Budapest egyik főpolgármester-helyettese szerint hamarosan kezelhetetlenné válhat Budapest pénzügyi helyzete – adta hírül a 24.hu.A vezetés is aggódik: Kiss Ambrus szerint a budapesti önkormányzat az év végére fizetésképtelenné válhat
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az első féléves adatok alapján minden kétséget kizárva kijelenthető: ha nem avatkozunk most közbe, a fővárosi önkormányzat az év végére fizetésképtelenné válik

– mondta Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a Népszavának adott interjújában.

Hozzátette, azért, hogy ezt elkerüljék, bele kell nyúlniuk a költségvetésbe, ám így is maradt két nagy kockázati tényező, amelyek a városvezetéstől függetlenül továbbra is fennállnak – írja a 24.hu.

Kiss megjegyezte: a közösségi közlekedés számára a költségvetési törvényben biztosított 12 milliárd forintos támogatás még mindig nem érkezett meg. Emellett kockázati tényezőnek nevezte a járványt is, mivel a negyedik hullám hatásait még nem láthatják. 

Ezekkel nem számolva látok egy szűk mezsgyét arra, hogy folyószámlahitel tartozás nélkül zárjuk le az idei évet. De ha a fenti két tényező közül bármelyik is érvényesül, akkor kezelhetetlenné válik Budapest pénzügyi helyzete

– fogalmazott. Arról is beszélt, hogy hozzá kell nyúlniuk a 25 milliárdos folyószámlahitel-kerethez. A legfrissebb számok pedig azt mutatják, hogy minden működésre fordítható állampapírjuk és készpénzük elfogy szeptember 4-re, így onnantól kezdve folyószámlahitel-keretből működik a város.

Ha minden jól megy ez csak két hétig tart, mivel megérkezik az iparűzési adóelőleg második része. Onnantól viszont újra csak apasztjuk a pénzt. Év végére a végszámla bizonyos áldozatok árán kihozható nullára. Ha viszont nem érkezik meg a normatíva, vagy újabb lezárások lesznek a járvány miatt, akkor sok milliárdos hitellel indítjuk a jövő évet, ami sértené a gazdasági stabilitási törvényt

– jelezte.

Forrás: 24.hu, nepszava.hu
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@Gazella: Mikor Tarlós valamelyik nap azzal jött, hogy BP ugyanannyi forrást kap, mint az ő ideje alatt arról megfeledkezett, hogy mennyi forrást vett el a kormány BP-től mióta nem fideszes a polgi.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gazella
Persze. Hisz a narancs kormány minden Bp-i adót elvett A fővárostól.
human
@Gazella: Mikor Tarlós valamelyik nap azzal jött, hogy BP ugyanannyi forrást kap, mint az ő ideje alatt arról megfeledkezett, hogy mennyi forrást vett el a kormány BP-től mióta nem fideszes a polgi.
jesz
fizetésképtelenné? ez Orbánnak sem használna...

...soha nem volt még úgy, hogy ne lett volna valahogy...
(a kórházak több tízmilliárddal tartoznak fűne-fának, mégis működnek..na persze szarabbul, mint kellene...)

Budapesttel nem történhet meg a fizetéséptelenség..
solidedge
Remélem Budapest nem felejti el a felcsúti töpörödött, sunyi, alattomos emberke ténykedését a választáskor.
ómió
Már a teljes tarlósi tartalékot lenyulták az efftársak? Akkor, ebben van az ő "termelékenységük"!
rokker33
Nem kellett volna bicikliútra költeni a milliárdokat. Ja hogy nincs is bicikliút csak felfestett vonalak?? Akkor hol a pénz??A szocik meg az ellenzék se tudott soha spórolni!!!
dr kandisz nóra
Akkor majd mindenki bicajjal jár be dolgozni!
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 08:32
Bezzeg te beosztod a krumplit amit kapsz.
rokker33
Miért van Budapestnek 5 Főpolgármester helyettese? Az éves szinten 100.000.000 forintos kiadást jelent és még karácsony fizetését még bele se számoltam??Tarlósnak 2 ember elég volt...A bkk még mindig milliárdos prémiumot oszt szét a vezetés között??? Megérdemlik mikor veszteségesen üzemel évek óta a tömegközlekedés?? Nem sírni kell hanem vezetni kellene Budapestet és nem telibeszarni mindent és mindenkit csak azért hogy miniszterelnök legyen! Szégyen!!
rokker33
@sgl: Még most csak ennyi 60.000.000 az össz fizetés évente, majd ha karigeri lesz a miniszterelnök,akkor lesz kolbászból a kerítés, de nem a szegény rétegnek...Budapestnek jelenleg NINCS FŐPOLGÁRMESTERE!!Csak 4 naplopója meg egy karigerije!!! Ennyi. Tarlós jobban vezette Budapestet!
ómió
@kulabombaafityiszre: Agy nélkül így "látod"? És donorod még mindig sehol?
kulabombaafityiszre
@ómió: tegnap, 14:02
Lülhetsz húlye vagy.Menjél nyaljad a kommunista fattyú pöcsét.
CHEWBACCA
@rokker33: Bizony! Ugyanez megy vidéken: egy 59 ezer lakosú megyei jogú városnak van 3 alpolgármestere! Mibe kerül neked + nekem az önkormányzatiság?!
Nyírfa
@sgl: 11.15

