolgába, rálép vakcinabeszerzésével a kínaiak "Egy övezet egy az úr"-jára a Budapest-Belgrád selyemút mellé tévedve a Fudan egyetemmel is, olyan vak chinával kötelezve el magát, amelyet még a kinaiak sem használták a szépkorúak "oltakozására"!
.
Mit tehet a Müller Cecilia tisztifőorvos 63 évesen, a kedves vezető alárendeltségéhez tartozó emberi erőforrások minisztériuma alárendeltségéből,mivel nem a tisztifőorvos felelőssége az, hogy őfélesége adott egy marha nagy frászt a népeségészségyünek, militarizálva a népegészségügyet, egy követ kell mindenkinek fújnia a mindenrehatóval neki is
.
---- Kis János: „Ez a tragédia személy szerint Orbán Viktor lelkén szárad”
magyarnarancs.hu/belpol/kis-janos-ez-a-tragedia-szemely-szerint-orban-viktor-lelken-szarad-234434
.
(...) KJ: Orbán ellenzékből megbuktatta az egészségügyi reformot „az egészség nem üzlet” demagóg jelszavával, kormányra kerülve pedig magára hagyta az egészségügyet. Tíz éven át a füle botját sem mozgatta, miközben folyamatosan zajlott a kórházi orvosok és szakápolók menekülése külföldre, a magánszférába vagy más szakmába, a maradék független sajtó pedig tele volt kórházi fertőzésekről, a sürgősségi ellátás katasztrofális állapotáról szóló beszámolókkal. A tények tagadásán kívül egyetlen dolog jutott az eszébe: centralizálni, centralizálni, és még jobban centralizálni. Volt egy jól szervezett tisztiorvosi hálózatunk, elismert szakemberekkel, laboratóriumokkal, önálló hatósági jogkörökkel. Az ÁNTSZ a saját szakmai normái szerint, autonóm intézményként működött. Sikeresen szétverték, a maradékát besorolták a humánerőforrás-minisztériumba. Maradt nekünk Müller Cecília, háta mögött két rendőrtiszttel."""""""(...)
---------------------------
.
Szegény ember vízzel főz (letykóval oltakozik)!!!
gina
Csak nem ismerik el hogy hibáztak? ugyan akkor az nem ez a mocskos kormány lenne, ez a vén szenilis seggnyaló nyanya meg menjen a tudásával a templomba, annyit ért ehhez mint egy tyúk -- undoritó gerinctelen aljas vén szar,, OV seggnyalója ö egy hányinger
gina
@INRI: te idióta magyar tetü mit értesz te ehhez . elmész a fidesz seggébe te aljas magyarnak mondott proli

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.