A Telex az ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelöltek egy napját kíséri végig új videós sorozatában, a sort Márki-Zay Péterrel nyitották.

Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnökjelölt-jelöltjének egy napját kísérte végig a Telex, amelyről egy videós anyagot is forgattak. 

Kőszeg Ferenc és Jeszenszky Géza is aláírt Márki-Zay Péternek – videó

Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter

A hódmezővásárhelyi független, jobboldali polgármester a videóban beszélt arról, hogy tudja, nem ő a legesélyesebb jelölt, ám a Google-keresésekben Dobrev Klára alatta található. Arról is beszélt, hogy számára a korrupció felszámolása és az elszámoltathatóság a legnagyobb cél, ezért küzd, viszont vannak fenntartásai az ellenzéki koalícióval kapcsolatban.

A videóban megszólaló szimpatizánsok leginkább azt emelték ki Márki-Zay Péternél, hogy nem a politikai megosztottságot akarja fenntartani, vagy növelni, hanem ennek felszámolására törekszik, és azoknak a jobboldaliaknak, akik nem értenek egyet a Fidesszel, Márki-Zay tűnik a legjobb választásnak. 

A felvételen 07:00-tól látható Kőszeg Ferenc, a szocializmus ideje alatt működő ellenzékiek egyik ikonikus alakja is, aki a támogató aláírás után annyit mondott a Ferenciek terén összegyűlt kisebb tömegnek, hogy ő azért támogatja Márki-Zayt, mert 

mélységesen egyetértek a programjával, amelynek a lényege az, hogy nem jobboldaliság-baloldaliság, vallásosság-nem vallásosság, hanem meg kell szüntetni a tolvajlást és a hazugságot. 

A Ferenciek terén megjelent Jeszenszky Géza is – aki az Antall-kormány külügyminisztere volt, később Washingtonban és Oslóban volt nagykövet –, ő is támogatta Márki-Zayt. A felvétel azon a napon készült, mikora Fidesz beindította a Stop Gyurcsány, Stop Karácsony-aláírásgyűjtését is, így a helyszínen feltűnt a kormányoldali Pesti TV-ből ismerős DJ Jeszy (Jeszenszky Zsolt) is, aki Jeszenszky Géza fia – és aki a fideszes stábhoz köszönt oda.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs vezetője is a helyszínen volt, ő a Telexnek azt mondta, Márki-Zay Péter azért nem fog nyerni, mert Gyurcsány embere. Márki-Zay erre úgy felelt a felvétel szerint, hogy sem ő, sem Karácsony Gergely nem Gyurcsány Ferenc embere. Azt már a Telexnek fejtette ki a jelölt, hogy azért is visszás ezzel támadni, mert a Fidesznek 11 éve volt, hogy az egykori miniszterelnök Gyurcsány körüli állítólagos visszaéléseket feltárja – erre pedig nincs válasza a kormánypártnak.

