A Magyar Nemzet információ szerint az Oktatási Hivatal vizsgálata arra az eredményre jutott, hogy Karácsony Gergelyt jogszerűtlenül alkalmazta tanársegédként és adjunktusként a Budapesti Corvinus Egyetem.

Magyar Nemzet: Karácsony nem oktathatott volna a Corvinuson – lezárult a vizsgálat
Fotó: MTI/Kovács Attila

A lap szerint mind a tanársegédi, mind az adjunktusi alkalmazásnál problémát talált a vizsgálat – írja a Telex.hu.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy az eljárásban harminckét oktató foglalkoztatását vizsgálták, de csak Karácsony Gergely esetében találtak szabálytalanságokat, akinek hiányzott a nyelvvizsgája és a doktorjelölti jogviszonya.

Az OH megállapította, hogy Karácsony tanársegédi kinevezése nem felelt meg az intézményi szabályzatnak, mert nem volt meg a feltételként előírt legalább egy C típusú nyelvvizsgája vagy ezzel egyenértékű államilag elismert oklevele.

Az adjunktusi kinevezése is szabálytalannak bizonyult, mert Karácsony a rendelkezésre álló dokumentumok alapján nem kezdte meg a doktorjelölti jogviszonyt.

Egy korábbi interjúban a főpolgármester így fogalmazott:

Egyetemi lektorátusi nyelvvizsgát szereztem 2000-ben az ELTE idegen nyelvi lektorátusán, akkor az volt a diploma feltétele.

2004-ben lettem tanársegéd a Corvinuson, Lánczi András keresett meg, akivel jól ismertük egymást. A jelenlegi rektor úr (ez akkor érvényes volt, de ma már Takáts Előd a BCE rektora – a szerk) a módszertani képzést akarta javítani, ami egyébként siralmas az egész magyar politológusképzésben. Engem is meglepett, hogy ha jól emlékszem, 2008-ban kinevezett adjunktusnak, és talán éppen azért tette, mert motiválni akart.

Röhejes az egész. Én a diplomámmal TDK-t nyertem, és második lettem OTDK-n, egy másik dolgozatommal pedig előző évben az OTDK-t is megnyertem.

A kinevezéshez csak a diplomámat kellett bemutatnom. A lelkiismeretem teljesen nyugodt, ebben az ügyben és minden más ügyben is. Soha egy forintot nem loptam el, nem csaltam meg a feleségemet, semmi egyébbel sem tudnak vádolni. Hazudni bármit lehet, és bele lehet kötni abba, hogy van-e nyelvvizsgám, de ezek végső soron engem erősítenek.

Forrás: Telex.hu, Magyar Nemzet
Címlapkép: MTI/Kovács Attila

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Ludmilla: ma, 12:21 ◘ Ez van, amikor hiányoznak a "fékek és ellensúlyok". Ráhelke esetében ez viszonylag érthető, mivel a féket az ember maga nyomja, általában a saját lábával, ő pedig tudvalévően másra használja a "saját lábát": azzal áll a mienken! Az "ellensúly"-okról meg annyit, hogy nem indokoltak sőt központilag be vannak tiltva.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
@csak úgy...: Nem. A kijelölt személyt kell elpusztítaniuk. Ez a céljuk. Az, hogy közben a Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk tagjairól mindezzel kapcsolatban sokkal súlyosabb dolgok derülnek ki, őket csöppet sem zavarja.
Csizmás Kond
@lusta: ..persze hogy összetett...de a hozzáállásod az roppant egyszerű...és részrehajló
Elhiszem hogy nagyon sok most kormányon vagy annak közelében lévő személynek nincsenek rendben bizonyos képesítési dolgai, de ha ehhez becsületesen akarunk hozzáállni, akkor azt is figyelembe kéne venni ahogy akik ma az élre törnek, akik szeretnék a hatalmat magukévá tudni azoknak minden rendben van-e ?...mert ugyanezzel a hibával rendelkező embereket rakni a polcra kissé ellentmondásos lenne nem gondolod ?
lusta
@Csizmás Kond: Valóban, álljunk hozzá böcsölettel. Akkor lenne jogos a lejáratás és akkor lehetne Karácsony szemére bármit is felhánytorgatni, ha hamis papírok, igazolások, stb. után vették fel. Ez azt jelentené, hoggy megvezette, becsapta a munkáltatóját. Éppen ezért mindezt, mint kiderült, Lánczi elvtárson kell számonkérni. Nem hallotytam, hogy bárki is poszkálna bárkit is a Corvinuson. Innentől kezdve valóban, számomra, egyszerű a dolog.
Csizmás Kond
@lusta: ...a multet megváltoztatni nem lehet, ami eltelt az eltelt viszont a " böcsöletes " hozzáállás az volna ha az ilyen dolgok nem folytatódnának...szóval kivizsgálni is ki kell de folytatni sem szabadna, főleg arra hivatkozva hogy mások is voltak ilyenek.
...te pedig határozottan azon lovagolsz, hogy jó a Karácsony jelölése...ez így milyen hozzáállás ?
lusta
@Csizmás Kond: Bocsi, de hol mondtam, hogy jó X jelölése, Y jelölése? Én csak azt mondtam, hogy amit most előhoztak Karácsony ellen, az egy kalap szärt sem ér és nagyon visszájáára tud elsülni, ami már meg is történt, mert a Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk tagjairól egyre-másra jönnek elő a disznóságok. Hol újak, hol a régieket leporolja mindenki. Az internet nem felejt, amiről úgy látszik a Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk és az egybites 300 forintos budiforradalmárok szívesen hallgatnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.