A Magyar Hang úgy tudja, hogy Márki-Zay Péter saját közvélemény-kutatást rendel azért, hogy az előválasztás első fordulóját követően megnézze, mekkora támogatottsággal rendelkezik. A lap úgy tudja, hogy csak ezt követően állapodhatnak meg Karácsony Gergellyel – írja a 24.hu.

Közvélemény-kutatás dönthet Márki-Zay és Karácsony megállapodásáról?
Fotó: Facebook

Karácsony és Márki-Zay, a két miniszterelnök-jelölt már korábban is beszélt arról, hogy pénteken egyeztetnek majd, de

a Magyar Hang információi szerint az első tárgyaláson még nem lesz végleges döntés arról, hogy valamelyikőjük visszalép-e a másik javára.

Márki-Zay először megmérné a támogatottságát egy kutatással, a végső döntést pedig ennek fényében hozná meg. 

Karácsony korábban a Partizánban azt mondta, ha miniszterelnök lesz, Márki-Zay a „jobbkeze lesz”, míg Márki-Zay úgy érzi, hogy ő az alkalmasabb Orbán Viktor leggyőzésére.

Forrás: 24.hu
Címlapkép: Facebook

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Visszajön az "Iván cserél Nyikolájjal" világ.
Qqberci
Timsóba kellene áztatni Márki-Zay egóját...
namihami
Ez a M-Z képtelen megérteni, hogy ""Sírni csak a győztesnek szabad"".
Képtelen feldolgozni a vereségét.
Sámannus
@namihami: Azért ez nem sírás kőkemény, alkudozás a győzelemért. Ha megnézzük a választás végeredményét, Nem biztos, hogy a jobbikos szavazók Karácsonyra szavaznak. MZP a jobbikos szavazatokkal teljes egészében képes legyőzni akár Dobrevet is. Ha ő még a fideszesektől is tud szerezni szavazatot, teljesen felborul az eddigi stratégiája mindenkinek.
Tulajdonképpen ez az értelme mindannak, amit a baloldal korábban elfecsérelt. A vidéki szavazók bizalmának visszaszerzése nélkül NINCS kormányváltás.
Óriási taktikai húzás lenne Karácsony visszalépése, de előbb ehhez meg kell valahogyan győzni a szavazókat is, úgy hogy az ellenzéki szavazótábor is támogatni tudja a későbbi győztest.
Dobrevnek nem tetszik a mostani helyezkedés, de sajnos 12 év kevés volt a fidesz mantrák lenullázására, ezért neki is le kell nyelni a békát.
Számomra a Bokros-féle királycsinálás kudarca rémlik fel, amikor Kálmán Olgáék kiröhögték a magára hagyott baloldali jelöltet, és áll közvélemény kutatásra hivatkozva vissza léptették. Akkor a szavazókat kihagyták a játékból ezért került taplóspityu a főpolgármesteri székbe. Óva intek én is mindenkit, a tömegeket most be kell avatni, és a Dobrev támogatóit is meg kell nyerni, nem csak a fideszeseket. Itt az ország a tét nincs hová hátrálni.
ómió
"Közvéleménykutatunk", efftársak!? Az "előválasztás" meg smafu volt, vagy csak a bohózata volt túl szembeötlő?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.