Semjén Zsolt Bambival kapcsolatban szólalt hiszen szerinte ez különösen fontos, mert a mai világban a gyerekek egy része nagyon keveset tud a természetről.

Semjén Zsolt szerint Bambi az oka az ember dehumanizálásának

A bereki ember című alkotást a héten mutatták be az „Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás alkalmából, az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Ennek kapcsán hozzátette azt is, hogy Fekete István állathősei hűek a természet rendjéhez, a valósághoz.

Sok ember Bambival azonosítja az őzet, de ennek a mesefigurának semmi köze sem az őzhöz, sem a természet rendjéhez

– vélekedett az Orbán-kormány nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős tárca nélküli miniszterelnök-helyettese.

Semjén Zsolt elmondása szerint sok ember Bambival azonosítja az őzet, de ennek a mesefigurának semmi köze sem az őzhöz, sem a természet rendjéhez.

Fekete István állathősei azonban olyanok, hogy bennük van mindaz a pozitívum, ami Bambiban is, mégis hűségesek a természet rendjéhez, a valósághoz

– emelte ki.

Az állatvilágnak a természettől elszakadt humanizálása nagyon könnyen az ember dehumanizálásához vezethet. Mindenkinek meg kell adni a neki járó tiszteletet, méltóságot, védelmet, de a természet szerint neki járó módon

– hangsúlyozta a miniszterelnök-helyettes.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Hat ehhez mar nincs mit hozzáfűzni. Ez a degenerált barom meg saját eddigi lényét is alulmúlja.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
Bambi mi?Nem a házirénszarvas? Ezeknél sztem játszik valami agyi kórság,még tán fertőző is lehet,mert egyik fidesznyák nagyobb baromságot mond,mint a másik
Clavigo
@csipetke: Nem véletlenül lett a Zsírmore helyettese... Sok vizet nem zavar,,,megbízhatóan kretén.
Yoda69
Hat ehhez mar nincs mit hozzáfűzni. Ez a degenerált barom meg saját eddigi lényét is alulmúlja.
justhpeter
E logika alapján azt is megkérdezhetném mi köze van Tömjénnek a kereszténységhez ? Szerintem csak annyi, hogy jelenti a tisztességes keresztényekre hozott szégyent. Egy megélhetési keresztény, aki állatokra vadászik.
nezelodo
Nagy az Isten állatkertje, és akármilyen magas is a kerítés, helikopterrel át lehet repülni! Akkor most ki fogja lőni Bambit is? Legyen olyan sikere ebben, mint a Kádár rendszer Badacsony-hegyi helikopteres vaddisznóvadászainak!
Gazella
Még nem támadta meg vaddisznó, hogy él még??
Ezek totál szivják a drogot, hogy sok marhaság döl ki a buzerinák szájából!!
ómió
Dehumanizálás? De hisz' azt már Lenin efftárs rég megkezdte!
xanax
Egyszer életében úgy mond hülyeséget, hogy véletlenül részben igaza van: a rajzfilmben az őz nem őz, hanem szarvasbika...
Emmersson71
@ómió: Na...ugye, hogy elvtársatok Lenin :P
Klubtag
Inkább azt kérdezném, hogy a te és a pártod dehumanizálódásának mi az oka?
Egyébként biológiaórán ezt a kérdést ki lehetne tárgyalni, ja nem, nincs idő, mivel a természettudományi tantárgyak számát épp most tizedelik ki a tanrendből és az érintett szakosokat egyháztörténeti szakelőadókká képezik át...
Szerintem a gyermekek megzavarására sokkal alkalmasabb a teremtés-elmélet eröltetése, mint a Bambi-tipusú mesefigurák ...nemi hiszem, hogy a mesehős nemi tisztázása megoldja a problémát.
Ezek szerint pl. Jean de La Fontaine-t is el kell felejteni,..."aki papnak készült ugyan, de nem találván kedvét a teológiában, inkább mesékbe szőve éles iróniával bírálta kora társadalmi erkölcseit, az emberi gyarlóságokat... Az utolsó állatmesék írásának idején La Fontaine már azzal a szándékkal alkotott, hogy az állatok javára ítéljen az emberek felett..."és milyen igaza volt...és főleg milyen aktuális ma is. Ezért (IS) íródnak a mesék, nem tudományos ismeretterjesztési céllal születnek, hanem rövid kitalált történetek, amelyek szórakoztató, érdekfeszítő és erkölcsileg oktató célú művek. Az abban kifigurázott személyiségek, jelenségek bizony könnyen felismerhetőek mindennapjainkban.
csak úgy....
nem értem ,hogy semjénnek miért pont az ámerikai bambi jött be erröl a fura témáról,hiszen a több száz éves magyar népmesék is tele vannak hasonló példákkal!
-az elembertelenítésetek után máshol kéne szimatolnod...
Klubtag
@csak úgy...: mint pl. a farkas gyomrából kioperált nagymama és Piroska...:o)
Egyébként nekem is és a gyermekeinknek is meghatározó élményünk volt gyerekkorunkban ez mese, mint ahogyan sok más hasonló és a semjén-féle folyamatot a mai napig nem fedezem fel magunkban. Az az érzésem, hogy az egyre romló minőségű oktatás, a nem ritkán barbár nevelési elveket alkalmazó családi háttér, a tárgyi ismeretek hiánya sokkal inkább hat a primitív dehumanizáció kialakulására...de sebaj, ott az iskolarendőrség, majd az orvosolja a bajokat, na meg az egyházi dogmák.
Klubtag
Egyébként meg azt a sok gazemberséget, amit a humanitás, a tisztesség, a becsület, az igazságosság lenullázása érdekében meg lehetett tenni az elmúlt több, mint 11 évben - azt a fidesz-kdnp vezette kormány Orbán ideológiai iránymutatása alapján döntő mértékben meg is tette.
Ne legyenek illúzióink, ha nem szab gátat ennek az ámokfutásnak a magyar nép, akkor...a következmények beláthatatlanok...és bizony ehhez Bambinak nem sok köze lesz.
ómió
@Emmersson71: Már megtagadnád a magadéit? Sőt! Másra is hazudnád? Akkor, te egy "igazi efftárs" vagy!
fűre lépni szabad
Azoknak a puskásoknak szervezték a kiállítást, akik nem értik a vadászat lényegét, csak a fegyvert szeretik

