Egy anyuka elmeséli, mi történt, amikor a férjével vettek egy mély levegőt és megpróbálták háromhónapos fiukat egy több évtizedes módszerrel rendszeres alvásra szoktatni. És az is kiderül, hogy miért döntöttek így. Egy szerda este, amikor a fiam háromhónapos volt, megfürdettem, bekentem babakrémmel, megetettem, felolvastam neki három mesét, majd betettem a kiságyába. Álmos volt, de a szeme még nyitva. Ahogy becsuktam magam mögött az ajtót, sírni kezdett. A férjem azt javasolta, várjunk még egy napot és próbáljuk meg holnap, de én tudtam, hogy ha ma elhalasztjuk, holnap is el fogjuk, és arról szó sem lehet, hogy a munkába való visszatérésem előestéjén vágjunk bele a kísérletbe.

Forrás: evamagazin.hu
Feltöltő: magyar1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyar1
A babák félnek egyedül egy szobában hagyva, még a kutyák is. Arra gondoltam, ha megöregszik ez az anya és a fia hagyja majd egyedül félelmében, betegségében akkor mit gondol majd erről? Rácsukja az ajtót és megy dolgozni mert menni kell.
Nyírfa
A gyerekszobák ajtaja akkor volt becsukva, amikor már ők tették be maguk után. :)
A kicsik akkor sírnak, ha fáj valamijük, éhesek, már tisztába kéne őket tenni, és, amikor nem érzik magukat biztonságban. Magára hagyni egy éppen csak világra jött emberkét...borzasztó.
Az ilyen keménykedő szülők utódai felnőve gyakran küzdenek antiszociális problémákkal.
Gyermeket szülni nem kötelező, a gyerek nem idomítani való lény, nem gép, amely akkor és azt csinál, ami és amikor az nekünk éppen megfelelő.
magyar1
@Nyírfa: Egyetértek veled. Ezek a picik megtanulják, hogy nem számíthatnak a családra, a szülőkre sem. Ezért szoktam azt mondani, hogy egy szülő annyit várjon el a gyerekétől amennyit ő megtett érte kiskorában. Mert az rögződik.
Nessy
Mi két hét után mentünk haza a szülés után. Éjfél körül teáztatták a csecsemőket. Mikor hazajöttünk, első este éjfél körül a kicsi sírni kezdett. Egy szobánk lévén, én is vele sírtam, de nem kapott teát ( 4 kiló volt már a súlya) . Második éjszaka kicsit nyüsszögött, és aztán aludt nyugodtan reggelig 6-ig. Akkor viszont teljes hangerő. Az más amikor valami baj volt. Akkor bizony az ember a kiságy mellett töltötte az éjszakát. A megnyugtató szavak, a simogatások sokat segítettek. Szerencsére nincsenek ebből eredően problémái. Bocsánat, hogy a saját tapasztalatomat írtam le.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.