Meglepte az előválasztáson tapasztalt magas részvétel, 300 ezer körülire számított, ehhez képest akár félmilliós is lehetséges és ezt „egészen zseniálisnak” nevezte, és elmondta: csütörtöki értesülései szerint „Klári nagyot megy” és jól szerepelnek a DK egyéni jelöltjei is – írja az ATV.

Gyurcsány Ferenc elmondta: ezt lesz a szerepe ha lesz új kormány
Kép: Facebook/Gyurcsány Ferenc

Ceglédi Zoltán kérdésére Gyurcsány Ferenc elárulta, nem tervezi megnézni a róla készült, 2006 őszét bemutató filmet. Hozzátette:

nem szokta magát meg- vagy visszanézni, a Gyurcsány-Orbán vitát is csak jó egy év késéssel nézte vissza és akkor is csak részben.

A volt miniszterelnök szerint bölcsebb, érettebb, tapasztaltabb politikus lett az elmúlt másfél évtizedekben, és kritikusan nézi nemhogy a 15 évvel ezelőtti, de a tegnapi Gyurcsányt is.

Gyurcsány Ferenc szerint Orbán Viktor nagyon megtanulta, hogy hogyan lehet a politikában akaratot átvinni és akár jó, akár rossz célokra használni a hatalmat. Magáról az őszödi beszédről elmondta:

politikusként nem engedhette volna meg magának ezt a szenvedélyt és ezeket a mondatokat, amelyeket aztán az ellenfelei fegyverként használtak vele szemben.

Gyurcsány Ferencet Ceglédi Zoltán megkérdezte Jakab Péter Orbán Viktort Orbán Viktóriának nevező kijelentését, de hozzátette:

az ellenzék harcban van, és most nem lehet ezt a vitát kinyitni. Sejthető, hogy mit gondol erről a mondatról, de hangsúlyozta: nem fog nyilvános vitát kezdeni Jakab Péterrel.

Gyurcsány Ferenc kérdésre válaszolva elmondta:

2019-ben Karácsony Gergely nem beszélt arról a DK-val folytatott tárgyalásokon Karácsony Gergely nem jelezte, hogy számára a főpolgármesteri tisztség csak ugródeszka lenne egy esetleges miniszterelnök-jelölti kampányhoz.

A DK indulásának körülményeiről Gyurcsány Ferenc elmondta: ő maga nem tartja magát pártszervezőnek, de talált maga mellé olyan embereket, mint Varju László, akik végig tudták csinálni ezt az ő karakterétől idegen folyamatot.

A mai kormány és a mai ellenzék által körülötte keltett elszigeteltségből való kitörés ennél sokkal könnyebb volt

– tette hozzá.

Ami saját, 2022 utáni szerepét illeti, Gyurcsány Ferenc „egy nagy DK-frakció” élén képzeli el magát. Egy esetleges, akár 2026 utáni közös ellenzéki frakciót viszont szerinte már nem Gyurcsány Ferenc fogja vezetni.

Végtelen nagy mértékletességgel és lojalitással fogom szolgálni a leendő kormányt, bárki is legyen a kormányfő

– ígérte egy kormányváltás esetére Gyurcsány Ferenc.

Forrás: atv.hu
Címlapkép: Facebook/Gyurcsány Ferenc

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kissé felnőttem
@Gyurka80: omió orbán nem hazudott még? vagy pontosabban mindig igazat mondott?
verőce21
Ki a franc gondolta, hogy a kígyó levedlik, majd új "cuccban" visszasíklik az élmezőnyben...?
ómió
@kissé felnőttem: Nálad valakinek a fejét lehazudni, az "felmosást" jelent? Vagy csak az efftársi "szubkultúrádban"? Az meg jellemző! Aláírásgyűjtés meg a Böszme-vírus ellen folyik - bárhogy hazudnád ezt is másképp!
evacica
Hát ahogy ezeket a hozzászólásokat nézem csakúgy sugárzik a gyűlölet belőlük! Gratulálok Orbánnak jó munkát végez az emberek agymosásában! persze ez Orbán legnagyobb bűne az ország erkölcsi morális és szellemi lezüllesztése! Ez még a lopásnál is nagyobb bűn az én szemembe!
Dr. Proktor
@Gyurka80: Tévedés ne essék: puccskisérlet 2006-ban volt!
A Lévay utcai székház B középről származó hős védőinek tevékeny közreműködésével...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.