Halálozásban és drága benzinben már szinte világelsők vagyunk. Persze az infláció mértéke is Magyarországon volt a legnagyobb az Eu-ban. 

Jobban teljesít Magyarország: Halálozásban, benzinárban, inflációban szinte világelsők vagyunk

Ma ismét változtak az üzemanyagárak a hazai kutakon:

a benzin átlagára 454,0 forint lesz literenként, ami új történelmi csúcs.

A benzin eddigi legmagasabb árát 2012. áprilisában érte el: 453,8 forint volt egy liter. Az újabb drágulás nemcsak az olajár emelkedésének köszönhető, hiszen múlt évben, erős túlzással, csak fele ennyit kellett fizetni egy literért, hanem a gyenge forintnak, az olajfinomítói árrés növekedésének és a magas adóknak köszönhető a mostani helyzet.

Az energetikai szakértők szerint azonban a kormánynak több ponton is lenne mozgástere, de nem látható semmilyen lényegi intézkedés.

Júniusban az infláció 5,3%-ra ugrott, miközben az előzetes elemzői konszenzus 4,9%-ot vetített előre a májusi 5,1%-os adatot követően a KSH tegnapi közlése szerint, azonban ez még csak a jéghegy csúcsa, hiszen a bankszektor elemzői szerint egy lehetőség van:

az MNB-nek legalább 30 bázisponttal kell emelnie a kamatot.

Szomorú és egyben döbbenetes az a tény, hogy novemberben még magasabb lehet az infláció, mint most.

Pár napja mi is beszámoltunk arról, hogy akkora társadalmi hasadék tátong az országban, amekkorát még nem láttunk. A legszegényebb települések és járások elképesztően lecsúsztak annak ellenére is, hogy hiába emelkedik folyamatosan az átlagkereset.

A legszegényebb településeken hozzávetőlegesen 2,5-szer kisebb az egy lakosra jutó összes nettó jövedelem, mint a leggazdagabb járásokban.

Mindezt csak tetézi, hogy a járvány miatt sokan veszítették el a munkájukat, és az élelmiszerárak drasztikus emelkedésének ezeken a településeken élők még inkább ki vannak szolgáltatva.

A koronavírus halálozásokban pedig egyedül csak Peru előzi meg Magyarországot, a legfrissebb statisztikák szerint a több mint 30 ezer halálos áldozattal járó járvány 100 ezer főből több mint 307 halálos áldozattal járt. Ez a vártnál is sokkal magasabb és döbbenetesebb.

Jobban teljesít Magyarország: Halálozásban, benzinárban, inflációban szinte világelsők vagyunk

Ennek ellenére a halálozás a KSH szerint is magasabban tetőzött tavasszal, de sokkal rövidebb ideig állt extrém magas szinten, mint a télen. A két szervezet statisztikái ráadásul amellett, hogy sok helyen ellentmondásosak, egy ponton teljesen elszakadnak egymástól.

Ez arra utal, hogy az operatív törzs menet közben változtathatott a halálozási adatok rögzítésének gyakorlatán.

Orbán Viktort és a kormányt úgy néz ki, ezek nem érdeklik. A rekordinfláció és a történelmi benzinár, a leszakadó szegénységi szegregátumok, és az elképesztő halálozási statisztikák a feledés homályába vesznek.

Közben kiderült, hogy a lélegeztetőgép-biznisz sokkal durvább volt, mint az előzetesen gondolhattuk volna. Hiszen, ahogy arról beszámoltunk a 2018-ban még nulla, 2019-ben pedig 450 ezer forintos bevételt produkáló Pannon Cargo & Sped könyveiben viszont alighanem aranybetűkkel írják majd a 2020-as évet, amelyben

az előző időszak kilencezer-ötszázszorosára rúgó, 4,29 milliárdos árbevétel mellett a 2019-es profit négyezer-kilencszázszorosát kitevő, 2,64 milliárdos nyereséget könyvelhettek el.

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@kissé felnőttem: Megint mondtál volna valamit, de most se sikerült? Ez bizony az "efftársi felnőttség"!
kissé felnőttem
@ómió: elvtársad az anyád lába köze, koszos troll kussolj el mert rossz lesz a vége.nyald a segget és ne másokkal foglalkozz pénzért anyátokat is eladnátok? jellemző hazug ocsmány selejt kerülj el ha kérhetem mert ilyenekkel nem érdemes vitázni pénzért akár Judás is lehetsz!
ómió
@kissé felnőttem: Olvasni nem tudsz, vagy értelmezni? Csak azt ne mondd, hogy egyiket se! Hol olvastál olyat, hogy "elvtársam"? Hazudd már ide, baromarc! Elvtársad neked legfeljebb a saját anyád lábaköze lehet! Ha meg kussolnál, fogd be a böszmeszaros pofád és ne az én nyakamba akaszkodj az idióta semmitmondó kommentjeiddel! Azokkal a "hazug, ocsmány selejt" magadfajtákat keresd, akár pénzért, akár grátisz!
Dr. Proktor
@ómió: "Szép öcsém, be nagy kár, Hogy apád paraszt volt s te is az maradtál.”
ómió
@Dr. Proktor: Nálad ez - láthatóan - az idiotizmus vonatkozásában igaz! Ezért szoktad "moderáltan" másokra hazudni?
kissé felnőttem
@ómió: böszmeszar vagy ne osztogfasd a jellemzésedet selejt

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.