Orbán Balázs a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában beszélt a a Mathias Corvinus Collegium (MCC) képzéseiről és céljairól.

A kormány elitegyetemén „hazaszerető fiatalokra van szükségük”Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Az MCC kuratóriumi elnöke, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai ügyekért felelős államtitkára arról beszélt:

hazaszerető fiatalokra van szükségünk, mert ha mi nem szeretjük Magyarországot, a Kárpát-medencét, ha nem azt tartjuk a legfontosabb feladatunknak, hogy ennek a nemzetnek jobb legyen, akkor ki más fogja ezt a munkát elvégezni?

Hozzátette: nem pártpolitikai kategória, hanem szemléletmód, hogy a mindennapi hazaszeretet „átjöjjön” a képzéseikből. Kiemelte, hogy emellett ugyanakkor nem lehetünk bezárkózók. Úgy kell magyarnak lennünk, hogy ismerjük a világot, a geopolitikai helyzetünkből adódóan okosabbak vagyunk, „jobban látunk a pályán”, előbb tudunk bizonyos kihívásokra reagálni – írja az MTI.

Mint mondta, a hazafias szellemet és a nemzetközi kiválóságot, a nemzetközi versenyre való képességet szeretnék kombinálni az MCC-ben.

Orbán Balázs felhívta a figyelmet arra a problémára, hogy a társadalomtudományok vagy tágabb értelemben a humántudományok terén a nyugati akadémiai világ ideológiák, dogmák fogságába kerül sok esetben. Nem az a fontos, hogy ki az okosabb tudós, kinek helytállóbbak a következtetései, hanem hogy ki milyen kvótát teljesít, ki milyen ideológiai alapállást támogat. Ezek jellemzően progresszív liberális irányzatok.

Hangsúlyozta, az a feladatuk, hogy ennek a veszélyére felhívják a figyelmet és felkészítsék a diákjainkat arra: ilyen van és ez nem jó. Ha nem a teljesítményt helyezi az ember a középpontba, hanem az ideológiát, akkor a teljesítmény csökkeni fog – jelentette ki Orbán Balázs.

Közlése szerint különösen nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy viták legyenek, hogy minden álláspont kellő módon megjelenjen,

de arra is, hogy elsősorban most a nyugati, liberális, progresszív, akadémiai mainstreamből milyen indoktrinációs kísérletek vannak és ezekkel szemben hogyan kell ellentartani.

Orbán Balázs elmondta, hogy az MCC-nek jelenleg 3700 diákja van, ebből 331 egyetemista. A legtöbb diák budapesti, de most indították el egyetemi programjukat bentlakásos formában Győrött, Debrecenben, Miskolcon, Szegeden és Pécsen, illetve egyetemisták képzése folyik Kolozsváron is. A programot felmenő formában fogják bővíteni. Hozzátette: a többi diák az általános és középiskolás, valamint az egyéb vezetőképző programokban vesz rész.

Kiemelte: az a céljuk, hogy a képzésekben egyszerre résztvevők száma tízezer legyen és ezt 35 helyszínen tudják megvalósítani szerte a Kárpát-medencében és azon kívül is. Orbán Balázs megjegyezte: lesznek olyan diákjaink, akik látható módon meg fognak a magyar közéletben jelenni 2025-2026 környékén.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
@lusta: mert a hazaszeretet fityeszmatyarul Orbán nyaloncot jelent!!! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Baker: ma, 11:34 ♦ És nem szeret dolgozni,csak lopni!
tudode
Az egyeduralkodó névrokona talán még gondolat sem volt a Schengeni határ előtt, amikor az un. glyáskommunizmusban megfelelő valuta ellenében háromévente külföldre lehetet tutazni megfelelő utiokmányokkal, amelyeket a mai napig nem árt ha az utazó magával viszi
.
----- Az uniós polgárok számára szükséges úti okmányok
europa.eu/youreurope/citizens/travel/entry-exit/eu-citizen/index_hu.htm
-----------------------
.
Emlékszem arra, amikor Ukrajnában jártam csoportosan, nem vásároltam semmit, a finánc engem szúrt ki, megkérdezve hol van az uti pénzem, amelyet kölcsönadtam az egyik kollegámnak, mert Junoszt tévéhez kevés volt a pénze. Azt mondtam, hogy elmúlattam, de kotorászott a sennyesseim között. Aztán legyintett egyet, pecsétet adott az útiokmányomra.
RonaGyuri
@RonaGyuri: egy érdekes párhuzam:
"Orbán Balázs beszélt arról is, hogy az Amerikai Egyesült Államokban a napokban jelenik meg A magyar stratégiai gondolkodás egyszeregye című könyve. Úgy látja, meglepő módon nagyon nagy igény van" - írja
miközben Lolo új neje könyvét előjegyzésben szétkapkodták!!! =))
Lepényleső
Akinek a hazaszeretett munka,vagy feladat,- szavát hihetjük mi annak,vélhetően igaztalan szándékai vannak?
evacica
Hiába Balázs a hülyeség nem ismer határokat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.