Íme az újabb példa arra, hogy a kormány nehezen ismeri be, hogy tévedett.

Még mindig védik a kínai vakcinát: itt van Müller Cecília indoka, hogy miért kell a 3. oltás
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Mióta kiderült, hogy sok beoltottnál indokolt egy harmadik oltás felvétele, a kormány már számtalan indokkal előjött, hogy ez miért is van így, az egyik például az, hogy idővel csökken a vakcinák hatásfoka. Viszont eddig egyetlen alkalommal sem jött az szóba, hogy a kínai, Sinopharm vakcinák két beadott adagja után az antitestszám még mindig annyira alacsony a beoltottaknál, hogy ezért van szükség egy újabb – másfajta szer – beadására. Most pedig itt egy újabb mentőötlet, ezúttal Müller Cecíliától. 

Az országos tisztifőorvos a közmédiának mondta el, hogy a koronavírus variánsai okozhatják az új megbetegedések többségét, ezért egyes sérülékeny csoportoknál indokolt a harmadik oltás.

A harmadik oltás felvételét elsősorban időseknek, krónikus betegségben szenvedőknek, legyengült immunrendszerű betegeknek ajánlják. Hozzátette: a szakmai ajánlás szerint aki első két oltásnak vektorvakcinát kapott, az elölt vírust tartalmazó vagy mRNS-vakcinát kaphat emlékeztetőül és fordítva, de az is lehetséges, hogy valaki ugyanazt az oltást kapja harmadikként, mint amilyennel az alapimmunizálása történt – fűzte hozzá.

Megjegyezte: a fertőzésszámok ugyan alacsonyak, de mostanáig 58 esetben azonosították a koronavírus delta variánsát a magyar mintákban. Nincsenek kétségeik afelől, hogy ez a variáns veszi át a „vezető szerepet” és ez okozza majd a megbetegedések 80-90 százalékát.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Még több focit ! Legyen foci foci hátán ha nem terjed eléggé ez a vacak variáns. Akkor végre vehetünk újabb kínai gagyit horror péncér. Vagy még a régi se fogyott el? Ja nem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton57
@INRI: Ha vizzel oltanak, annak sincs mellekhatasa. Igaz, nem is ved, mint a kinai gagyi draga penzetrt. Ezert olcsobb lenne vizzel oltani,az egeszsegügyi miniszter javaslatara esetleg szenteltvizzel, az a betegsegek 80%-a ellen vedene. Szerinte...
kereső
@INRI: Mióta igazolás az egy vakcina hatékonyságára, - amelynek az a feladata, hogy aktivizálja az emberi immunitást(T-sejtek, B-sejtek)- hogy nincs mellékhatása? Könyörgöm, mi köze ennek a védettség kialakulásához? A fő immunológustól- toporzéktól kaptátok a választ?
fideszes gyökér
Annyira okos csaj! Móbel díjat is kéne annyi nekije!
tudode
Vajon ki tehet arról, hogy eltérve az EU-s protokolltól lesz egy tagország, amely kilóg a járvány során is azzal, hogy különutasként.belekotyog a szakemberek dolgába, rálép vakcinabeszerzésével a kínaiak "Egy övezet egy az úr"-jára a Budapest-Belgrád selyemút mellé tévedve a Fudan egyetemmel is, olyan vak chinával kötelezve el magát, amelyet még a kinaiak sem használták a szépkorúak "oltakozására"!
.
Mit tehet a Müller Cecilia tisztifőorvos 63 évesen, a kedves vezető alárendeltségéhez tartozó emberi erőforrások minisztériuma alárendeltségéből,mivel nem a tisztifőorvos felelőssége az, hogy őfélesége adott egy marha nagy frászt a népeségészségyünek, militarizálva a népegészségügyet, egy követ kell mindenkinek fújnia a mindenrehatóval neki is
.
---- Kis János: „Ez a tragédia személy szerint Orbán Viktor lelkén szárad”
magyarnarancs.hu/belpol/kis-janos-ez-a-tragedia-szemely-szerint-orban-viktor-lelken-szarad-234434
.
(...) KJ: Orbán ellenzékből megbuktatta az egészségügyi reformot „az egészség nem üzlet” demagóg jelszavával, kormányra kerülve pedig magára hagyta az egészségügyet. Tíz éven át a füle botját sem mozgatta, miközben folyamatosan zajlott a kórházi orvosok és szakápolók menekülése külföldre, a magánszférába vagy más szakmába, a maradék független sajtó pedig tele volt kórházi fertőzésekről, a sürgősségi ellátás katasztrofális állapotáról szóló beszámolókkal. A tények tagadásán kívül egyetlen dolog jutott az eszébe: centralizálni, centralizálni, és még jobban centralizálni. Volt egy jól szervezett tisztiorvosi hálózatunk, elismert szakemberekkel, laboratóriumokkal, önálló hatósági jogkörökkel. Az ÁNTSZ a saját szakmai normái szerint, autonóm intézményként működött. Sikeresen szétverték, a maradékát besorolták a humánerőforrás-minisztériumba. Maradt nekünk Müller Cecília, háta mögött két rendőrtiszttel."""""""(...)
---------------------------
.
Szegény ember vízzel főz (letykóval oltakozik)!!!
gina
Csak nem ismerik el hogy hibáztak? ugyan akkor az nem ez a mocskos kormány lenne, ez a vén szenilis seggnyaló nyanya meg menjen a tudásával a templomba, annyit ért ehhez mint egy tyúk -- undoritó gerinctelen aljas vén szar,, OV seggnyalója ö egy hányinger
gina
@INRI: te idióta magyar tetü mit értesz te ehhez . elmész a fidesz seggébe te aljas magyarnak mondott proli

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.