"Vannak vadászok, és vannak a puskások. Az előbbiek hivatásnak tekintik ezt a szakmát, tisztelik, és szeretik az állatokat. Az utóbbiak viszont a fegyvert kedvelik, a vadászatot státusszimbólumként fogják fel, van pénzük, hogy megvegyék a legmodernebb felszerelést, de a vadászat lényegét nem értik."

nepszava.hu/3133333_azoknak-a-puskasoknak-szerveztek-a-kiallitast-akik-nem-ertik-a-vadaszat-lenyeget-csak-a-fegyvert-szeretik
ómió
@Emmersson71: Nyiltan rám hazudnád a tetübolsi egódat? De - a "hitelesség" kedvéért - azért a mai Internacionálé-kvótádat legalább elénekelted már? Vagy azt Böszme efftársaddal együtt szoktad?
Emmersson71
@ómió: Tipikus fidesznyik stílus - a tetteidet a másikra kened :P
Te nevezed Lenint efftársnak! Nem más elvtársának, egyszerűen elvtársnak..vagyis számodra Lenin efftárs :P

Ügyesebben hazudj!
Kérj tanácsot a 'csúti dagadéktól ;)
csak úgy....
@Emmersson71: látom te is megtaláltad a kedvenc hülyédet! :)
Aki Én
@ómió: Ritka ostoba faszkalap vagy.
Lenin ide, Lenin oda...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.