Aztán persze kiderült, lakossági bejelentést kapott az önkormányzat, hogy arrébb tennék a keresztet a helyéről, ezt meg jogszabályi kötelességük volt kivizsgálni.

A Magyar Nemzet nyomán arról számolt be a 24.hu, hogy a Fidesz III. kerületi szervezete tüntetést szervezett a Remetehegyi útra, mert állításuk szerint a "keresztényellenes" baloldali kerületvezetés el akar mozdtani egy évtizedek óta ott álló feszületet. 

Tüntetést szervezett a Fidesz egy feszületért, mert baloldali "vallásgyalázást" orrontottak

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Bús Balázs fideszes expolgármester is jelen volt a tüntetésen, és elmondta, egy 2017-es helytörténeti kutatás már felmérte egyszer a kerület feszületeit, még fotókiállítás is volt a feszületekrpl készült képekből.

A cikk szerint egyes helyiek tudni vélték, hogy az önkormányzat eltávolíttatná a keresztet, mert egy cédulát is kitettek rá, hogy ki mit tud a feszületről, ki állította és mikor. Ebből állapították meg a Nemzet cikke szerint, hogy a "gyurcsányista önkormányzat lerombolja a keresztény értékeket."

Az önkormányzat a lap megkeresésére elárulta, egy lakossági megkeresést kaptak arról, hogy a keresztet esetlegesen áthelyeznék, nekik pedig ilyen esetekben jogszabályi kötelezettségük megvizsgálni a panaszt. Azt is hozzátették, hogy nem tervezték és nem is tervezik elvinni a keresztet a helyéről, a kerület együttműködése a helyi felekezetekkel példaértékű. 

Azt a helyhatóság nem közölte a lappal, hogy ki akarta volna elvitetni a Jézus Krisztust ábrázoló művet a helyéről, de az biztos, hogy egy nagy lakópark épült mellé a Remetehegyi úton az utóbbi években. 

Forrás: magyarnemzet.hu, 24.hu

Címlapkép: Pixabay cco

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
@ómió: "Térdre, imához, csuhások!"

Ki is ugatta ezt a parlamentben efftársilag?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@ómió: benned van valami örült spanyolos! :) fideszes matador+veres rongy= @ómió: a bika
ómió
@csak úgy...: Most a saját bolsiságoddal próbálsz meg párhuzamba állítani? Legalább irreálisan ne rugózz rajta! A veres rongy a te fajtád sine qua non-ja! Fel se tűnt még eddig?
CsipkeRózsa
Nem tudnak belekötni semmi komolyabb elítélhető témába, valamit erőltetve akartak kitalálni az új vezetés ellen.
kereső
A nagy szabadságharcos fideSS, '56 örököse(!)- nem károgott közülük senki, amikor Nagy Imre szobrát a sötét éji homályban elpaterolták a Kossuth térről.
Nessy
@CsipkeRózsa: Biztos, hogy nem évtizedek óta itt élők, vagy szelektív amnéziában szenvednek! Még a legvadabb ötvenes évek elején is Óbudán az összes templom nyitva volt egész nap ( Ma csak a misék idején!). Ha a kórházban a beteg papot kért, a szomszéd kápolnából hívtak hozzá papot, aki civilben jött át a kórházba. Igyekeztek megfelelő körülményeket teremteni az utolsó kenet feladásához.A régi Golgota nagyon szépen fel van újítva, a hozzávezető keresztút stációival együtt. Viszont amikor épült a lakótelep, annak bizony áldozatul esett a Solymár utcai kereszt, még sok éve.Miután az utca sem maradt meg. De épült akkoriban, még az átkosban a Vörösvári úton egy új templom. Úgy, hogy ne lássanak már mindenhol "keresztény üldözést, vallásgyalázást"!
nezelodo
Aszongya az egyik kevés szókincsű kolléga, kigyógyult a keresztény üldözésből, (ezért vonultak komplett MSZMP-s pártbizottságok is át a templomokba rendszerváltáskor), lehet, de az elmebajból már necces kigyógyulni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.