Forrás: telex.hu

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bástya Béla Elvtárs
Aki jelenleg polgármesteri székben ül, és miniszterelnök jelölt az nem fogja feladni jelenlegi pozícióját, ami 2024-ig biztos! Úgyhogy ez csak egy színjáték! Próbálják a kormánypárt figyelmét megosztani! Pl.: Karácsony Gergelynek, Márki-Zay Péternek ez a pozíció + jövedelem így is ajándék!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Emmersson71
Trójai faló!!!
Olyan a feje, mintha nemváltó műtéten esett volna át :P
Béla333
Nálam Márki-Zay a leginkább megfelelő jelölt, bízom abban, hogy lesz valaki, aki fel tudja számolni a politikusi bűnözést!
És ez szerintem Márki-Zay!
sokanvagyunk
@Emmersson71: Anélkül - a trójai faló nélkül - sz@rt se értek volna a benne ülők.
Pálinkás Pál
@Béla333: ő ehhez kevés...olyan összefonódások vannak ..hogy azt csak radikálisan lehet felszámolni..van olyan jelölt akinek ez a programja...mert egyébként csöbörből-vödörbe...
Béla333
@Pálinkás Pál: 14.07
Összefonódás... hm... Zuglóban a maffiozó Tóth Csabát az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Jobbik is támogatja Hadházy ellenében.
Valami ilyenre gondoltál, amikor az összefonódásról írtál?
Márki-Zay az, aki pártoktól, pártállástól függetlenül küzd a korrupció mentes, tiszta közéletért.
Nem lenne szabad mondvacsinált okok miatt elmenni egy újabb lehetőség mellett, hogy jobbá tegyük a közéletet...
Bástya Béla Elvtárs
Aki jelenleg polgármesteri székben ül, és miniszterelnök jelölt az nem fogja feladni jelenlegi pozícióját, ami 2024-ig biztos! Úgyhogy ez csak egy színjáték! Próbálják a kormánypárt figyelmét megosztani! Pl.: Karácsony Gergelynek, Márki-Zay Péternek ez a pozíció + jövedelem így is ajándék!
Pálinkás Pál
@Béla333: részben erre gondoltam..no meg a két oldal összefonódására...
Emmersson71
@sokanvagyunk: Itt is az a cél, becsempészi az összefogásba a NER féle megosztást!
Béla333
Aki nem csak a Fidesz korrupciós ügyeit számolná fel, hanem a teljes politikusi korrupciót, emez oldalon is, annak az áldemokratikus, magukat ellenzékinek kikiáltó emberkék rögtön nekiesnek.
Az országban csak az lehet ellenzéki, akit ők annak mondanak, a többire meg rásütik, hogy a Fidesz szekerét tolja.
Az ilyen dicstelen szarkavarók miatt nehéz leváltani a Fideszt.
human
@KisTehen: Leírnád, hogy az ellenzék miért áll csehül a korrupciós ügyek felszámolásában? Tudsz valami ügyről ami elkerülte a fideszes ügyészség figyelmét? Én eddig fideszes politikusok milliárdos ügyeiről olvastam a médiában.
human
@Bástya Béla Elvtárs: " nem fogja feladni jelenlegi pozícióját, ami 2024-ig biztos"
Tehát szerinted, ha a 2022-es választáson MZP vagy Karácsony lesz miniszterelnöknek megválasztva, akkor másnap bejelentik, hogy bocsika én inkább maradok polgármester? Hát elég szabad fantázia kell ahhoz, hogy ebben reális esélyt láss.
human
@KisTehen: " Ellenzéki szavazatokat vonnak el a többi ellenzéki jelölttől."
Milyen választáson vonna el MZP szavazatot az ellenzéki jelöltektől?
Az ellenzéki előválasztáson egyértelmű, hogy nem.
A 2022-es országgyűlésin sem.
De akkor miről írtál?
Bástya Béla Elvtárs
@human: Mit igért az embereknek Hódmezővásárhelyen?! A mandátuma 2019-24 időszakra szól!
Néro
Alapvetően Orbán Viktor Ferke embere hisz az ő hátán mászott be a várba a csutkány.
Befészkelte magát csutkányhoz illően és pusztít mindent amit csak bír pont úgy ahogy elmondta régebben.
De hogy Orbáni magaslatokba emelkedjek csutkány ellen is van csutkányfű.
Clavigo
@ómió: Jó mi ? Csak tájékozódsz,,mint egy kiszántott egér.,agy nélkül. Tisztára,,mint egy fitymaszproletár.
ómió
@Clavigo: Most magadról beszélsz, bolsiék fajkreténje!? Akkor stimmel, bár, hogy te bármit is megértenél, az azért túlzott optimizmus!
balos
@ómió: részedről a meg-értés már már sertés!
human
@Bástya Béla Elvtárs: Szerintem a hódmezővásárhelyiek többsége inkább örülne, ha a kormány élén is ő lenne. Ha az országnak jobb lesz, akkor nem csak Hódmezővásárhelynek, de minden kis és nagyvárosnak is jobb lesz. Ez az áldozat vállalható. Egyébként meg ha méltó, megfelelő utódot hagy maga után, akkor nem lesz gond. Biztos megfontolt választás lesz.
human
@Bástya Béla Elvtárs: Tök egyszerű. Ő bemutatja a városnak ki mellé áll be, mint polgármester jelölt. A város meg rá fog szavazni. Jelenleg 10 körzetből 9-et az ellenzék nyert a városban. Nem hinném, hogy ez a trend fordulna.
ómió
@balos: Most meg a saját mentális állapotodat hazudnád másra, idiótája!? Hazudozás nélkül nem bolsi a bolsi?
Bástya Béla Elvtárs
@human: Hányan utaznak haza külföldről ehhez angol, német vendégmunkások??? 90 ezren?!
human
@Bástya Béla Elvtárs: Milyen összefüggésben jön most ide a vendégmunkás?
human
@Bástya Béla Elvtárs: Persze. Meg az univerzum széléről érkezett gyíkemberek. Haggyál már a kitalációkkal!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.