Tóth Bertalan a Magyar Szocialista Párt társelnöke csütörtökön a Facebookon közölte, hogy leadta a szavazatát az előválasztás második fordulójában. Márki-Zay Péterre szavazott.

Az MSZP társelnöke összehívja az elnökséget Márki-Zay támogatására, ő már leadta a szavazatát
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Tóth azt mondta, hogy az elmúlt napokban – külön utakon – de mindkét miniszterelnök-jelölt azt kérte tőle és az MSZP-től, hogy egyértelműen foglaljanak állást a jelöltek támogatásáról.

Én ezt most megtettem, és rendkívüli Országos Elnökségi ülést hívtam össze csütörtök délelőttre annak érdekében, hogy a Márki-Zay Péter támogatásáról szóló állásfoglalást az MSZP Országos Elnöksége is erősítse meg

– írja.

A kijelentése annak fényében meglepő, hogy a szocialisták másik társelnöke, Kunhalmi Ágnes az ATV-ben pár napja arról beszélt,

nincs baj azzal, hogy a politikusok nyilvánosságra hozzák, kit támogatnak. Azt csak ő és Tóth Bertalan társelnök nem teheti meg, mert az egyértelmű pártállásfoglalásnak számítana.

Vasárnap szintén Kunhalmi azt mondta, hogy arról, hogy sem Dobrev Klára, sem Márki-Zay Péter mellé nem állnak, elnökségi döntés született.

Ennek oka pedig az, hogy a párt tagsága is megosztott, Kunhalmi szerint így a pártvezetés sem foglalhat állást.

Tóth Bertalan azzal indokolta a posztjában Márki-Zay támogatását, benne látja a nagyobb esélyt, hogy „képes jövőre legyőzni Orbán Viktort és a Fideszt, ugyanakkor elkötelezett a jogállam és a demokrácia helyreállítása, a korrupció felszámolása, a társadalmi igazságtalanságok orvoslása és mindenkinek egyenlő esélyeket biztosító ország építése, valamint a jövő generációk érdekeinek védelme mellett a környezet- és klímavédelmi ügyek tekintetében.”

Forrás: HVG.hu
Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
MSZP-sek, csodálkoztok, hogy Gyurcsány ott hagyott titeket, a csodába?
Mindegy, hogyan, milyen áron, csak biztos legyen a parlamenti meleg kuckó, a kávé a büfében, a lehetőség, hogy átvészeljetek megint négy évet?

Ti semmitől nem szégyellitek el magatokat, ugye? A fidesz az egyik oldalon, Ti a másikon - mi a különbség? Nincs több kérdésem.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Akkor elég lesz egyikük lakása. Lassan elférnek már abban is.
Gazella
Valaki igen csak hazudik... Még ebben sincs egyeztetés...
sokanvagyunk
Várhattak volna ezzel a döntéssel még pár napot. :)
Nyírfa
MSZP-sek, csodálkoztok, hogy Gyurcsány ott hagyott titeket, a csodába?
Mindegy, hogyan, milyen áron, csak biztos legyen a parlamenti meleg kuckó, a kávé a büfében, a lehetőség, hogy átvészeljetek megint négy évet?

Ti semmitől nem szégyellitek el magatokat, ugye? A fidesz az egyik oldalon, Ti a másikon - mi a különbség? Nincs több kérdésem.
kereső
@Nyírfa: Tudathasadás. Egy magát teljesen baloldalra pozicionáló párt- egy jobboldalt támogat, aki még azt sem tudta, hogy KG baloldali, szociális- zöld programjának alapvetése (és a PM-é), az alapjövedelem.
Nyírfa
@kereső: Abszurdum ez az egész. De tudod, mit? Jó ez így: most derült ki , soha többé vissza nem vonhatóan, el nem törölhetően , hogy ki mit ér, van-e, lesz-e hitele, helye a jövő közéletében, még ha az a jövő nem is 2022-ben köszönt be.
ómió
Ők is beszálltak az "efftársi kirekesztő"-be?
evacica
Nálam és sok barátomnál akik elkötelezett liberális baloldali értéket vallanak az MSZP leírva!!! Hová lett Horn Gyula pártja?! Egyre zsugorodik és lassan eltűnik! Ennyi kis stílű, vezetőt és nem éppen gerinces embert egybe látni siralmas! Gratulálok azoknak a tagoknak akik nem álltak be a jobboldali nem éppen gáncstalan MZP mellé! Volt gerincük és hitük!!!
CsipkeRózsa
Amikor kiderült, hogy Karácsony visszalépett, akkor az MSZP azt mondta, hogy Dobrevre szavaznak. Miért gondolták meg magukat? Legalább annyit mondhattak volna a tagságnak, hogy mindenki döntse el, kit választ.
verőce21
A maszopnak még frakciója sem lesz a parlamentben...

Sebaj Ágika, majd '22-ben nekiszaladhatsz egy másik ajtónak amit a választás napján zárnak be előtted... :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.