A szerda esti vita egyik félmondata érdekes kérdéseket vet fel.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fűre lépni szabad
Simán!
Ha alkalmatlanná válik a feladatra, ha az ország érdekeivel ellentétes intézkedéseket hoz - SIMÁN !!!
Orbán, a fentiek alapján már régen nem lenne miniszterelnök, már régen egy börtönben rohadna!
De mint tudjuk, Magyarország már nem jogálam, Magyarország már csak látszatdemokrácia valós tartalom nélkül.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Tavaszig még sok víz lefolyik a Dunán. A fidesz is tud még barkácsolni a választási törvényén!
fűre lépni szabad
Simán!
Ha alkalmatlanná válik a feladatra, ha az ország érdekeivel ellentétes intézkedéseket hoz - SIMÁN !!!
Orbán, a fentiek alapján már régen nem lenne miniszterelnök, már régen egy börtönben rohadna!
De mint tudjuk, Magyarország már nem jogálam, Magyarország már csak látszatdemokrácia valós tartalom nélkül.
Nyírfa
Ha alkalmatlannak bizonyul, és a többség a leváltása mellett dönt, akkor, igen.
Ez esetben viszont vagy átveszi a helyét a szavazás 2. helyezettje vagy jelölnek egy újabb indulót. @Nessy: Lesz egyáltalán választás? Valahogy nem látom.
Nessy
@Nyírfa:Ha lesz is, várhatóan minden lesz, csak tisztességes nem! Náluk van a pénz, amiért minden kapható,tisztesség és becsület is.
RonaGyuri
Ez a kérdés egy idétlen, buta, és tájékozatlan marhaság! A magyar választási rendszerben, valójában az ME jelölt, akit az KE felkér, hogy nyújtsa be jóváhagyásra a parlamentnek az "elképzeléseit"!!! =))
kereső
@RonaGyuri: Nem teljesen. Mert van szokásjog- a pártlisták első helyén lévők az adott párt "potenciális miniszterelnök jelöltjei". Indulhatott volna ez a szavazás igy is, de akkor el kellett volna ezt magyarázni-sok-sok embernek, hogy miért is!
kereső
@Nessy: Lesz- együtt a kormány "gyermekvédelmi népszavazásával" együtt megtartva. Nincs kétségem, hogy a kitűnő , független / ellenzéki/politkus Volner János inditványát elfogadja a parlament.
RonaGyuri
@kereső: nagyon tévedsz, mert pontosan így!! Én csak hétköznapi szavakkal leírtam a törvényt!! =))
RonaGyuri
@Nyírfa: 14:18 Nincs ME jelölés az csak a duma. A KE - a pártok képviselőivel való tájékozódó megbeszélés(ek) után - saját maga kér fel valakit, aki benyújthatja a tervezetét. Ha a parlamenti többség ezt (nem a pasast, hanem a tervezetet) jóváhagyja, akkor ő lesz az ME!! Rz ilyen egyszerű!! =))
kereső
@RonaGyuri: Én értem Gyuri!, de gipsz jakab a faluvégen nem!De, úgy gondolom nem is ez a lényege a kérdésnek.
RonaGyuri
@kereső: és??? miért pont ezt kellene értenie??? =))
kereső
@RonaGyuri: De, értenie kell- mert aqz embereknek szükségük van arra, hogy megkérdezzék őket, hogy -és most csúnyát fogok irni- "talán"!!! számit a véleményük -ebben is.Tulajdonképpen ezt csinálja a fideSS is a 2002-es elvesztett választás ót- orbánra szavaztat. A párt mellékes. Igaz ott már a program is.
telegdilaci
@KisTehen: Ezt álmodtad, vagy jósolni is tudsz! még messze van a szavazás,honnan tudod hogy a Nép kire szavaz?
Nyírfa
@RonaGyuri: 14.58

Az előválasztásról van szó, Gyuri, nem a parlamentiről.
Bástya Béla Elvtárs
Igen, csak akkor hiteltelenné válik az egész procedúra!
RonaGyuri
@Nyírfa: ??? mi van??? ugye viccelsz??? =))
RonaGyuri
a 106 OEVK-s előválasztás egy reális dolog volt, a maga szintjén még értelmes is. Na de ez a ME-casting, főleg a II. fordulójával. ami egy buta agyrém. =))
Nyírfa
@RonaGyuri: Igen, az előválasztás győztes miniszterelnök-jelöltjéről.
Nem tudom, mit nem értesz.
verőce21
Ha Maki nyer, vége az összefogásnak! :)
RonaGyuri
@Nyírfa: ez a cirkusz annyit ér, mint egy kinek van a legszebb madara vetélkedő. Nincs semmiféle jogi relevanciája!! =))
A sok okos itt verte a nyálát, hogyan képzeli KG, hogy nem vesz részt a II. fordulóban, pedig magánügy (persze jogilag, de a pátjaival nem ártott volna egyeztetni). Na de a II. fordulónak és a végeredménynek még ennyi sincs! Ha meg is egyeztek akkor is csak a közös lista sorrendjére lehet hatása. Hogy kit kérjen fel a KE??? Nem csak jogilag irreleváns, de ha - tegyük fel, hogy korrekt és nem akar balhét - megegyezést akar, akkor azt kell felkérnie, "akit" (akinek a programját) legalább 100 megválasztott képviselő támogat! =)) És ezt nem az fogja megmondani, hogy Gibszék kit szeretnének!! =))
Nyírfa
@RonaGyuri: A kérdés arról szól, hogy a hatpárti megegyezés által létrejövő előválasztás közös miniszterelnök-jelöltjét a a hatpárti koalíció és a választók lecserélhetik-e.
Hogy a KE kit fog felkérni a parlamenti választásokon, az függ attól, hogy ki nyeri meg , és, hogy a nyertes kit ajánl, illetve, hogy a jogrendszer mit tesz lehetővé. Ezen nincs vita.
Itt a cseh példa, hiába vesztett Babis pártja, miután ők nem pártszövetségben indultak , hanem önállóan, lehet, hogy mégis Babis lesz felkérve.

