Budapest egyik főpolgármester-helyettese szerint hamarosan kezelhetetlenné válhat Budapest pénzügyi helyzete – adta hírül a 24.hu.A vezetés is aggódik: Kiss Ambrus szerint a budapesti önkormányzat az év végére fizetésképtelenné válhat
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az első féléves adatok alapján minden kétséget kizárva kijelenthető: ha nem avatkozunk most közbe, a fővárosi önkormányzat az év végére fizetésképtelenné válik

– mondta Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a Népszavának adott interjújában.

Hozzátette, azért, hogy ezt elkerüljék, bele kell nyúlniuk a költségvetésbe, ám így is maradt két nagy kockázati tényező, amelyek a városvezetéstől függetlenül továbbra is fennállnak – írja a 24.hu.

Kiss megjegyezte: a közösségi közlekedés számára a költségvetési törvényben biztosított 12 milliárd forintos támogatás még mindig nem érkezett meg. Emellett kockázati tényezőnek nevezte a járványt is, mivel a negyedik hullám hatásait még nem láthatják. 

Ezekkel nem számolva látok egy szűk mezsgyét arra, hogy folyószámlahitel tartozás nélkül zárjuk le az idei évet. De ha a fenti két tényező közül bármelyik is érvényesül, akkor kezelhetetlenné válik Budapest pénzügyi helyzete

– fogalmazott. Arról is beszélt, hogy hozzá kell nyúlniuk a 25 milliárdos folyószámlahitel-kerethez. A legfrissebb számok pedig azt mutatják, hogy minden működésre fordítható állampapírjuk és készpénzük elfogy szeptember 4-re, így onnantól kezdve folyószámlahitel-keretből működik a város.

Ha minden jól megy ez csak két hétig tart, mivel megérkezik az iparűzési adóelőleg második része. Onnantól viszont újra csak apasztjuk a pénzt. Év végére a végszámla bizonyos áldozatok árán kihozható nullára. Ha viszont nem érkezik meg a normatíva, vagy újabb lezárások lesznek a járvány miatt, akkor sok milliárdos hitellel indítjuk a jövő évet, ami sértené a gazdasági stabilitási törvényt

– jelezte.

Forrás: 24.hu, nepszava.hu
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@Gazella: Mikor Tarlós valamelyik nap azzal jött, hogy BP ugyanannyi forrást kap, mint az ő ideje alatt arról megfeledkezett, hogy mennyi forrást vett el a kormány BP-től mióta nem fideszes a polgi.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
Nem kell csodálkozni a kormányellenes kampányaik nagyon sokba kerülnek! A kivitelezőkkel kötött szerződésekben korrupció foglaltatik! Ez nagyon nagy összeget képvisel!! A NAV az illetékes ennek aprólékos vizsgálatára, HA tisztességesen végzi a munkáját, amit vélelmezek!
Németh István
Élvezet a sorok, a hozzászólások olvasása!! Olyan nyelvezet alakul ki lassan, és jelennek meg kiválóan érthető új fogalmak és használatba is kerülnek, hogy Vörösmarty, Arany János bizti rögvest kapná a pennát, hogy hasznosítsa ezeket!
A lényeg > a prájdolják a prideseket, meg a színes buzikat, ja és a gender, homofób, pedofilokat!
Németh István
Ez a hülye sgl, valójában >> segg, az "l" betű csak dísznek van ott!> annyira hülye, hogy tán azt sem tudja pöcse van -e, netán vaginája!? >> némi magyarázat a baromnak> a hazugságok és a gyűlöletkeltés a moslék gyurcsány, dobrev és a többi kekec balliberális szemétládák adottságai!!
Hogy miért veszik fel a havi illetményüket nem tudni, mert nem a nemzet fejlődését és a polgárok jobb sorsra fordításáért tevékenykednek, hanem kifejezetten a nemzet kárára, a hazaárulástól sem riadnak vissza! Sajnos nagy hibát követett el az Orbán kormány, hogy mindjárt a regnálása kezdetekor nem az elszámoltatással kezdte! Most sem késő, de nagyon keményen, a tisztesség mezején és egy új bírósággal kell nekiállni a feladathoz! Kreténekkel > kreténül kell eljárni!
CsipkeRózsa
@Németh István: Ne hülyézz, vagy kreténezz le másokat, főleg ne a hozzászóló társaidat. A szemétláda kifejezésed a jobboldali kormányra és szószólóira érvényes.
Az Orbán kormány ország-fosztogatását nem vetted észre?
kulabombaafityiszre
@ómió: tegnap, 08:21
Egy hónap múlva rozsdásodot az egész szar amit a komcsi tarlós a vezéred parancsára idehozatott,mert nyalni kellett a ruszkik seggét.Elmész a kommunista fattyú seggébe idióta.
kulabombaafityiszre
@Németh István: tegnap, 16:59
Ott volt a budai gyula faszparaszt zugügyvéd mint elszámoltatási biztos.
Tudod aki a földeladásoknál halottak neveit szerepeltette.
Nem ment semmire csak a pofája járt mint neked.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.