A Központi Nyomozó Főügyészség az ügyben eddig hét személyt hallgatott ki gyanúsítottként.

Az ügyészek továbbra is rács mögött mögött akarják látni a korrupt rendőrtisztet

Fotó: pixabay.com

A vesztegetés és versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési eljárásban bűntette miatt folyamatban lévő büntetőeljárásban a nyomozó főügyészség a rendőrség oktatással és kiképzéssel foglalkozó önálló gazdálkodásra jogosult szervezeti egységének volt gazdasági vezetője és társai ellen folytat nyomozást – írják az ügyészség honlapján.

A rendőri vezetőt megvesztegették, vagy ahogy az ügyészség hivatalosan fogalmaz:

Az ügyben döntésre jogosult korábbi gazdasági vezető és egy osztályvezető helyettes jogtalan előny ellenében befolyásoltak egy közbeszerzési eljárást úgy, hogy már annak előkészítése során megállapodtak a pályázatot benyújtó vállalkozókkal.

A tenderen nyertes vállalkozó és az osztályvezető helyettes az eljárás kezdetén beismerő vallomást tettek, míg a gazdasági vezető ekkor megtagadta a vallomástételt.

A nyomozó főügyészség az őrizetben lévő hivatásos állományú gazdasági vezető letartóztatásának elrendelését indítványozta, azonban a nyomozási bíró a –kényszerintézkedés tárgyában tartott ülésen a bűncselekmény elkövetését részben beismerő – gyanúsított bűnügyi felügyeletét rendelte el.

Ügyészi fellebbezés alapján és azt követően a másodfokú bíróság elrendelte a volt rendőri vezető letartóztatását.

A nyomozó főügyészség álláspontja szerint továbbra is indokolt a gyanúsított vonatkozásában a legszigorúbb, személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés fenntartása, ezért indítványozta letartóztatása meghosszabbítását.

A volt rendőr ezredes gyanúsított terhére rótt bűncselekmények büntetési tétele – a bűnhalmazatra is tekintettel – két évtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztés.

Forrás: ugyeszseg.hu

Címlapkép: pixabay.com

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

istván irén
Ha a lőcikének segített volna most nem lenne problémája, de így rács vár rá
justhpeter
@ómió: Ne hülyéskedj ! Ezek szerint Lőrinc gazda és a Tiborc vő a rendőr mellé fog kerülni a böribe ?
ómió
@justhpeter: Az a hely - nem tudtad(?) - Botmixer efftársnőd részére már foglalt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.