Természetesen Karácsony nem segghülye, csak olyan értékeket képvisel, amelyek nem a harcba hívó trombita hangjától hangosak. Alapvetően vele szimpatizálok, de ide most Dobrev kell, aki feltűri a blúza ujját, a kezébe veszi a nagy seprűt, és nem kér engedélyt a rendcsináláshoz, csupán a változtatni akarók felhatalmazását. Az enyémet már meg is kapta.
ómió
@kulabombaafityiszre: A komcsi fattyú tökéről makogsz, bolsiék elmebetege? Azért hazudnád másra, mert te éppen Böszme efftársadét nyalod? Agydonorod meg még mindig sehol?
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 13:21
Szopjad a kommunista fattyút,ne fogd vissza magad.
Térdre ómió szopási időd van.
Elkészült a magyar szopógép.A neve ómió
ómió
@kulabombaafityiszre: Ha már kibújtál a Böszme-ánuszból, szarkupac efftárs, törölgesd már le a mocsokbolsi pofádat! Ja, hogy nem lehet, mert az is szarból van!? Ez, ám, az efftársi pech!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 11:00
Valamelyik fideszes faszból szoptad ki,hogy én böszme imádó vagyok?
Esetleg egy szájer féle melegbárban kaptad két seggbekurás között ezt az infomácót.
Mondjad ómióka te kis ratyibajnok.
ómió
Mondd csak, bolsiék elmebeteg fajgörénye! Te az információidat bolsifaszból szoktad szopni? Lehet, hogy ez vezetett téged az idiotizmusod mai fokára? Meghagyom a "módit" neked, bolsi fajgörény! A Böszmeimádatodat az agyatlanbolsi "szösszeneteid" egész sora mutatja! Agy nélkül ez még soha nem derengett fel neked?
ómió
@kulabombaafityiszre: Bocsi, bolsiék fajkreténje! A válaszom fentebb!
fűre lépni szabad
@ómió: Amíg bullshit generátor szinten írsz, még elviselhető vagy. Érdektelen, de elviselhető. De amikor elkezdesz valakinek látszani, meg "okoskodni" rögtön kibújik a rozsdás szög a Tesco-s raffia szatyorból.
ómió
@fűre lépni szabad: Látod! Sokkal te"transzparensebb" vagy! Kendőzetlenül tárod ország-világ elé az idiotizmusodat!
fűre lépni szabad
@ómió: What the fuck?