Ez az előválasztás csak nekünk nagy ügy, jogilag senkit, semmire nem kötelez.
RonaGyuri
@Nyírfa: Igazad van; bárki lecserélheti! =))
Írd bele az "eredményt" egy word file-ba és cserélgesd össze - ha exel-t választasz akkor ez könnyebben megy =)) -; s lám megváltoztattad!!! =))
Hogy mi értelme?? Semmi, azaz pontosan annyi mint a felvetésedben szereplőnek =))
Van még, hogy pl. azt is mondatja bárki, hogy a fiuk remekül helyt álltak a VB selejtezőn!!! De ettől még tény marad, hogy kiestek!!!
RonaGyuri
@RonaGyuri: bocs az utolsó mondatra: igen ez igaz, de nagyon más a 106 előválasztás. Ott sincs jogi kötelezettség. Az eredménytől függetlenül bárki indulhat, de tanácsos lenne és remélem senki sem rúgja fel. De ez az ME-marhaság? Ezt nem lehet felrúgni, mert nincs mit, a továbbiakban az eredmény indifferens!
Nyírfa
@RonaGyuri: Most mondd, a lüke amcsik is így csinálják. Nonszensz.
RonaGyuri
@Nyírfa: tévedsz az amcsik nem így, sőt nagyon másképp csinálják!!! Ab ovo nagyon más az államiságuk, a jogrendjük és a választási rendszerük,!!! =))
Béla333
"a dolog nagyon egyszerű: vagy Márki-Zay Péter, vagy Orbán Viktor lesz a miniszterelnök. És ha Márki-Zay Péter lesz, az milliók életében hoz pozitív változást."
"Persze nem mindenki akarja az elszámoltatást, avagy azt, hogy a lopás tilalma és üldözése mindenkire vonatkozzon. Utalt az MSZP bizonyos elnökségi tagjaira – így vélhetően Tóth Csabára, aki Hadházy ellenfele volt a zuglói választókerületben addig, amíg vissza nem lépett –, de kíméletlen küzdelmet hirdetett a korrupció ellen, és kiemelte, ezt a harcot van esélyük megvívni azzal a hatalommal szemben, amely most megijedt, és turbófokozatra kapcsolta a rablást."
telex.hu/belfold/2021/10/14/markizaypeter-karacsony-gergely-orosz-anna-sajtotajekoztato
RonaGyuri
@Nyírfa: Jaj de jó, hogy mondtad ezt az amcsi hasonlóságot. Persze a mienk az nagyon más, de itt is van egy igencsak releváns dolog, mármint az eredeti kérdés szempontjából.
a "United States presidential nominating convention "-kon szavaznak a delegáltak, hogy ki legyen a párt elnök-jelöltje!!! S dönthetnek a többhónapi több tucat előválasztás eredményeitől függetlenül is!!! =))
RonaGyuri
Előzetes parasztvakítás

Manapság a „Mit kíván a Magyar Nemzet?” sokkal egyértelműbb, mint a duma keletkezésekor, de mostanság felmerül az is:” Mit kíván a HVG?”

A derék portál „Lecserélhető-e menet közben az ellenzéki miniszterelnök-jelölt?” címmel cikket rittyentett. Az ember, persze ha nem teljesen tájékozatlan azonnal rávágja, hogy már miért is ne? Már csak azért is, mert
egyfelől; a magyar választási rendszerben nincs ME választás,
másrészt; mint ismert a hivatkozási alap amcsi előválasztásnál a „United States presidential nominating convention”-on sem kizárt a változtatás.
Ráadásul a dolog ennél is kacifántosabb. Kiderült, hogy a „Menet közben cserélhet miniszterelnök-jelöltet az ellenzék, ha van nála jobb vagy szétesik az összefogás?” kérdés valójában arra vonatkozik, hogy: mit fog szólni a Gipsz Jakab, ha nem az őneki kedves kéretik fel. Ami meglehetősen képmutató felvetés, lévén az előválasztás, mint olyan, csak valódi jelöltek/jelölés esetén működik. S a magyar jogrend szerint olyat kell a KE figyelmébe ajánlani, aki élvezi a megválasztott képviselők többségének támogatását. Ennek és kampányban nyomatott ME-jelölt castingnak az átfedése nagyon esetleges. Erőltetés pedig igencsak veszélyes!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.