Nagy szócsatát hozott az Országgyűlés hétfői plenáris ülése Jakab Péter és Orbán Viktor között. 

Jakab: a börtönben még Orbán Viktorból is lehet Orbán Viktória
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Facebook-oldalán saját logójával ellátott fotót osztott meg arról, mennyire viccesnek találja Jakab kirohanását. A mögötte ülő fideszes képviselők hűen követték vezérük példáját.

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője arról beszélt, örül annak, hogy már az Egyesült Államok elnöke is kimondta: Orbán Viktor egy "gengszter". Azt is mondta, a fideszes szavazók azt szokták neki mondani, azért szavaznak Orbán Viktorra, mert "már biztosan eleget lopott".

"Orbán úr! Mit válaszoljak én ezeknek a fideszes szavazóknak? Eleget lopott már? És egyáltalán, az Egyesült Államok elnöke milyen alapon nevezheti önt gengszternek? Mit tudnak önről? Erre várom a választ!"

- fordult a Jobbik frakcióvezetője a kormányfőhöz.

Orbán Viktor azt válaszolta:

"nyilvánvalóan az Egyesült Államok elnöke összekeverte Magyarországot Ukrajnával."

Jakab Péter erre reagálva azzal vádolta Orbán Viktort, hogy az elmúlt 12 évben "lopott saját magának egy országot", "ellopta a Tokaj-hegyalját, a Mátrai Erőművet, a Balatont, az egyetemeket" és most még az autópályákat is el akarja lopni, és még "ki tudja, hogy mi mindent".

Szerinte azonban még ennél is nagyobb bűn, hogy a miniszterelnök egymásnak ugrasztotta a magyar embereket. Hozzátette: most éppen a szivárványos zászlót vették célba, ami neki "sem a szíve csücske", de ettől még soha nem fogja a gyűlölet céltáblájává tenni.

"Én azt mondom, miniszterelnök úr, hogy most már így a vége felé egy kicsit ön is fogja vissza, mert ugye a börtönben még Orbán Viktorból is lehet Orbán Viktória"

- fogalmazott.

Orbán Viktor viszontválaszában leszögezte:

Magyarországon 2010 óta mind a nemzeti vagyon, mind az állami vagyon jelentős mértékben nőtt, szemben a a jobbikos képviselő szövetségesének kormányzati időszakával, amikor mind a kettő csökkent.

Korábban Orbán Viktor miniszterelnök viszonválaszában Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét idézve kifogásolta, hogy a korábbi miniszterelnök kioktatja a kormányt erkölcsi kérdésekben. "Kész kabaré, Jakab Péter jó helyen van" – fogalmazott a kormányfő.

A kormányfő szerint az ellenzéki felszólalások után az egész helyzet rendkívül szürreális, úgy tűnik, nem számítanak a tények, a múlt, mindenki azt mond, amit akar és mindenki másról beszél. Láthatóan a valóság nem érdekli "a velünk szemben ülőket" – vélte.

Megjegyezte:

egyedül Jakab Péternek van felmentése ez alól, mert róla mindenki tudja, hogy "bohóckodni" jár a parlamentbe, így nem kell komolyan venni, amit mond, ráadásul ő a világ egyetlen bohóca, akinek testőre is van. A Jobbiknak szokása, hogy akiket börtönnel fenyeget, azokkal összeáll

- mondta.

Orbán Viktor közölte: az egész EU az ellenzék mögött áll, ezért legalább az unió által közzétett adatokat el kellene hinnie. Legalább a "gazdáiknak" higgyenek – kérte az ellenzéktől.

Forrás: MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Orbán azt mondta, hogy Jakab bohócelőadást tart a parlamentben. Vajon mi van akkor, amikor egy tahó bohócozik a parlamentben ? Érdekes volt, amikor Gyurcsány a beszédében arra utalt, hogy Orbánnak pszichiátriai segítségre lenne szüksége, akkor a tahó nem szólt és az ájulás is csak Kövért kerülgette. Vagyis minden jelen lévő tudta miről van szó.
Én csak arra gondoltam, hogy talán túlfizetjük ezt a semmire nem való gyülekezetet. Második gondolatom az volt, hogy ha jövőre ezekre szavaznék, akkor nekem is szakszerű ideg- és elmegyógyászati kezelésre lenne szükségem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@Istenakinincsen: Nézd meg USA-ban, mennyire megosztott hasonló politikai okok miatt a lakosság!
demokrata-republikánus, állandó ellentétben élnek...!
De nemcsak most, 100 évvel ezelőtt is így volt ez az ellentét Magyarországon, kisgazda-demokrata, stb.
Még az inasaik is utálták egymást...!
colibri
Röhögve bohócoznak, nyílván elfelejtették saját plakát-szlogenjüket, mi szerint Jakab sem hagyja, hogy orbán nevessen utoljára.
Szevasztok
Egy igazi tolvaj alkat és jó a mestere, a proli meg beveszi a hülyeségeit.
ómió
Parizer efftárs minden hazudozás közben leveszi a bohócsipkáját?
verőce21
Ez a buzinyomulás már csak fárasztó.
De van rá pénz...
ESCOBAR
@Pegero: Az! Már Torgyánon is túltesz! Nehogy az ő sorsára jusson!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.