A környező országokban ismét felfutóban a járvány, gyorsan terjed a delta variáns, ezért nálunk is szükséges lenne visszahozni a maszkot. 

Visszahozná a beltéri maszkviselést a Magyar Orvosi Kamara

Fotó: Pixabay

A Magyar Orvosi Kamara közleményt adott ki, amelyben leírják, hogy nem lenne még szabad teljesen elengedni a vírus elleni védekezést. 

„A járványügyi helyzet javulásával a szigorú szabályok lazítását a magyar lakosság jelentős része úgy értelmezte, hogy minden visszatérhet a régi, megszokott kerékvágásba. Korlátozás, ellenőrzés nélkül igénybe vehető tömött éttermek és bevásárlóközpontok, megnyitott strandok és szállodák, zsúfolt tömegközlekedési eszközök; a maszk pedig szinte mindenhonnan eltűnt, nyoma sincs a védekezésnek”.

- írták a közleményben.

"A környező országokban ismét fellángolt a járvány, a nemzetközi példák azt mutatják, hogy a hazai átoltottságnak megfelelő helyzetű országokban is gyors terjedés tapasztalható. Ezért felhívjuk a figyelmet az oltás felvételének fontosságára, javasoljuk a védettségi igazolvány minél szélesebb körű használatát, és a hatékonyabb kontakt kutatást"

– tette hozzá a MOK. 

A Kamara továbbra is arra kéri a lakosságot, hogy maradjanak elővigyázatosak, figyeljenek a védekezésre: tartsanak távolságot, zárt térben hordják a maszkot, tartsák be a kézmosás és kézfertőtlenítés szabályait.

Forrás: 24.hu

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyar1
Zárt térben klímák mellett minden szempontból hasznos a maszk, én mindig hordom.
Eladott Ország
@magyar1: Ha a klíma nincs kitisztítva ( évente legalább egyszer) , akkor a maszk ajánlott akkor is ha nincs koronavírus járvány, mert sok benne a baktérium. Így az életünk szerves része lesz a maszkviselet mint az alsónemű nadrág, ha a klímát nem tisztítjuk!
rokker33
@Pálinkás Pál: Nekem a barátom betegedett meg majdnem el is vitte, de tudod mit amúgy ha 100 vagy akár 30 000 ember halt meg azt is leszarom, mert számomra idegen emberek, de a barátom többet ér mint 50.000 dögledező ember szóval pont nem tud érdekelni hogy mennyi ember halt bele! A barátom a mai napig nem gyógyult fel teljesen és csak 30 éves, szóval én elhiszem azt, hogy akár sokan is meghalhatnak, mert 1 közeli ismerősöm már átesett rajta szóval inkább maradj csendben mert már így is annyi hülyeséget hordtál össze hogy az förtelmes!
Pálinkás Pál
@rokker33: nos...egy gyenge szervezetre halálos ez a vírus, ahogy bármi más is..fel kéne fogni hogy az emberiség halandó...és úgy látom miattad megint el kell mondanom, nem a kor számít, hanem az immunrendszer erőssége..ha az tropa ,akkor teljesen mindegy hány éves vagy...arról meg nem én tehetek hogy az időseknek, meg a betegeknek gyenge az immunrendszere általában..de hát leugattátok azokat akik az immunrendszer megerősítésében láttak megoldást, mert abban nincs pénz, mint a szart sem érő vakcinákban.. de mondtam már ,nem érdekel..ha megnézed ,mindig ti kóstolgattok, egyikőtökre sem írok rá általában,csak válaszolok..vagy reagálok rá ,ha egymás közt kóstolgattok...
Lepényleső
...Szlovákiában pl. el sem hagyták,mert vélhetően a várható járvány leküzdése,enyhítése volt a cél?
Itt akkor most honnan,esetlegesen milyen lyukból is fúj a szél?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.