Mindeni számra javasolja a harmadik oltást.

Megszólalt az immunológus: "Kamu az a fajta magyarázat, hogy ha valakinek nincs antiteste, akkor is védett lehet"

Fotó: Pixabay cco

A harmadik oltásra azok regisztrálhatnak, akik legalább 4 hónapja kapták meg a másodikat. Ha valaki kapott két oltást, és nulla volt az antitest válasza, akkor biztos nincs védettsége – Lisziewicz Julianna​ immunológus szerint az a fajta magyarázat, hogy ha valakinek nincs antiteste, akkor is védett lehet, az kamu.

A második oltástól számított három hónap után mindenki megkaphatja a harmadik oltást, a védettség tényétől függetlenül

- mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában Lisziewicz Julianna. Az immunválasz fejlődik, ameddig ezek az oltások jók a variánsokkal szemben, addig be kell adni.

Ha valaki kapott két oltást, és nulla volt az antitest válasza, akkor biztos nincs védettsége – az immunológus szerint az a fajta magyarázat, hogy ha valakinek nincs antiteste, akkor is védett lehet, az kamu.

Immunológiailag vannak olyan kivételes betegek, akiken átmegy a vírus, van T-sejtes válaszuk, de nincs ellenanyaguk – ez ő írta le még 20 évvel ezelőtt, a HIV-vírus esetében.

De akinél nincs antitest, annál nem működött a vakcina – nem biztos, hogy rossz a vakcina, lehet kint hagyták a napon.

A vektor-alapú vakcináknál előfordulhat az, hogy az egyén immunis rá – ez viszont a Pfizer, a kínai és a Moderna esetében nem fordulhat elő.

Mindenkinek csökken a védettsége, ezért is indokolt immunológiailag a harmadik oltás. Mindenki kapja meg a harmadik oltást!

- jegyezte meg Lisziewicz.

A teljes beszélgetést ITT nézheti meg.

Forrás: atv.hu

Címlapkép: Pixabay cco

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Peller Anikó: A buta emberek szeretnek beböfögni valami oltári nagy ökörséget mindig, nincs vele egyedül vírus ügyben mondjuk:-))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
És a kormány ajánlásának megfelelően a két Pfizer oltást felvett 60+ , és fiatalabb korosztály is oltakozzon Sinopharmmal.
Margit! Normáááááááális?
Peller Anikó
@solidedge: Nincs itt semmiféle fiaskó. Pontosan tudták, hogy 60 éves korig szól az ajánlása a kínainak. Erre a 60 felettieknek adták, egyértelmű szándékosság, ez nem fiaskó hanem siker. Sikerült kiszórni a biznicvakcina egy jó nagy részét, bár így is a nyakunkon maradt néhány millió adag sok milliárd forintért elkótyavetyélve.

Hogy a Pfizert és a Modernát visszatartották? És lett 30 ezer halottunk? Ez inkább fiaskó, mert 300 -nak jobban örültek volna.
human
Tehát ha valaki a kínai Sinofarmot kapta és nem keletkezett antitestje, akkor a harmadik oltás gyakorlatilag az első oltás lesz neki, ami gyenge védelmet nyúlt, de legalább nyújt.
Én szerencsés vagyok, mert Modernát kaptam, amire jöhet a Sinofarm is akár. Legrosszabb esetben még mindig meg lesz a védettségem a Moderna második oltásának megfelelően. De egy Sinofarmos akinél nem keletkezett antitest az továbbra is nagyobb kockázatot vállal bármivel is oltsák be harmadikként.
Ebből az következik, hogy minden Sinofarmost az állam pénzén az államnak tesztelnie kellene antitestre. Akinél nincs az kezdheti elölről az oltást, ha lehet már ne Sinofarmmal. Azt legfeljebb harmadik oltásként.
human
@human: Orbán egy hazaáruló és hazaáruló minden cinkostársa.
division
@rokker33: A rokonaim okosak, én meg műszaki zseni vagyok:-) Mindenki a maga területén. Beadattad a Pfizert, jól tetted, van esélyed hogy ne kerülj lélegeztetőre majd. Ma már nem kell évekig tesztelgetni egy vakcinát, főleg vészhelyzet esetén. Az mRNS - t ráadásul már vagy 60 éve kutatják.
ómió
Eszerint a sejteket külön-külön megkérdezte, hogy "emlékeznek-e"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.