Már megint miről beszélsz te embernek látszó tárgy?
ómió
@fűre lépni szabad: Majd, ha több eszed lesz, megérted! Ergo, sohanapján már majd érted is!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 09:03
Kérdezem ismét,melyik fideszes faszból szoptad ki,hogy én böszme imádó vagyok?
ómió
@kulabombaafityiszre: Ocsmányságodra a választ (09.01) már megkaptad. Hiába ismételném, amig eszed nem lesz (agydonorod sehol a láthatáron?) úgysem érted! Szopjál helyette bolsifaszt - úgyis az a kedvenc időtöltésed!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 14:19
Tarlós hagyatéka az ótvar tiszta rozsda ruszki metró aminek fakockával támasztották ki az ajtaját-tarlós szerint.
Na menjél szopd tovább a szaroslábu kommunista kolostormalac gazdád faszát,gyökér.
ómió
@kulabombaafityiszre: A "tiszta rozsda ruszki metrót", efftársék elmebetege, még Tarlós újíttatta fel! Még, ha az agyad hiánya ezt neked nem is engedte észrevenni! Hagyatéka meg az a kb. 200 milliárd volt, amit Demszky óta "félretett" és, amit mára Dugógeri efftársad, úgy tűnik, eltapsolt! A faszszopási tradícióidat, baromarc - mondtam már - meghagyom neked! Agy nélkül nem tudod megjegyezni? Egyébként egy pár órás dugó "unaloműzése" közben ezt több efftársadon is elvégezheted!
ómió
@kulabombaafityiszre: Mi van? Kiürült a fejed, vagy az a fakocka? Már hazudozni is csak összeollózottból vagy képes?
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 11:08
Tudod üresfejü,tarlós fakockázott amikor a gagyi rekordáron "felujított " új rozsdás metrónak szarul müködött az ajtaja.Hiába na,ez a metró is a régi kommunista időkre emlékezteti a fidesz bagázst ezért maradt meg +sokat lehetett lopni a fideszes elvtásaknak.Ismered őket hiszen naponta szopod teli magad kommunista eltársak a gecijével.
ómió
@kulabombaafityiszre: Tarlós legalább felújíttatta és nem hagyott mindent az utolsó pillanatig lerohadni, mint Dudógeritek! Hogy szopnád le - idióta bolsi faszszopó - ha már erre vagy beállva!
ómió
@fideszes gyökér: Ti meg "prájdoljátok" a prájdotokon a buzifajtát, idióta bolsi faszkalap! Most volt! Már újra hiányolod?
Németh István
Nem kell csodálkozni a kormányellenes kampányaik nagyon sokba kerülnek! A kivitelezőkkel kötött szerződésekben korrupció foglaltatik! Ez nagyon nagy összeget képvisel!! A NAV az illetékes ennek aprólékos vizsgálatára, HA tisztességesen végzi a munkáját, amit vélelmezek!
Németh István
Élvezet a sorok, a hozzászólások olvasása!! Olyan nyelvezet alakul ki lassan, és jelennek meg kiválóan érthető új fogalmak és használatba is kerülnek, hogy Vörösmarty, Arany János bizti rögvest kapná a pennát, hogy hasznosítsa ezeket!
A lényeg > a prájdolják a prideseket, meg a színes buzikat, ja és a gender, homofób, pedofilokat!
Németh István
Ez a hülye sgl, valójában >> segg, az "l" betű csak dísznek van ott!> annyira hülye, hogy tán azt sem tudja pöcse van -e, netán vaginája!? >> némi magyarázat a baromnak> a hazugságok és a gyűlöletkeltés a moslék gyurcsány, dobrev és a többi kekec balliberális szemétládák adottságai!!
Hogy miért veszik fel a havi illetményüket nem tudni, mert nem a nemzet fejlődését és a polgárok jobb sorsra fordításáért tevékenykednek, hanem kifejezetten a nemzet kárára, a hazaárulástól sem riadnak vissza! Sajnos nagy hibát követett el az Orbán kormány, hogy mindjárt a regnálása kezdetekor nem az elszámoltatással kezdte! Most sem késő, de nagyon keményen, a tisztesség mezején és egy új bírósággal kell nekiállni a feladathoz! Kreténekkel > kreténül kell eljárni!
CsipkeRózsa
@Németh István: Ne hülyézz, vagy kreténezz le másokat, főleg ne a hozzászóló társaidat. A szemétláda kifejezésed a jobboldali kormányra és szószólóira érvényes.
Az Orbán kormány ország-fosztogatását nem vetted észre?
kulabombaafityiszre
@ómió: tegnap, 08:21
Egy hónap múlva rozsdásodot az egész szar amit a komcsi tarlós a vezéred parancsára idehozatott,mert nyalni kellett a ruszkik seggét.Elmész a kommunista fattyú seggébe idióta.
kulabombaafityiszre
@Németh István: tegnap, 16:59
Ott volt a budai gyula faszparaszt zugügyvéd mint elszámoltatási biztos.
Tudod aki a földeladásoknál halottak neveit szerepeltette.
Nem ment semmire csak a pofája járt mint neked.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.